...

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e 38

Re: Реставрация на дървен волан.

Мнение от spraggabenz » 19 Дек 2014, 9:45

Малко извън темата,ако някой продава дървен волан за е38 да пише,моля.Извинявам се на колегата .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 19 Дек 2014, 23:50

Не че нещо , ама си му таковал майката на тоя волан. За мен е загубена кауза реставрацията му но дано успееш.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Дек 2014, 1:05

Gworkshop правят добра алтернатива на истинско дърво. Т.е. покритие в/у дървото, което е доста близко до истината.
Ама толкова близко, че да не ти прави впечатление.
После се претапицира кожената част.
Т.е. било е възможно, преди да го натрошиш...

Сега вече следя с интерес, че нямам идея какъв е шансът това да се поправи...

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 20 Дек 2014, 6:48

Тя майката си му е такована от годините, както на почти всички такива волани.
Факт, че не се задоволявам с компромиси ме кара или да опитам да оправя нещо което искам да е както е било, или да го изхвърля защото му е свършило времето.
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ не че нещо, ама как ги разбираш нещата кое подлежи реставрация и кое е загубена кауза!? Защото всеки дърводелец може да се справи с това. И само да вметна, че поне си наясно с волани на БМВ - това което търсиш в търговския раздел изобщо не съществува :)! Първо - заводски не излиза в Е34, и второ - като цяло в този спортен вид на 10:10 часа! Явно сам не знаеш, кое е оригинално изработено от бмв и кое е реставрирано или модифицирано.

liloff, от кога лепят алтернативи върху неизчистен и неподготвен материал. Нали ако се наложи да слагат техни отливки или винил някакъв - то също ще го "натрошат" да му махнат вече напукания и налюпен лак и ще подготвят основата. Знам ги тях и този процес го имат нагледно в галерията преди и след.

Темата може да се счита за приключена с натрошения волан. Както и да го направя, ще бъде придружено с липса на информация :yes:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 20 Дек 2014, 20:22

Момче,разбирам доста повече неща отколкото смяаташ.Ако си толкова силен дай да го видим дърводелеца дет ще опрай лайнарщината ти с чука.А по повод волана който търся може да се ограмотиш малко, да почетеш за тунинг студиата по света и после пак да поговорим,явно обичаш да дриснеш тук там и да покажеш колко си велик. На твое място тоя волан ще го изхвърля от 4та буна,защото ще повторя-обрал си му лайката! Ако не беше бързал можеше и да стане нещо,ще следя и аз интерес поредния реставратор на дървени волани в продавалник за 200лева. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 21 Дек 2014, 19:25

помогнете в навечерието на Коледа за развитието на един обещаващ реставратор на дървесина, да може да си купи още дървени волани и да ги натроши с теслата.
http://olx.bg/drven-volan-bmv-e36-e39-e38-i65205454
дано не съм издал тайната информация как го реставрираш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 23 Дек 2014, 10:50

Eмилио Димитров написа:помогнете в навечерието на Коледа за развитието на един обещаващ реставратор на дървесина, да може да си купи още дървени волани и да ги натроши с теслата.
http://olx.bg/drven-volan-bmv-e36-e39-e38-i65205454
дано не съм издал тайната информация как го реставрираш.

Следя темата с ОГРОМЕН интерес ,тъй като искам и аз да си слагам,НО немога да разбера защо някои колеги от форумът ни правят всичко възможно да прецакат някой друг БМВ-ист :banghead: Как може да пуснеш нещо за продаване ,след като не е ГОТОВО и най-малкото НЯМА НИЩО ОБЩО със РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ на продукта?Дано го видят много хора и дано колегата "дърводелец - реставратор " да не попадне в раздела на НЕКОРЕКТНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 23 Дек 2014, 11:41

Преди да бъде променена обявата в olx беше доста по-интересна :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Дек 2014, 11:58

Предвидливо волана е пуснат в olx, а не тук. Защо ли ? :D
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 23 Дек 2014, 13:33

Абе чудя ви се на акъла откъде тази злоба ли е, ненавист ли е какво е ли е!
Явно първият пост никога не е бил прочетен като хората. И никой не доби представа че това е снимка на примерен волан и че воланът си бе със забележка.
Хайде един от вас който е виждал обявата, която е от доста повече време/месеци в олкс-а и други места/ да каже кой съм опитал да излъжа, как и защо :shock: .
Първоначално беше сниман със забележките, после бяха добавени снимки докато свалям лака защото така или иначе това е нужно.
КОГА И КЪДЕ СЪМ ПИСАЛ, че воланът е перфектен в темите за продава!? Че нещо не се сещам за такова нещо. Какво е било по-различното в обявата ми държа да кажат тези който са я видели? Обявата се променя всеки път, щом има прогрес или регрес!
И къде е проблемът, че искам и имам желания да оправя нещо стига да ми е по възможността и кой съм подвел или съм излъгал за каквото и да било? Кое е нередното, че в същото време ако реша имам правото да го подаря, продам, изхвърля. Кое точно ми е некоректното и за кой раздел точно съм щял да бъда включен?!
Вярно Ви се чудя "уважаеми колеги"!
Някой като си шибне колата или продава изгнили или бракувани колици за донори - излиза, че 99.9 процента от търговците са за раздела с некоректните потребители :shock:
Заради такива като вас му се губи желанието на човек да споделя като информация дори да направи нещо както трябва.
chernobila - в олкса има един перфектен за 500 лева. Ама точно перфектно му виждам пукнатина в лака и на него. Давай, ако не в ибей пробвай но там поне са описали като мен дефектите и цените също са толкова добри.
Темата беше интересна и идеята и беше да се опитаме с общи усилия да оправим нещо, за което липсва инфо в този форум. Ами следете си я оттук на там и си правете интриги, ама без мен! На мен ми стисна да го усера нали, и точно така и ще го продам - интерес има за такъв и по-добър да е. Пък чакайте в раздела вест, че съм излъгал някой слепец да не вижда и да си преценява какво купува и на каква цена.
Успех и весело изкарване на празниците.
Последна промяна kagebista на 23 Дек 2014, 14:14, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Дек 2014, 14:02

Супер е всичко - не се притеснявай. Просто сатър за пържоли и реставрация на дървен волан в едно изречение звучи нормално колкото педофил и детска градина :D
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 23 Дек 2014, 14:27

Няма злоба пич , само градивна критика :) . С повечко лак и водна 2000 все мисля че можеше да стане нещо.
Явно не ти харесва когато мненията на другите не съвпадат с твоите.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 23 Дек 2014, 15:20

Изчел съм всички бг форуми за реставрация и на доста аматьори им се е получило добре. Даже в първата страница има и линк към тема как почти е направен но спира до там с частта с лака!
Колко пъти трябва да напиша, че този лак е 1мм, а под него фурнира е 1/3 от милиметъра и с щурка няма да тръгне изобщо. Също и че където граничи с кожата са се надигнали люспи, който е въпрос на време да почнат да се отделят. Фурнирът е залепен все едно с вода! Явно годините са го разделили от дървото и това е дало пукнатините в лаковото покритие отвътре на вън. Няма как с дори по едра шкурка да се скрият пукнатините, който са и по фурнира до дървото. Търкането би било абсурдно. При положение, че се вижда на снимките как се сваля на цели люспи лесно заради нарушена здравина и че е неизбежно да не пачне някоя люспа от окраската. Частта със секирата много серизно е приета явно, че едва ли не съм се учил да цепя дърва за огрев.

Гледам Борис ме е цитирал и се чудя за какво! Че бях разбил цени на това какво ми иска тапицер за 2 парчета кожа и какво ми иска дърводелец лютиер да го изгради и лакира ли! Това ли е смешното, което е гласяло обявата!? - че за 350 долара и 500 лева съм видял цени на единствените които са продавани до момента и че с реставрация от Професионалисти се очаква да се получи нов, което такъв на 20 години в "перфектно" състояние няма да бъде. 99% са пропукани и не само такива на БМВ. Годините експлоатация на такъв вид волани не ги пощадяват. С тъп предмет силно да натиснеш по лака и остава бяла черта - тези които имат да пробват ако им стиска.
Аз не съм го засрал и не това е причината да е в продажба. Всеки с който съм разговарял дърводелец ми е казал това което е написано в първите постове - и че лака трябва да падне с все що държи на него.
На мен ми стиска да опитам, но повечето тук изобщо не биха рискували. Повечето тук биха се задоволили и да им драска на ръцете дървото от процепите. За повечето от тук - това е Перфектен волан. Не и за мен. Най-лесно е да го дам да го оправят, по лесно е обаче с риск да го засера да опитам да направя нещо смислено и полезно за всички.
Ама излезнах какъв ли не :mhihi:
И кога точно съм го продавал представен като перфектен искам да чуя от тези които с интерес ми следят вече обявите :)
:OT: Това че съм събрал някои джанти за колата и съм ги постнал единствено в темата олдскул - излиза че щом са в продавалника, значи са боклуци така ли :mrgreen: След малко ги качвам на обяви и в гумите и джантите! Ама после да не ме обвини някой, че щом съм ги пуснал в олдскуул - е продажба и реклама под прикритие :mhihi:
До последно ще го "мъча" този волан, защото така или иначе не става за моята кола и е планиран за масичка. Няма цена, защото не е приоритет да се продава бързо :yes: Няма цена, защото с обявената бих отказал доста хора, отколкото да тръгнат да се надбягват кой да го вземе. Няма и да върна някой, когато в момента реша че зарязвам нещата. А все още не съм.
Успех на всички желая :bchug:
Последна промяна kagebista на 23 Дек 2014, 15:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 23 Дек 2014, 15:29

Аз имам е тоя, дето се едно със секира го беха ръмбили. И некъде около 3 дена по 4-5 часа шкурене на ръка с шкурка 80 и 120. Надишах се доволно. Накрая излезна много готино дръвце на слоеве. Реших да не го правя пак такъв лайнян. И зех лак бор, на оргахим. Там треа 2 ръце и после некъв безцветен, ще трябва. Са e на 1 ръка и е некъв жълтеникакъв. Жалко че нямам снимки да покажа. То при тоя волан дето го обсъждате, най големия уй ще е при допира на дърво и кожа... Според мен след толкова шкурене ще е най-зле пак да го боядисаш в кефево... Там под кожата кво има?! Гума ли е?
volan.jpg

П.С.
Според мен е тъпо да фърлиш толко труд в нещо което искаш да продадеш... Същото е и с джантите. Не мога да разбера хора, дето купуват всичко и продават всичко, ама тфа е друга тема...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 23 Дек 2014, 15:36

kagebista написа:Гледам Борис ме е цитирал и се чудя за какво! Че бях разбил цени на това какво ми иска тапицер за 2 парчета кожа и какво ми иска дърводелец лютиер да го изгради и лакира ли! Това ли е смешното, което е гласяло обявата!? - че за 350 долара и 500 лева съм видял цени на единствените които са продавани до момента и че с реставрация от Професионалисти се очаква да се получи нов, което такъв на 20 години в "перфектно" състояние няма да бъде. 99% са пропукани и не само такива на БМВ. Годините експлоатация на такъв вид волани не ги пощадяват. С тъп предмет силно да натиснеш по лака и остава бяла черта - тези които имат да пробват ако им стиска.

Смешното е това, че като ти пуснаха тук обявата, си е промени. Защо ли? Тези, които е видяхме в оригиналния и вид, знаем защо. :winky:
Ето затова те "цитирах".
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е38