Въпрос за двигател 3.0 бензин

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i
Мечтае да кара: 760 LI

Re: Въпрос за двигател 3.0 бензин

Мнение от Manqkasss » 11 Яну 2013, 1:29

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:тя малко темата в друга насока отиде..

за да стане трябва е38цата да е с двоен ванос 2.8. ако е с единичен няма смисъл, няма да тръгнат табла и чудесии :) .

едната е по кан , другата не . Купето е тежко , и с 3 литра пак няма да сте много доволни :) , ако 28цата ви не върви или замисля в ниските обороти има други проблеми .Толкоз може в това купе , замерете я до 100км и ще разберете къде сте.

Иначе цената на мотора е как си го спазариш ,зависи състоянието , хубаво е обслужване да има , примерно моя съм му сменил всичките глупости гарнитурки клапани картерни , гумички на ваноса , центровка на ваносите наново и взе че потръгна хайвана.

колега ти е38 ли имаш с трансплантация на този мотор или е65-ца ? а колкото до колегата omegaart разбрах че няма такъв на е38-ците и че са 8 цилиндрови ама говорим за евентуална трансплантация !
Живота започва след 200км!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 11 Яну 2013, 11:14

С Е34 е, колегата kilikandzer-power има Е38 с инплатиран М54б30 :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 13 Яну 2013, 12:28

Лошото на тези смени на двигателя че трябва да се прави технотест ,да се минава през каналите за смяна на номера на двигателя всичко за да е легално.Лично аз ще предпочета да си събера части за 3 литра и да си направя 28 та с по-голяма кубатура и си я мапна наново с газовия инжекцион .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Яну 2013, 13:35

Smoocki написа:Лошото на тези смени на двигателя че трябва да се прави технотест ,да се минава през каналите за смяна на номера на двигателя всичко за да е легално.Лично аз ще предпочета да си събера части за 3 литра и да си направя 28 та с по-голяма кубатура и си я мапна наново с газовия инжекцион .

Демек незаконно за да не плащаш по-високи данъци. Тарикатско :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 13 Яну 2013, 19:37

vladobate написа:
Smoocki написа:Лошото на тези смени на двигателя че трябва да се прави технотест ,да се минава през каналите за смяна на номера на двигателя всичко за да е легално.Лично аз ще предпочета да си събера части за 3 литра и да си направя 28 та с по-голяма кубатура и си я мапна наново с газовия инжекцион .

Демек незаконно за да не плащаш по-високи данъци. Тарикатско :mhihi:

Напротив точно законно си е ,по талон ако си и отговаря номера на блока с този в талона всичко е наред .Друг е въпроса че никой неможе да каже колко ще ми е обема на двигателя :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Яну 2013, 3:14

ами посъбери части , посглоби го и ще поговорим пак :). Малко е безмислена работата или поне за мен неоправдана. 740 е истината :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Предишна

Назад към Е38