Е38 Зима-кеф-снимки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Е38 Зима-кеф-снимки
Зимен режим нямате ли братя и ако да и имате и скорости фиксирани ( за спускане се използват и автомата не реди над тях ) си цъкате на 3-та или дори 4-та( на зимен режим тръгва от зададената предавка и държи само нея ) и така потегляш с повечко газ пък гумите бавничко въртят и така се бяга от буксуването. Това от по-стар автомат ама предлагам ако е идейно и за вашите и е изпълнимо . Успех.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
От това което разбрах, колеги- значи, при спускане автомата да е на спорт, а при боксуване и изкачване, задаваш на автомата 3 или 4 скорост, /която я има/ и тя си регулира движението на колелата и евентуално може да потегли по-лесно?!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
ELZAGG написа:От това което разбрах, колеги- значи, при спускане автомата да е на спорт, а при боксуване и изкачване, задаваш на автомата 3 или 4 скорост, /която я има/ и тя си регулира движението на колелата и евентуално може да потегли по-лесно?!
Не точно регулира движението на колелата ами потегля и си седи дамо на тая скорост което означава по-голямо предавателно отношение което води до по-малка вероятност от пребуксуване и възможност за плавно потегляне. Спускането пак така ако има такива стационарни предаваки за да се използва максимално спирачния режим на двигателя без подаване на газ .
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Елза само да не останеш с впечатлението от изказването на колегата,че като поставиш лоста на "3"и колата ще стои само на третаи ще потегля плавно понеже е на трета.Напротив пак тръгва от първа само ,че ги нарежда до трета което не ти върши много голяма работа при потеглянето по заледен участък.Просто трябва много внимателно подаване на газ и без резки движения
.

Дееба теа автомати,Роска, ами то като секса при таралежите бе...бавно и без резки движения .......

Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Трябва да се видиме някъде на снега, та да ми ги демонстрирате тия работи Роска! Пък и някоя задница да завъртиме.. 

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Всъщност стептроника тръгва на втора предавка. Освен случайте когато не натиснеш повечко педала.

RORO написа:Елза само да не останеш с впечатлението от изказването на колегата,че като поставиш лоста на "3"и колата ще стои само на третаи ще потегля плавно понеже е на трета.Напротив пак тръгва от първа само ,че ги нарежда до трета което не ти върши много голяма работа при потеглянето по заледен участък.Просто трябва много внимателно подаване на газ и без резки движения.
Исках само да съм от полза за ситуацията , а не да пускам фишеци. Моя автомат на зимен режим ( писал съм го изрично ) си тръгва и остава само и само на тая си предавка ,че и четвърта имам и на нея направо си потегля като пич, никво редене. Не знам вашите дали са така просто споделям кой не вярва отива до най-близката таквази машина и пробва или пита по-големите

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
vladobate написа:RORO написа:Елза само да не останеш с впечатлението от изказването на колегата,че като поставиш лоста на "3"и колата ще стои само на третаи ще потегля плавно понеже е на трета.Напротив пак тръгва от първа само ,че ги нарежда до трета което не ти върши много голяма работа при потеглянето по заледен участък.Просто трябва много внимателно подаване на газ и без резки движения.
Исках само да съм от полза за ситуацията , а не да пускам фишеци. Моя автомат на зимен режим ( писал съм го изрично ) си тръгва и остава само и само на тая си предавка ,че и четвърта имам и на нея направо си потегля като пич, никво редене. Не знам вашите дали са така просто споделям кой не вярва отива до най-близката таквази машина и пробва или пита по-големите. Да със шпер съм и така си я вадя от пряспата на 4-та с повечко газ излиза като джип с всичките му блокажи ( ако ги има ). Живи и здрави.
Баш така са сите автомати

- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.

mystvd написа:Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.
На Е34 , кутията ми е тази http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... x_a5s310z/ и само на зимен режим тръгва от конкретно зададена . Поне лесно може да се пробва и да се прецени така ли е при всички с подобни автомати и си заслужава определено. Успех.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
mystvd написа:Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.
Точно така

- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Аз си карам още с летните гуми бе хора и върви перфектно! Дори на 31-ви баш за нова година бяхме на хижа в Троянския балкан - мина си магистралите, мина второкласни пътища, със спрей "течни вериги" мина и третокласен и дори тръгнах по черен път заледен покрит със сняг по северния склон на Стара планина и минах 2 км преди да забуксува тотално и до там. Взеха ни с уазка, а на втори януари като слязох, малко с бутане я обърнахме и леко надолу и си слязох и си се прибрах. ДСЦ-то прави НЕВЕРОЯТНИ магии, опитвал съм пред метро на паркинга да я завъртя НАРОЧНО - НЕ СТАВА. Перфектна система, само по-леко карам, бавно ускорявам и мисля за спирачен път малко по-от далече. Но както си е със задно и с летните гуми и си я карам всеки ден в града и на ски бях два пъти двата уикенда дори - върви !
А за тръгване от място в зимен режим - как? Той автомата нали минава на зимен режим едва, когато усети приплъзгване...
А за тръгване от място в зимен режим - как? Той автомата нали минава на зимен режим едва, когато усети приплъзгване...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
cod-cdbp написа:mystvd написа:Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.
Точно така
точно така, ама глупости.
реди ги до 4-та....
тези кутии са адаптивни. компютъра "познава" дали караш на сняг или лед по положението на педала за газта и пребоксуването на едно от задвижващите колела.

- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Stanchev написа:cod-cdbp написа:mystvd написа:Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.
Точно така
точно така, ама глупости.
реди ги до 4-та....
тези кутии са адаптивни. компютъра "познава" дали караш на сняг или лед по положението на педала за газта и пребоксуването на едно от задвижващите колела.
Мерси колега за инфото

66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5