Запитване за автомобил

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e65 745i
Мечтае да кара: B7

Re: Запитване за автомобил

Мнение от CapTaiN » 17 Окт 2011, 15:47

Ако наистина се интересуваш от километрите бих ти препоръчал да вземеш ключа и да го дадеш в оторизиран сервиз на четеца ,често пъти (или поне аз съм останал с такова впечатление) ключа може да ти каже реалните километри.Иначе изглежда чудесно,успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 17 Окт 2011, 22:35

CapTaiN написа:Ако наистина се интересуваш от километрите бих ти препоръчал да вземеш ключа и да го дадеш в оторизиран сервиз на четеца ,често пъти (или поне аз съм останал с такова впечатление) ключа може да ти каже реалните километри.Иначе изглежда чудесно,успех.

бааа :smoke: ключовете се преинсталират и веднага стават на колко искаш.един познат ей така и идват куповачи и казват ще я караме в М-кар и нашия :shock: във устата на вълка ... както и да е гледаха я ''инжинерите'' от тук от там ееееее братчета вярвайте ако искате искараха един лист 1500 неща амортисиори,окачвания,датчици какво ли не апък количката си пееше само километража баран и нашия яко се спича вече и му вика на диагностика ще почерпя нали така и така не е нужно да казваш всичко обаче хората са ''професионалисти'' и казаха че това при тях няма как да стане и накрая се оказа че километрите били реални :mrgreen: ..... те затова толкова силни тее джанбази като ида да гледам някоя и им викам да и чуя гласа и те веднага '' ако искаш веднага можем да я закараме във Камор..'' и немога се стърпя да не ги избъзикам АЗ СЪМ КАМОР НЕ Е НЕОБХОДИМО ... ПАЛИ ! и тее :shock:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Окт 2011, 18:32

Има хора дето така ги сверяват :mhihi: километрите, че и колата не помни на колко километра е била!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 60 520 D - 2006
Мечтае да кара: 5 GT

Мнение от kostadinovj » 13 Яну 2012, 9:39

ddinobot написа:Хм и на мен ми се вижда 105 999( отдолу до печата), но наистина колата е много запазена за това пък с малко екстри, продавача ме увещаваше, че всичко е оригинално и ако беше излъгал за километрите, може би щях да се позамисля, но явно са реални, което ме изумява! Не ми пречи да купя кола и на 300 000км само да е поддържана както трябва, та за това ми писна от номерата на търговците с превъртането на километражите, както и от фрази от сорта на "УНИКАТ", "фул екстри" и т.н.

Да кажа и аз.Преди 1 седмица купиух е60-2006 година - 2.0 Д - 120 кв-163 к.с. Със сервизна история много запазена . без много екстри. Обаче сега ми вдига много разхода. Говоря за 10.5-11 смесен/100. Да видим какво ще излезе! Според мен този разход не е нормален! Иначе колата е супер стегната!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d 163
Мечтае да кара: f30 335d
Детайли за колата: Черна много лъскава.

Мнение от Beni_ » 13 Яну 2012, 23:00

Не мисля че наи важно е на колко километра е колата
важно е колата да е запазена и да ти харесва на теб лично
лично за мен конкретната кола е напудрена и то много
за ехтрите всеки знае за себе си какво иска и от какво има нужда

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 14 Яну 2012, 21:35

колега Beni не съм много съгласен с теб.Вярно е че е от значение машината да е подържана,но друго си е като лъха на ново от нея.2 примера давам веднага брат ми си взе е34-ка 2008-ма на 150,160 К сега е на 260 и единсвеното което купил през това време и не е консуматив е акумулатор и по предницата твачка-оновачка.Другия пример един приятел -голф3 GT на 117К пъвия ден ходи да я гледа и по тефона ме обеждаваше,че била много хубава и километрите му казали че са реални (на което не повярвах ест.) на др. ден ходих да я гледам като я отворих лъхаше на ново.Багажника все едно не беше слагано багаж.Купи я също 2008-ма накрая и до сега същата работа като брата + ключалка на вратата и машинка за стъкло.Така че пазена ,пазена но щом се ползвано едно нещо то остарява.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 15 Яну 2012, 9:37

Е специялно за Е38 вече не мисля че трябва да се гледат км. а дали е гледана. Нали не очаквате че тъпия немец си е купил висок клас кола за една торба пари (при това доста голяма торба) за да му седи пред офиса и да минава по 1000км месечно с нея.... :idea:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Яну 2012, 10:07

Дифашир написа:колега Beni не съм много съгласен с теб.Вярно е че е от значение машината да е подържана,но друго си е като лъха на ново от нея.2 примера давам веднага брат ми си взе е34-ка 2008-ма на 150,160 К сега е на 260 и единсвеното което купил през това време и не е консуматив е акумулатор и по предницата твачка-оновачка.Другия пример един приятел -голф3 GT на 117К пъвия ден ходи да я гледа и по тефона ме обеждаваше,че била много хубава и километрите му казали че са реални (на което не повярвах ест.) на др. ден ходих да я гледам като я отворих лъхаше на ново.Багажника все едно не беше слагано багаж.Купи я също 2008-ма накрая и до сега същата работа като брата + ключалка на вратата и машинка за стъкло.Така че пазена ,пазена но щом се ползвано едно нещо то остарява.

Една магистрална кола както примерно е Е38 която е навъртяла 300 - 350хил. само по-магистралите и е с върнат килметраж на 120хил. ще бъде много по-запазена от една Е36ца примерно която е навъртяла 120 - 150хил. ама на къси разстояния предимно градско ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 15 Яну 2012, 14:45

М да норнално е.Хората си купуват голям клас кола да ходят през свободното време при роднини в други градове или да разпуснат някъде било уикенд или празник,или с други думи ползват я веднъж в седмицата,и и навиват едно 300,400 км в едната посока и толква да се върнат.Една малка кола която се ползва ежедневно и се навива по 30-50 км средно на ден или за едно ползване.Плюс това както казваш ''магистрална'' едно е да я закрепиш с някаква скорост по магистралата особенно някоe V8 примерно (то не може да се натовари,следователно се запазва повече,само пее отпред ;) ) ,а другое да блъскаш скотости на тия кръстовища през 100,200 метра ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 15 Яну 2012, 16:08

Е38 съвсем не е семейна кола за събота и неделя да си ходят по гости хората това е бизнес лимузина от висок клас и в повечето случаи кола която не се спира и навърта сериозен пробег особено дизеловите тези коли са си изчислени точно както казахте да хвърчат по магистралите да возят комфортно и така нататък и като цяло с оглед кръга от хора които могат да си позволят чисто нова седмица тези коли би трябвало да са и стабилно подържани и ако се вземе такава кола от първа ръка това увеличава шанса да е доста читава и гледана обаче ако е минала през 5 ръце и накрая е стигнала до някой турчин или арабин хенделер в германия и една от причините да се продава е че примерно не може да мине тюв тогава тогава риска да уцелите някой милионник расипан от каране се увеличава и няколко пъти съм го казвал и пак го казвам никоя шваба не е толкова тъпа да си продаде хубавата гледана кола евтино тези коли се продават най често на ниска цена защото имат дефекти и разходите по отстраняването им са неизгодни за собственика и после тези коли идват тук и се почва филма ... предници скорости мотори .... и такса нататък
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 15 Яну 2012, 17:49

Извинявам се - но всички сте в голяма грешка. E38 не е семейна кола, нито е кола за големи разтояния, още по-малко е кола която навърта много километри през живота си. Е38 е кола която се купува от бизнеси за топ мениджъри, президенти, представители и т.н. Все хора с много милиони и милиарди. Те повечето има самолети и хеликопери и за разтояния по-големи от 100км си ползвят тях. Е38 е кола която да те закара до летището, да качи любовницата ти и да те кара до работа. Е38 не е кола в коята има деца, в белия свят хората дето ги купуват слагат само един аксесоар в тях - шофйор.

Тия дето са по на 200км + са карани от не толкова богати хора (като мен) дето са ги купили на 3+ години off lease и са ги търкаляли яко без подръжка и внимание(не като мен). България е типичен пример, затова се купуват дизели слагат се газови и всякакви други магарии. На запад тия коли се карат само в БМВ сервиз дори и за смяна летни/зимни гуми и течност за чистачките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 15 Яну 2012, 19:12

victor2k написа: нито е кола за големи разтояния

Точно това е колата за големи разстояния, заедно с останалите представители на високия клас автомобили, С-класата, А8-цата и т.н. 200-300 хиляди километра ги постигат още в първите години на ползването им. Не износването им се дължи на качествените материали използвани за направата им и предимно магистралният пробег. По-скоро ти си в голяма заблуда отколкото писалите преди теб, прочети внимателно мнението на колегата anzak, там се крие истината :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 15 Яну 2012, 19:23

victor2k написа:Извинявам се - но всички сте в голяма грешка. E38 не е семейна кола, нито е кола за големи разтояния, още по-малко е кола която навърта много километри през живота си. Е38 е кола която се купува от бизнеси за топ мениджъри, президенти, представители и т.н. Все хора с много милиони и милиарди. Те повечето има самолети и хеликопери и за разтояния по-големи от 100км си ползвят тях. Е38 е кола която да те закара до летището, да качи любовницата ти и да те кара до работа. Е38 не е кола в коята има деца, в белия свят хората дето ги купуват слагат само един аксесоар в тях - шофйор.

Тия дето са по на 200км + са карани от не толкова богати хора (като мен) дето са ги купили на 3+ години off lease и са ги търкаляли яко без подръжка и внимание(не като мен). България е типичен пример, затова се купуват дизели слагат се газови и всякакви други магарии. На запад тия коли се карат само в БМВ сервиз дори и за смяна летни/зимни гуми и течност за чистачките.

така малко по на запад в братска германия и италия примерно от където идват колите насам бизнесмените и политиците примерно живеят на растояния около 50+ км от работните си места всеки ден те пътуват до там и обратно ходят по срещи и така нататък сметни ги средно 200 км на ден при 5 дневна работна седмица са 1000км на седмица 4000 км на месец 50 000 км на година и то при най минимална експлоатация без големи пътувания .... на 4-тата година тая кола е на 200 000 км
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 15 Яну 2012, 20:12

:roll: не знам колеги,накарахте ме да се замисля над думите ви,в които има логика.Лично аз мисля,че хората които могат да си го позволят имат по 2,3 коли или повече и всяка си има предназначение защото хората в другите страни мислят практично.Не си купуват по 2 3-ки (ако не са им необходими) или 2 7-ци поради простата причина че не са им необходими,няма да ги правят на чорба(естествено има и такива но те са ентосиасти,маняци .....).И така както казах си купуват по 1 или 2 коли за мъжа и жената да си вършат работа или 1 за двамата както и една по-голяма за да им е комфортно когато пътуват на по-големи растояния.Тук е вече въпроса кой каква финансова възможност има и може да си позволи лимозина от висок клас или ван.Не е тайна че държавниците или хората които за да ръководят бизнеса си пътуват много и накрая преди да ги продадът числото на километража е доста ''дебело'' особенно ако мине както каза колегата още през някоя друга ръка.Както за всяко едно нещо и това си има исключение.Между такивата лимозини има и на по 150,200 К което някак не ми се вписва със типа хора описани в предното изречение особенно като се има предвит,че повечето екзепляри са оборудвани със теглич с който си дърпат караванката,а едвали им трябва на тези хора.Моето мнение е че никой от нас не е в грешка просто има различни хора с различни нужди а всеки от нас посочи по един вид :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 15 Яну 2012, 22:39

Голямата кола се избира от държавници и шефове на фирми не за друго ами заради комфорта и сигурността която тя дава. Няма как един шеф на фирма да тръгне на 400км разстояние и да искаш да го качиш във Форд Фиеста ... някак си не става. Отделно като му идват разни хора на гости праща шофьора и ги взима от някъде и така изглежда по представителен. Моя шеф в бившата фирма сам си навърташе годишно по 40-50к км и то в БГ... нонстоп се моташе по служебни срещи и т.н. Как да го правиш това и да не се чувстваш като парцал ? Еми много просто взимаш си кола която отговаря на класата ти и на пътуванията ти.

ПредишнаСледваща

Назад към Е38