Мотора започна да чука

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Мотора започна да чука

Мнение от M10 » 28 Сеп 2014, 1:07

Това наливното не е много по-добре от изброените ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 28 Сеп 2014, 17:00

Само не ми е ясно какъв ви е проблема с наливното масло има си бмв 10/40 в 60литрови варелчета и не виждам каква е сагата да сложиш такова вместо да платиш по 2лв на литър по скъпо за бутилирано ... пък ако си мислите че няма менте в бутилки сте в голяма заблуда ... особено кастрол
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 28 Сеп 2014, 18:27

anzak написа:Само не ми е ясно какъв ви е проблема с наливното масло има си бмв 10/40 в 60литрови варелчета и не виждам каква е сагата да сложиш такова вместо да платиш по 2лв на литър по скъпо за бутилирано ... пък ако си мислите че няма менте в бутилки сте в голяма заблуда ... особено кастрол

Искаш да кажеш, че си открил топлата вода ли? Ясно е на всеки, че навсякъде и във всичко има ментета и няма бягане. Рано или късно попадаш на такова. Такова масло сипах, защото такова имаше написал съм го по-назад ;)
Оказа се менте да речем, не ми се случва за първи път. А и както споменах кастрола не го купувам от тук и не съм попадал на менте до момента ;)
Изображение
ATR-42/72

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2014, 19:51

Колкото и да има противници на това, което ще напиша, според мен 10W40 НЕ Е масло за този двг... мнения много, обяснения много, но дори само да погледнем препоръката на Motul за масло за този двг., от 6-те препоръчани нито едно не е 10W40...

Изображение

Сега друг е въпроса дали просто не искаш да сипваш по-скъпо масло на твоя двг, но понякога проблемите си ги създаваме ние сами, а не нещо друго...

Все пак ти сам си решаваш кое е най-добре за теб и твойта кола, ама като си тръгнал да прескачаш пробега на маслото, поне го прави с по-качествено такова ;) Само като идея...

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 28 Сеп 2014, 21:39

Добре какво масло препоръчвате за мотор на 500 000 и нагоре? Кой с какво кара?
Все си мислех, че 10 40 е добър вариант, но може и аз да греша
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Сеп 2014, 21:49

Ми мойто м52 е над 250хил км вероятно с 5в50 си карам, преди тва 5в40... малко бързо им виждам сметката с моето каране, ама други оплаквания няма. Скоро и на 0w40 може да мина даже. Ама аз ги карам маслата по 6-7км и до тогава стават на чорба :driving: с моето каране до ся не ми е попадало масло да изкара над 7к км без проблем.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Сеп 2014, 13:56

DLVasilev написа:Добре какво масло препоръчвате за мотор на 500 000 и нагоре? Кой с какво кара?
Все си мислех, че 10 40 е добър вариант, но може и аз да греша

Моя мотор е на 208к.... карам го с 5W30 Motul X-Clean+ C3 LL-04... според мен 5W40 е най-"малкото", което трябва да се сипва на такива мотори... 5W40, 5W30, ако щеш и 0W40, макар че за бензинов мотор от по-старо поколение май вече е прекалено... на моя мотор до последно в Италия му е сипвано Castrol SLX (от старото, 0W30/40), в оторизирани сервизи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E32 740 V8 manual
Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0

Мнение от Dj Ivo » 29 Сеп 2014, 19:49

Моя мотор (м60б30) нямам идея на колко километра е, но масло не бара грам. Като го взех беше с 5w40 Total и не го пипаше. На моето каране лятото обаче, маслото става като вода и мотора става по-шумен. Сега карам с Motul 6100 Synergie 15W50 и съм много доволен :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 29 Сеп 2014, 20:53

Dj Ivo написа:Моя мотор (м60б30) нямам идея на колко километра е, но масло не бара грам. Като го взех беше с 5w40 Total и не го пипаше. На моето каране лятото обаче, маслото става като вода и мотора става по-шумен. Сега карам с Motul 6100 Synergie 15W50 и съм много доволен :D

Става шумен, то дори и 10/40-ката става вода
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 02 Окт 2014, 19:42

Ок, смених маслото и продължава да тряска. Ще сваля картера да огледам маслената помпа. По филтъра няма стружки, в картера имаше малко, много ситни. Иначе чукането намаля драстично. налях му пълна синтетика 5/40. Сега ще го източа и ще отворя да погледна какво се случва отдолу.
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 13 Окт 2014, 8:38

Значи ни масло ни помпи нищо не помага, чукането се оказва в дясната глава. Приготвил съм всичко необходимо за ремонт-брадва, плазмен резач, чук, тесла, 20 литра бензин и кибрит :banghead: :censored: Писна ми и от коли и от майстори и от всичко.Аз си мислех, че дъртия пасат е боклук, но се оказва, че е доса по-безпроблемна кола. Язък само, че не вози като 7-цата :censored: Ще я карам е така чукаща и като сдаде багажа ще я натроша и ще я върна на вторични. От тоя момент нататък нито масло ще и сменявам нито заслужава нещо друго да и се смени боклука му с боклук кашкавален и капризен....
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 13 Окт 2014, 8:46

DLVasilev написа:Значи ни масло ни помпи нищо не помага, чукането се оказва в дясната глава. Приготвил съм всичко необходимо за ремонт-брадва, плазмен резач, чук, тесла, 20 литра бензин и кибрит :banghead: :censored: Писна ми и от коли и от майстори и от всичко.Аз си мислех, че дъртия пасат е боклук, но се оказва, че е доса по-безпроблемна кола. Язък само, че не вози като 7-цата :censored: Ще я карам е така чукаща и като сдаде багажа ще я натроша и ще я върна на вторични. От тоя момент нататък нито масло ще и сменявам нито заслужава нещо друго да и се смени боклука му с боклук кашкавален и капризен....

Ще си позволя да те цитирам

"Другото което е, аз роб на кола не ставам- купувам, карам яко, като се строши и не си заслужава ремонта или като ми писне хвърлям " :)

Докато си "поддържате" така колите все така ще става :)

Едно е да вземеш нещо и то да се окаже проблемно , друго е сам да го докараш до там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 13 Окт 2014, 9:18

omegaart написа:
DLVasilev написа:Значи ни масло ни помпи нищо не помага, чукането се оказва в дясната глава. Приготвил съм всичко необходимо за ремонт-брадва, плазмен резач, чук, тесла, 20 литра бензин и кибрит :banghead: :censored: Писна ми и от коли и от майстори и от всичко.Аз си мислех, че дъртия пасат е боклук, но се оказва, че е доса по-безпроблемна кола. Язък само, че не вози като 7-цата :censored: Ще я карам е така чукаща и като сдаде багажа ще я натроша и ще я върна на вторични. От тоя момент нататък нито масло ще и сменявам нито заслужава нещо друго да и се смени боклука му с боклук кашкавален и капризен....

Ще си позволя да те цитирам

"Другото което е, аз роб на кола не ставам- купувам, карам яко, като се строши и не си заслужава ремонта или като ми писне хвърлям " :)

Докато си "поддържате" така колите все така ще става :)

Едно е да вземеш нещо и то да се окаже проблемно , друго е сам да го докараш до там.

Аз до този момент само с една кола случих, всички други са били е такива като тоя кенеф. Единствената кола дето се оказа кола беше мерцедеса всичко друго създаващо проблеми беше бмв. Жалко, че ще го кажа, но е така. Аз досега не съм имал бмв дето да не ми къса нервите.
Другото което никой от вас не знае за него е, че тая кола имаше няколко неща за правене и отиде при един дето сума ти народ ме пратиха при него и оня педал я унищожи и съсипа тотално тая кола. Върна ми я по-зле отколкото беше. Аз ли съм виновен според теб? Аз ли съм крив, че в тая държава няма нито един дето да може да ти свърши работа като хората? Ти какво ще направиш на мое място? Аз какво да направя, че никой не си гледа колите и всички карат като идиоти и после олеле?
То всичко е до време, аз нямам намерение да живея за една купчина ламарини и да наливам пари до безкрай в нея и то в страна, където частите втора ръка са близки до новите по цена само щото била 7-ма серия, не заради друго :kuku:
Приемам бартер за W140 Давам я така както е разглобена с всичко налично и доплащам
Изображение
ATR-42/72

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 13 Окт 2014, 9:21

Да беше чисто нова, да се обясняваш колко бил зле мотора... купуването на ~20 годишна кола е и до късмет... тия Е38-ци са читави коли, здрави, ама не са УНИКАЛНО НЕЧУПЕЩИ се... пожелавам ти повече успех при търсенето на W140, че да не се окаже, че и той бил кашкавален и прочие, и прочие...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 13 Окт 2014, 9:35

Аз ако знаех, че и с тази ще ме полети същото никога и за нищо на света нямаше да си давам мерцедеса. Той проблеми с майстори нямаше. Не защото не се трошеше и той, а защото винаги се трошеше нещо елементарно за смени си сам и евтино. Като цяло останах с впечатлението, че е мислена да бъде здрава, а не да се троши щото не можеш да ме убедиш, че кола с купища сложни системи и механизми, на които зъбните колела са от пластмаса е здрава сещаш ли се ;)
Изображение
ATR-42/72

ПредишнаСледваща

Назад към Е38