Смяна ATF - дали е станала беля?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Смяна ATF - дали е станала беля?
ами присъедини се към фенклуба колега 

Барай шишарката Минкеее ....
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Аз не мога да разбера,защо ходите по сервизи които после критикувате и обсъждате безкрай, като сте такива капацитети и като толкова разбирате, не се занимавайте с майстори.Нали има GOOGLE,както е написал някой си там по-горе,отидете в сервиз,в който,може да имате претенции за добре свършена работа,а не по гаражите и после от цялата работа да търсите вината в МАЙСТОР ЦВЕТКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Или който и да е друг МАЙСТОР!!!!!!!!!!! Поздрави на всички,нищо лично господа специалисти!
сервизите са ви виновни пък ходите да ремонтирате там , не ходете правете ги с гугъл 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
kamen4o81 написа:Аз не мога да разбера,защо ходите по сервизи които после критикувате и обсъждате безкрай, като сте такива капацитети и като толкова разбирате, не се занимавайте с майстори.Нали има GOOGLE,както е написал някой си там по-горе,отидете в сервиз,в който,може да имате претенции за добре свършена работа,а не по гаражите и после от цялата работа да търсите вината в МАЙСТОР ЦВЕТКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Или който и да е друг МАЙСТОР!!!!!!!!!!! Поздрави на всички,нищо лично господа специалисти!
Не е точно ясно кого определихте като "капацитети" в тази тема, но аз като един от вероятните "капацитети" , а и част от останалите/които знам/,за разлика от Майстор Цветко, си правим именно сами колите, а някой от нас и доста чужди коли/в това число и колата на споменатия/

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
boris_k написа:kamen4o81 написа:Аз не мога да разбера,защо ходите по сервизи които после критикувате и обсъждате безкрай, като сте такива капацитети и като толкова разбирате, не се занимавайте с майстори.Нали има GOOGLE,както е написал някой си там по-горе,отидете в сервиз,в който,може да имате претенции за добре свършена работа,а не по гаражите и после от цялата работа да търсите вината в МАЙСТОР ЦВЕТКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Или който и да е друг МАЙСТОР!!!!!!!!!!! Поздрави на всички,нищо лично господа специалисти!
Не е точно ясно кого определихте като "капацитети" в тази тема, но аз като един от вероятните "капацитети" , а и част от останалите/които знам/,за разлика от Майстор Цветко, си правим именно сами колите, а някой от нас и доста чужди коли/в това число и колата на споменатия/Вина в свършена работа от него не търсим, само в "компетентните" му мнения.Така, че господин камен4о81, като не знаеш за какво става дума, и не можеш да прозреш главната картинка, не се намесвай.
Добро утро колега,не съм имал намерение да обидя никой,просто имам близък приятел със сервиз и се поставих от неговата страна,как някой идва, свършваш му работа а той после се жалва ,че не бил доволен и майстора не струва! Между другото аз сам си ремонтирам колите,именно в този сервиз!
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Така, може би се е получило объркване от моя страна. Онзи ден като търсих вида на маслото и проверявах в българския сайт на Meguin (http://www.meguin.bg/index.php?option=c ... 4&Itemid=2) единственото, което видях да има някакво отношение към моята скоростна кутия беше Dextron ATF III , чиято спецификация включва ZF-TE ML 02F, 03D, 09, 11A, 11B, 14B (което е подходящо за 5hp18 счерна табелка), но не и LT 71141. Заключих, че моят майстор може би е сложил точно такава, понеже друго подобно масло не е дадено на официалният сайт в БГ, а и той не ми каза какво точно е сложил. По-късно вчера видях от поста на ivan, че на немския сайт се предлага и Meguin ATF Variable, което отговаря на LT 71141. Нямам идея защо в официалния сайт на Meguin в БГ такова масло не е дадено, но явно все още не го внасят или го правят от скоро и не са го добавили в каталога. Предполагам, че такова масло е налято в моата скоростна кутия, така че се извинявам за първоначалната подвеждаща информация и най-вероятно не е станала беля.
С това, мисля, че дискусията по темата може да приключи.
С това, мисля, че дискусията по темата може да приключи.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Не е точно ясно кого определихте като "капацитети" в тази тема, но аз като един от вероятните "капацитети" , а и част от останалите/които знам/,за разлика от Майстор Цветко, си правим именно сами колите, а някой от нас и доста чужди коли/в това число и колата на споменатия/ Вина в свършена работа от него не търсим, само в "компетентните" му мнения.Така, че господин камен4о81, като не знаеш за какво става дума, и не можеш да прозреш главната картинка, не се намесвай.
Предполагам как ги правите, най-вече чуждите, особено като гледам как казвате, че Д3 може да замени LT 71141 и си представям как някой колега ви оставя колата за смяна на масло на автоматика и му правите подобна смяна, каквато е направена на автора на темата, а като му гръмне кутията се обяснява, че е нормално защото е на години и т.н.
Така, че с мнението ми, че в автоматична кутия със зелен етикет трябва да се сложи LT 71141 и слагането на Д3 е грешка, не би трябвало да се нарича некомпетентно от всеки, който претендира, че разбира от ремонт на БМВ.
...заключих, че моят майстор може би е сложил точно такава, понеже друго подобно масло не е дадено на официалният сайт в БГ, а и той не ми каза какво точно е сложил. По-късно вчера видях от поста на ivan, че на немския сайт се предлага и Meguin ATF Variable, което отговаря на LT 71141. Нямам идея защо в официалния сайт на Meguin в БГ такова масло не е дадено, но явно все още не го внасят или го правят от скоро и не са го добавили в каталога. Предполагам, че такова масло е налято в моата скоростна кутия, така че се извинявам за първоначалната подвеждаща информация и най-вероятно не е станала беля.
Колега, това предположение може да ти струва доста пари- поразрови из форума, виждал съм поне 2-3 поста за гръмнали кутии след смяна на маслото им, за това някои предпочитат да не го сменят изобщо. Разбира се от все сърце ти пожелавам да не ти се случи подобно нещо.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Недей преписва думи както ти е удобно...майсторе.
Не става само с четене, трябва и акъл!!!

Не става само с четене, трябва и акъл!!!

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
zvetiko написа:Колега, това предположение може да ти струва доста пари- поразрови из форума, виждал съм поне 2-3 поста за гръмнали кутии след смяна на маслото им, за това някои предпочитат да не го сменят изобщо. Разбира се от все сърце ти пожелавам да не ти се случи подобно нещо.
Уважаеми "колега", имам щастието да познавам най-големия МАЙСТОР на скоростни кутии (автоматични), който се намира във Варна и притежава най-големия и уважаван сервиз в България. При него се ремонтират кутии и от ДАРУКАР за които е казано, че са много зле. Та по темата:
Когато си смених маслото на моята кутия, тя беше с "червено" масло (писал съм по-горе). Маслото 71141 е със светлo кафяв цвят, което веднага ме хвърли в размисли и страсти (които не съм споделял тук). Попитах когото трябва и отговора беше: "Тази кутия може да се кара както със пълна синтетика, така и с полусинтетика...."
Ти понеже си "капацитет" ми кажи какво е синтетичното - имаш жокер - червен цвят.... и още нещо - смяната със синтетичното е правена в Германия, Мюнхен, БМВ сервиз за ЗФ кутии.
Последна промяна predel на 01 Мар 2013, 22:58, променена общо 2 пъти
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
predel написа:zvetiko написа:Колега, това предположение може да ти струва доста пари- поразрови из форума, виждал съм поне 2-3 поста за гръмнали кутии след смяна на маслото им, за това някои предпочитат да не го сменят изобщо. Разбира се от все сърце ти пожелавам да не ти се случи подобно нещо.
Уважаеми "колега", имам щастието да познавам най-големия МАЙСТОР на скоростни кутии (автоматични), който се намира във Варна и притежава най-големия и уважаван сервиз в България. При него се ремонтират кутии и от ДАРУКАР за които е казано, че са много зле. Та по темата:
Когато си смених маслото на моята кутия, тя беше с "червено" масло (писал съм по-горе). Маслото 71141 е със светли кафяв цвят, което веднага ме хвърли във размисли и страсти (които не съм споделял тук). Попитах когото трябва и отговора беше: "Тази кутия може да се кара както със пълна синтетика, така и с полусинтетика...."
Ти понеже си "капацитет" ми кажи какво е синтетичното - имаш жокер - червен цвят.... и още нещо - смяната със синтетичното е правена в Германия, Мюнхен, БМВ сервиз за ЗФ кутии.
Дали Цанко е най големия майстор на кутии е малко спорен въпрос ... но това е друга тема а относно колегата Цветико той е майстор по всичко и разбира от всичко така че не спорете с него той знае най добре

Барай шишарката Минкеее ....
Здравейте колеги, виждам че доста разбирате от масла
на мен ми предстои смяна тези дни кажете кое е добро или по точно какво ми трябва за 725ТДС - ръчка, също така и за скоростите. Благодаря предварително! По принцип си мислех за някое наливно дали е добро и то?!

Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
7BREYTON написа:http://www.youtube.com/watch?v=Pyp9DHPKfHo
"I went to BMW and they said when these cars were manufactured the Transmission Fluid is a Lifetime fluid when I doubted them on that they said they can't do Transmission fluid changes at there dealership fearing something would go wrong"

ATR-42/72
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
И сега последно, когато пише "lifetime fluid" - сменя ли се маслото, или не ?
Няма значение кво пише , сменя се винаги когато колата ти е на годините на петокласник
. Важно е маслото което както се разбра има табелка на кутията където е указано вида му.

49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4