Имам въпрос за една 740?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- snaiperisto
- Потребител
-
- Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
- Мечтае да кара: на МЕТАН
Re: Имам въпрос за една 740?
Не знаех че има "седмици" от това поколение , с ръчни скорости.
- MARIO5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е-36 325/Е-38 740IA
- Мечтае да кара: Alpina B10
Има и с ръчни но такава кола не е за тях.Автомата е истината,за ремонти не е кои знае колко тегаво,заслужава си.Моята 740 относно разхода харчи колкото я натискаш като всяко бмв.На дълго може да я свалиш до 8л,градско под 12 не става.Но да знаеш колега за всеки ден градско не става ще те умори,20лв бенз и минаваш макс 60-70 км.Слушаи двигателя при студен старт не требва да има паразитни шумове,иначе лошо.Двигателя ако е читав нема трошене да знаеш и успех от мен.
Които не може да си позволи БМВ кара Мерцедес!!!!!!!
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Колега ка го докарваш тоя разход от 12 на 100 градско, колкото на 320-ска ?
Тия тука нещо много лъжат значи?
Автоматик - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/41288.html
Ръчка - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1390.html
Тия тука нещо много лъжат значи?
Автоматик - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/41288.html
Ръчка - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1390.html

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- MARIO5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е-36 325/Е-38 740IA
- Мечтае да кара: Alpina B10
Колега прочети внимателно какво съм написал.20лв-60-70 км.А в зависимост от трафика, да можеш да я докараш до 12 на 100.И въобще карал ли си такава кола?За да коментираш?Нищо лично ,но в се пак .....
Които не може да си позволи БМВ кара Мерцедес!!!!!!!
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
Да карал съм някоко месеца и нещо неможах с автомата да я сваля под 18 градско. Иначе за извън градско спор няма, ако караш като пенсионер 80-90 км/ч може да я смъкнеш и под 8 на 100.
20 лева са 8,26 литра разделени на 60 километра прави 13,7 л/100. ако разделиш на 70 км. прави 11,8 л/100, нещо нереално ми се вижда за градски цикъл. Ако е за среден разход съм съгласен.
20 лева са 8,26 литра разделени на 60 километра прави 13,7 л/100. ако разделиш на 70 км. прави 11,8 л/100, нещо нереално ми се вижда за градски цикъл. Ако е за среден разход съм съгласен.

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
колеги стига с тези грозни спорове за глупости.не си купуваите е38 щом са ви проблемни разходите било то за разход на гориво или средства за подрьжка.има много ве4е такива теми в по4ти вси4ки раздели.е38 с 4.4 в градски условия хар4и 17 - 18.5 и изван градско 10-10,5. които свали по малко за мен са глупости.аз шофирам този модел 2 години и ве4е се дразня като 4ета колко се разводнява тази тема.20лв в градски условия при тези цени на горивата са до 45 максимум 50 км.даите да спрем с тези спорове.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
ljubo72 написа:...е38 с 4.4 в градски условия хар4и 17 - 18.5 и изван градско 10-10,5. които свали по малко за мен са глупости.аз шофирам този модел 2 години и ве4е се дразня като 4ета колко се разводнява тази тема.20лв в градски условия при тези цени на горивата са до 45 максимум 50
Е те това е самата реалност. Само, че мен не ме бърка колко ми гори седмака. За 12 години съм минал през Е23 (една), Е32 (една) и Е38 (три) само бензинови, сега се точа на Е65 760LI, ама ще видим. След като съм сметнал, че трябва да го притежавам, значи съм преценил дали мога да го стопанисвам.
П.С. Аз не споря с колегата, просто исках да ми обясни как кара колата и докарва такъв разход.

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Наборче напълно си прав
.А и за това пусто извънградско,ходих си до село 300км.даде ми под 8/100говоря за Е38 М52 Б28,на връщане трафика беше засилен ими даде над 10-11/100.Така ,че както казва една позната щом ме искаш ще ме платиш
или "кеф цена няма".

- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Touring M50
Колеги,аз сьм собственик на Е39 520и,с което смятам да се разделя (ако някой има интерес лс) на мен тази кола ми дава разход от типа на 9-10 градско,карам спокойно,пазейки я,но я карам рядко и повечето случеи вечер когато разхода пада още.Та понеже мисля да я продавам ориентирал кьм 740ка,просто мечта от доста години,вие какво ще кажете ? Знам че частите като цени не се различават много от на Е39 така че на потдрьжката сьм свикнал - та Мечта или кошмар ?
пс Толкова ли пак не пада под 17 този разход ??
пс Толкова ли пак не пада под 17 този разход ??
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Истина е колега, истина е
В София трудно ще го свалиш под 17/100 градското, освен ако не караш само по околовръстното по малките часове.

В София трудно ще го свалиш под 17/100 градското, освен ако не караш само по околовръстното по малките часове.
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
аз не ви знам в какви филми се хвърляте, след като моята 728ица ( M54TU ) не мога да я сваля под ~14 градско, без да я ръчкам особенно ( даже никак ). А 740и, колкото и да и е модерен двигателя и 4.4 да е, под 17-18 не го виждам, това са си 300 коня, 8 цилиндъра.. То производителя пише, разхода градско и е 18.1 по книжка, тук как ги изкараха да се смъкне до 12 - 14? Вие на 300 оборота ли си карате колите
И да преди да ми кажете, без да знам да не говоря съм карал 740 4.4и 2001, за известно време, в чудно състояние - скорости, мотор, диф и знам колко харчи. Айде да не превръщаме темата в приказка на Братя Грим ами да си говорил реално 

- lariii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5
Купи и не мисли толкова , вярно ще харчи малко повече но се пак едното за сметка на другото

-------------------------------------
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.
Чак ми стана драго като изчетох коментарите за бензиновите мотори. Никога не съм бил фен на дизела и за първи път пробвах с E38 2.5TDS, но с моето каране в София, градския ми разход не превишава 11/13л на 100км (по борда). Бях чел някъде, че борда показва с литър по-малко или нещо подобно, но дори да е така, градското ми излиза средно 11.5/12 а извън града 6.8/8.1л.
Явно аз я карам като 'пенсионер', но си спазвам ограниченията и не давам газ до ламарината до следващия светофар и съм супер доволен. Няма място за сравнение между 740i и 725TDS, но поне ако някой е решил да си взема такава кола и не е "състезател" и се притеснява за разхода на гориво - има голяма разлика в разходите в полза на малкия дизел
Освен всичко останало, яко е да караш една от общо 9000 произведени в цял свят. Сигурно са останали максимум 3000-4000 E38 2.5TDS.
Явно аз я карам като 'пенсионер', но си спазвам ограниченията и не давам газ до ламарината до следващия светофар и съм супер доволен. Няма място за сравнение между 740i и 725TDS, но поне ако някой е решил да си взема такава кола и не е "състезател" и се притеснява за разхода на гориво - има голяма разлика в разходите в полза на малкия дизел

Освен всичко останало, яко е да караш една от общо 9000 произведени в цял свят. Сигурно са останали максимум 3000-4000 E38 2.5TDS.

- snaiperisto
- Потребител
-
- Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
- Мечтае да кара: на МЕТАН
Здравейте колеги , темата е малко стара , но ще я съживя леко.
Та , въпросното БМВ пак е на дневен ред , пак се заиграваме с моя приятел. Взех го днес , сипах малко бензин и се повозих двадесетина километра.
Установих следното :
1. На ниски обороти малко неравномерно работи , може би някой цилиндър прекъсва.
2. Спирачките му са "гола вода" , иска се доста натиск на педала за да спира.
3. Понякога , кото включа на скорост - гасне , предимно задна.
4. Картината на телевизора е прилична , но звука е с доста смущения.
5. Багажника се отключва с дистанционното , но не се вдига , нещо "ръмжи" там , ама ефект няма , а и при затваряне - направо пада.
6. Естествено , по таблото не се разбира нищо от надписите отдолу.
7. Волана се върти доста тегаво , все едно карам с 200 по магистралата, явно нещо от това , на което му викате сервотроник не е наред.
Колата по-принцип не се кара , стои си от години , рядко е палена и местена , това е само уточнение.
А ето я и нея : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Долу пред блока ми е , ще се повозя и утре , нещо да споделите по гореописаните "констатации" ?
Та , въпросното БМВ пак е на дневен ред , пак се заиграваме с моя приятел. Взех го днес , сипах малко бензин и се повозих двадесетина километра.
Установих следното :
1. На ниски обороти малко неравномерно работи , може би някой цилиндър прекъсва.
5. Багажника се отключва с дистанционното , но не се вдига , нещо "ръмжи" там , ама ефект няма , а и при затваряне - направо пада.
7. Волана се върти доста тегаво , все едно карам с 200 по магистралата, явно нещо от това , на което му викате сервотроник не е наред.
Колата по-принцип не се кара , стои си от години , рядко е палена и местена , това е само уточнение.
Долу пред блока ми е , ще се повозя и утре , нещо да споделите по гореописаните "констатации" ?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
snaiperisto написа:Здравейте колеги , темата е малко стара , но ще я съживя леко.
Установих следното :
Извинявай,че ще ти го кажа,НО след всичко което прочетох като мнения от твоя страна....Е38 не е твоята кола !
Притеснява те разхода,то не беше газ,метан.....няма проблем да се возиш с нея,ама трябва да си зареждаш.....няма проблем да я закараш да я погледнат,ама пак трябва да си плащаш и т.н. и т.н.
Изкарваш като причина едни 50-70 лева за диагностика на колата....ма иначе скачаш на Е38 740i.
Виж сега,всеки има мечти,всеки иска нещо хубаво.....желая ти го най искрено.Ама осъзнай се,че колкото повече мрънкаш,и гледаш да минеш тънко,толкова повече би трябвало да ти свети лампичката,че Е38 не е твоята кола !
Това e Е38 740и не е Голф 2-ка 1.4i,гори доста повече,има и доста по сериозна поддръжка от Голф 2-ка...преценявай сам,ама не мрънкай

п.с.Тая кола я гледам да се продава от мноооого време,сигурно има 6-7 месеца,за тия пари ако всичко и е наред дали нямаше да е продадена вече ?!
Отговори си сам

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4