Може ли вашето мнение 728
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Може ли вашето мнение 728
Колеги преди да взема моята се обаждах за тази собственика беше готов да я караме в сервиз,може и да не е зле.Иначе че понаписал някоя глупост се вижда.
Най се дразна като трябва да спора от разтояние,ок,признавам има някои неточности в изписването на екстрите, като климатроника или люка,пауар бокса толкова го дават да качи конете от производителя и аз много не вярвам,но така го пишат,затова толкова е написано,също така,как ще разбереш от една лайсна 15 санта,че колата е удряна,не ми стана ясно,тоя разход е даден като максимално минимален,не се претендира,че е най икономичната 7ца на света!Относно винетката някои не вижда разликата между седмична и годишна,а реално тя е 100% седмична.Та най лесно е да се плюе дадена кола от разтояние ,без да се е видяла на живо!
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
Nortano написа:Най се дразна като трябва да спора от разтояние,ок,признавам има някои неточности в изписването на екстрите, като климатроника или люка,пауар бокса толкова го дават да качи конете от производителя и аз много не вярвам,но така го пишат,затова толкова е написано,също така,как ще разбереш от една лайсна 15 санта,че колата е удряна,не ми стана ясно,тоя разход е даден като максимално минимален,не се претендира,че е най икономичната 7ца на света!Относно винетката някои не вижда разликата между седмична и годишна,а реално тя е 100% седмична.Та най лесно е да се плюе дадена кола от разтояние ,без да се е видяла на живо!
съгласен съм с колегата

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Е и,какво стана в крайна сметка ще се множим или не?Колега до къде стигна?
- bmw_7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: СУВ
- Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно
victor2k написа: моята рядко минава 2500 об/мин, при добри масла, загряване преди тръгване и системна подръжка мотора ще изкара стотици хиляди.
Хм, на много места тук съм чел, че точно при БМВ е достатъчно само да разхвърли маслото, т.е. именно това се дава като плюс на колата с тази марка. То е ясно, че като загрее няма проблем, ама необходимо ли е това преди тръгване. Питам, защото явно мненията са противоположни. Говоря точно за БМВ от средата и края на 90-те години.
- steel_nick
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 и е34
- Мечтае да кара: АН 225
Много интересна тема! Тъкмо и аз си мисля за една 728ца, но мисля да ходя да си я взема от DE.
Днес доста 7ци огледах и общо взето доста клоня към така спряганата е38ца.
Колкото до изчакването двигателя да загрее, мисля че така се "печели" доста живот. Имам познати, които палят и веднага 4000 rpm ама това само за 1 година
И мотора и е34ката си ги изчаквам да вдигнат температурата и тогава тръгвам.
Така и никой не каза мнение на какво да се обърне внимание, когато се купува тази кола, кои части/неща се чупят, на какво трябва да се обърне внимание, автоматика как се проверява дали е в час?
И също до колкото разбрах е по-добре да се търси 728 от '98 нататък, така ли? Фейслифта в какво се изразява?
Ма много благодаря!

Днес доста 7ци огледах и общо взето доста клоня към така спряганата е38ца.
Колкото до изчакването двигателя да загрее, мисля че така се "печели" доста живот. Имам познати, които палят и веднага 4000 rpm ама това само за 1 година

И мотора и е34ката си ги изчаквам да вдигнат температурата и тогава тръгвам.
Така и никой не каза мнение на какво да се обърне внимание, когато се купува тази кола, кои части/неща се чупят, на какво трябва да се обърне внимание, автоматика как се проверява дали е в час?
И също до колкото разбрах е по-добре да се търси 728 от '98 нататък, така ли? Фейслифта в какво се изразява?
Ма много благодаря!

BMW Power
Аз си купих 728 наскоро и мога да кажа, че е много блага колица (; Лично аз карам малко по-така и не пестя гориво, сметките са 40л газ от ОМВ и 350км изминати с нея като пътя е магистрала+след магистралата
средна скорост 150-160 и една идея по-бавно на второкласния път с изпреварвания. Моето лично мнение е, че колата си върви напълно задоволително на газ и като се има предвид, че в момента цената е към 1.15лв се спестяват страшно много пари с които може да се прави поддръжка след това. Иначе и на мен ми е много интересно това със загряването преди тръгване и по-точно колко трябва да се чака 1-2мин или до 90градуса? 

Едни врати напред
- steel_nick
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се за офтопика!
Смятам, че е добре да загрее до 90 градуса, но е ясно, че почти никой няма да се занимава, освен ако няма remote start (което е голяма благина, особено зимата)
Аз лично гледам да тръгвам след 2рата мин. и после поне 100тина метра на първа, бавно.
Обаче не знам как е при автоматиците, да кажат притежателите!
Смятам, че е добре да загрее до 90 градуса, но е ясно, че почти никой няма да се занимава, освен ако няма remote start (което е голяма благина, особено зимата)
Аз лично гледам да тръгвам след 2рата мин. и после поне 100тина метра на първа, бавно.

BMW Power
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колеги, това с загряването преди тръгване не е вярно. Писано е и по други теми, че паралелно с мотора трябва да се маже и скоростната кутия и спирачките не е лошо да позагреят. Значи, най-добре е да се тръгне 1-2 мин. след запалване и да се кара на ниски обороти докато стрелката на водата не стигне до средата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Е то като работи на 0-ва предавка (на място) пак се развърта маслото в скоростите
На спирачките какво да им загряваш - те хората ги охлаждат тях. А и все пак говорим за нормална експлоатация на автомобил. Онези по пистите ясно - те и гумите загряват
Иначе лично аз също не чакам много да загрява. Сега лятото максимум 1мин и после лекичко първия километър докато загре (баси колко бързо загрява тоз осмак. Буквално за 2пресечки - няма и километър галейки газта - 1500/2000 оборота и е готов ). Ако и зимата загрява така бързо - предполагам че докато изчистя колата и стъклата от сняг/лед и ще е отвърнала.

Иначе лично аз също не чакам много да загрява. Сега лятото максимум 1мин и после лекичко първия километър докато загре (баси колко бързо загрява тоз осмак. Буквално за 2пресечки - няма и километър галейки газта - 1500/2000 оборота и е готов ). Ако и зимата загрява така бързо - предполагам че докато изчистя колата и стъклата от сняг/лед и ще е отвърнала.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
steel_nick написа:Извинявам се за офтопика!
За автомата колега не е по- различно! Аз изчаквам около 1- 2 мин. през лятото, а през зимата около 4- 5 мин.
Между другото, би трябвало, като шофьори, да усещате колата, когато потегля още студена...... и да я усещате, като звук и поведение при потегляне!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- steel_nick
- кандидат ентусиаст
-
Определено има разлика при работата на двигателя, когато е студен и когато си е на нормална температура.
Може ли някой да ми разясни как да разбера дали дадена 728 или 528ца има ванос, шото така като гледам явно има значение (не се смейте, все пак съм с е34 *89):) и какво му е значението.
Благодаря!
Може ли някой да ми разясни как да разбера дали дадена 728 или 528ца има ванос, шото така като гледам явно има значение (не се смейте, все пак съм с е34 *89):) и какво му е значението.
Благодаря!
BMW Power
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
steel_nick написа:Определено има разлика при работата на двигателя, когато е студен и когато си е на нормална температура.
Благодаря!
Моя макар и много възрастен мотор, когато не е в работна температура не се форсира така бързо на празен ход, както когато е загрял. Това за мен си е явен знак че колата е напълно готова за всичко

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
- не мисля че е нужно да се чака, още повече че през зимата стрелката е на 12 чак след 5 км нормално каране.. по книга се изчаква само да изгасне инспекшъна, и това е напълно достатъчно
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- anzak