Е38 Зима-кеф-снимки

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Е38 Зима-кеф-снимки

Мнение от vladobate » 23 Дек 2011, 18:35

Зимен режим нямате ли братя и ако да и имате и скорости фиксирани ( за спускане се използват и автомата не реди над тях ) си цъкате на 3-та или дори 4-та( на зимен режим тръгва от зададената предавка и държи само нея ) и така потегляш с повечко газ пък гумите бавничко въртят и така се бяга от буксуването. Това от по-стар автомат ама предлагам ако е идейно и за вашите и е изпълнимо . Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 25 Дек 2011, 15:12

От това което разбрах, колеги- значи, при спускане автомата да е на спорт, а при боксуване и изкачване, задаваш на автомата 3 или 4 скорост, /която я има/ и тя си регулира движението на колелата и евентуално може да потегли по-лесно?!
От цървул, бална пантофка НЕ става!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Дек 2011, 17:50

ELZAGG написа:От това което разбрах, колеги- значи, при спускане автомата да е на спорт, а при боксуване и изкачване, задаваш на автомата 3 или 4 скорост, /която я има/ и тя си регулира движението на колелата и евентуално може да потегли по-лесно?!

Не точно регулира движението на колелата ами потегля и си седи дамо на тая скорост което означава по-голямо предавателно отношение което води до по-малка вероятност от пребуксуване и възможност за плавно потегляне. Спускането пак така ако има такива стационарни предаваки за да се използва максимално спирачния режим на двигателя без подаване на газ .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 26 Дек 2011, 9:38

Елза само да не останеш с впечатлението от изказването на колегата,че като поставиш лоста на "3"и колата ще стои само на третаи ще потегля плавно понеже е на трета.Напротив пак тръгва от първа само ,че ги нарежда до трета което не ти върши много голяма работа при потеглянето по заледен участък.Просто трябва много внимателно подаване на газ и без резки движения :lol: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 26 Дек 2011, 10:13

Дееба теа автомати,Роска, ами то като секса при таралежите бе...бавно и без резки движения ....... :lol: :lol: :lol:
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 26 Дек 2011, 12:33

Трябва да се видиме някъде на снега, та да ми ги демонстрирате тия работи Роска! Пък и някоя задница да завъртиме.. :mhihi:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Дек 2011, 18:03

Всъщност стептроника тръгва на втора предавка. Освен случайте когато не натиснеш повечко педала.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Дек 2011, 23:23

RORO написа:Елза само да не останеш с впечатлението от изказването на колегата,че като поставиш лоста на "3"и колата ще стои само на третаи ще потегля плавно понеже е на трета.Напротив пак тръгва от първа само ,че ги нарежда до трета което не ти върши много голяма работа при потеглянето по заледен участък.Просто трябва много внимателно подаване на газ и без резки движения :lol: .

Исках само да съм от полза за ситуацията , а не да пускам фишеци. Моя автомат на зимен режим ( писал съм го изрично ) си тръгва и остава само и само на тая си предавка ,че и четвърта имам и на нея направо си потегля като пич, никво редене. Не знам вашите дали са така просто споделям кой не вярва отива до най-близката таквази машина и пробва или пита по-големите :mhihi: . Да със шпер съм и така си я вадя от пряспата на 4-та с повечко газ излиза като джип с всичките му блокажи ( ако ги има ). Живи и здрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Дек 2011, 3:16

vladobate написа:
RORO написа:Елза само да не останеш с впечатлението от изказването на колегата,че като поставиш лоста на "3"и колата ще стои само на третаи ще потегля плавно понеже е на трета.Напротив пак тръгва от първа само ,че ги нарежда до трета което не ти върши много голяма работа при потеглянето по заледен участък.Просто трябва много внимателно подаване на газ и без резки движения :lol: .

Исках само да съм от полза за ситуацията , а не да пускам фишеци. Моя автомат на зимен режим ( писал съм го изрично ) си тръгва и остава само и само на тая си предавка ,че и четвърта имам и на нея направо си потегля като пич, никво редене. Не знам вашите дали са така просто споделям кой не вярва отива до най-близката таквази машина и пробва или пита по-големите :mhihi: . Да със шпер съм и така си я вадя от пряспата на 4-та с повечко газ излиза като джип с всичките му блокажи ( ако ги има ). Живи и здрави.

Баш така са сите автомати :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 28 Дек 2011, 20:18

Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 29 Дек 2011, 0:26

mystvd написа:Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.

На Е34 , кутията ми е тази http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... x_a5s310z/ и само на зимен режим тръгва от конкретно зададена . Поне лесно може да се пробва и да се прецени така ли е при всички с подобни автомати и си заслужава определено. Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Дек 2011, 0:27

mystvd написа:Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.

Точно така :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99

Мнение от IceFire » 25 Яну 2012, 19:07

Аз си карам още с летните гуми бе хора и върви перфектно! Дори на 31-ви баш за нова година бяхме на хижа в Троянския балкан - мина си магистралите, мина второкласни пътища, със спрей "течни вериги" мина и третокласен и дори тръгнах по черен път заледен покрит със сняг по северния склон на Стара планина и минах 2 км преди да забуксува тотално и до там. Взеха ни с уазка, а на втори януари като слязох, малко с бутане я обърнахме и леко надолу и си слязох и си се прибрах. ДСЦ-то прави НЕВЕРОЯТНИ магии, опитвал съм пред метро на паркинга да я завъртя НАРОЧНО - НЕ СТАВА. Перфектна система, само по-леко карам, бавно ускорявам и мисля за спирачен път малко по-от далече. Но както си е със задно и с летните гуми и си я карам всеки ден в града и на ски бях два пъти двата уикенда дори - върви !

А за тръгване от място в зимен режим - как? Той автомата нали минава на зимен режим едва, когато усети приплъзгване...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Яну 2012, 19:44

cod-cdbp написа:

точно така, ама глупости.
реди ги до 4-та....
тези кутии са адаптивни. компютъра "познава" дали караш на сняг или лед по положението на педала за газта и пребоксуването на едно от задвижващите колела.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 25 Яну 2012, 20:19

Stanchev написа:
cod-cdbp написа:

точно така, ама глупости.
реди ги до 4-та....
тези кутии са адаптивни. компютъра "познава" дали караш на сняг или лед по положението на педала за газта и пребоксуването на едно от задвижващите колела.

Мерси колега за инфото :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е38