Накладки?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: Накладки?

Мнение от sambeto » 13 Юни 2012, 20:26

Благодаря за сега за поясненията,аз съм поръчал и без това днеска предни и задни накладки,та като ги сменя ще кажа за резултата :angel:
Варианта с отслабването отпада....последния 1 месец качих още 2 свежи килца :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 13 Юни 2012, 20:30

sambeto написа:Варианта с отслабването отпада....последния 1 месец качих още 2 свежи килца :mhihi:

:) Шегувах се... пробвай дали чуваш същия звук по ЛЕКО нагорнище, когато колата може да го изкачи без газ.

Честно казано този звук ми направи впечатление още когато купих колата, но никога не ми е бил проблем. Мисля, че и на по-новата 7ца го има когато педала на спирачката се отпуска много плавно, но ще проверя пак. В крайна сметка не е нищо сериозно.

Преди две седмици да не си спирал супер рязко и да се е 'стопил' най-горния слой на накладките?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 13 Юни 2012, 20:59

deank написа:... пробвай дали чуваш същия звук по ЛЕКО нагорнище, когато колата може да го изкачи без газ.

Честно казано този звук ми направи впечатление още когато купих колата, но никога не ми е бил проблем. Мисля, че и на по-новата 7ца го има когато педала на спирачката се отпуска много плавно, но ще проверя пак. В крайна сметка не е нищо сериозно.

Преди две седмици да не си спирал супер рязко и да се е 'стопил' най-горния слой на накладките?

Абе ти знаеш ли че наистина по лек баир,пробвах днеска....карах назад обаче,и звука си беше даже по ясен и отчетлив.
Понеже паркирах назад,и даже след като отпуснах спирачката продължи да се чува секунда две :P
Иначе рязко спирачки не съм натискал,ама колкото и да го мисля то освен накладки,и евентуално дискове няма какво да е...щом в 99% от случайте го има при леко натискане на спирачката.
Според единия майстор,най вероятно човека от който я купих е сложил калпави накладки,и дори да не е светнала лампата на таблото накладките са си куца марка :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 13 Юни 2012, 21:04

Лампата ще светне ЧААААК когато датчика на предна-лява или задна-дясна се прекъснат (когато накладките са заминали). Скърцането си е защото колата е станала по-тежка с 2-3 кг :) :P

Сериозно, може да е от неравномерно износване на предните, от износени задни, от "спечени" накладки от прекомерно спиране (докато са нови), от клеясали цилиндърчета на спирачните апарати и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 15 Юни 2012, 19:52

Значи днеска сложих нови предни и задни накладки,пак обаче го чувам тоя шум,макар и доста по рядко :mrgreen:
Ще видя тия дни дали с улягането на накладките ще изчезне съвсем.
Майстора каза че имам някаква малка ръжда по задните дискове,и ако не изчезне с улягането на накладките,ще ми носи дисковете на стругар да ги оправи :mrgreen:
Засега е това,ще пиша по натам какво е развитието :yes:

Предишна

Назад към Е38