Помогнете,да я купя ли?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Помогнете,да я купя ли?

Мнение от АлиссилА » 20 Дек 2012, 11:13

Благодаря ви на всички ,че дадохте акъл.Много сте вежливи тук :D Прави сте прави сте аз мислех да взимам некви заеми некви страшни филми ,по-добре не ,че после от лихвата ще купя 7-ца ама на някое банкерче.Еми ебасии..много искам ,направо откачам ...няма да забравя за първи път като я видях тая кола преди 10,12 години съм била на 10тина годинки и от тогава си казах един ден като стана и аз голяма ще имам такава.И ще имам !Ама ще си събера още пари и ще си взема страшната!Само незнам кои са по-здрави и създават по-малко проблеми дизелови или безинови....и в крайна сметка кои са по-икономични в смисъл някой по-горе е писал ,че има бензини с газови и са доста по-здрави и икономични от дизелите ...така ли това?

Потребител
Аватар
Кара: 728i

Мнение от eleganc3 » 20 Дек 2012, 19:04

728 Бензин / Газ , от Германия ми я докараха .Беше леко чукната (капак и фар) цената 1500 евро , доста време я чаках.Без да я оглеждам без нищо колата дойде на 197 000 км ,салона свети просто без забележка не беше пушено одраскано и т.н .Колеги колата ми стъпи 5000 лева и да ви кажа много съм доволен , всички екстри като за модел 728 нави и т.н .
Колега мой съвет , пробвай от чужбина ,наблюдавай мобиле.де месец два и наистина може да ти излезе късмета (както на мен ) .
Да добавя на газ в този студ 20 лева 80км точно ,като тук там си я настъпвам . :bchug: :bchug: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 20 Дек 2012, 20:44

eleganc3 написа:728 Бензин / Газ , от Германия ми я докараха .Беше леко чукната (капак и фар) цената 1500 евро , доста време я чаках.Без да я оглеждам без нищо колата дойде на 197 000 км ,салона свети просто без забележка не беше пушено одраскано и т.н .Колеги колата ми стъпи 5000 лева и да ви кажа много съм доволен , всички екстри като за модел 728 нави и т.н .
Колега мой съвет , пробвай от чужбина ,наблюдавай мобиле.де месец два и наистина може да ти излезе късмета (както на мен ) .
Да добавя на газ в този студ 20 лева 80км точно ,като тук там си я настъпвам . :bchug: :bchug: :bchug:

колега едва ли ще ти е със всички екстри колата за модела ама това не е болка за умиране относно колежката пиша ти понеже съм сменил над 15 бмв-ата от 3-а 5-а 7-а серия Х5 специално е38 съм имал 4 такива 2тдс 728 и 740 и от опит ти казвам е38 не е кола която да е мислена да е с евтина подръжка по подразбиране че за годините си е най вискок клас лимузина на БМВ и много те съветвам изчакай още посъбери си пари и си купи кола на нормална и на цена над нормалната от евтини коли файда няма убедил съм се колата винаги си идва на цената че и я подминава някой път
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 20 Дек 2012, 22:21

В подкрепа на всичко казано по-горе,моята я купих преди 1,6г.за 8300лв.ей така от дребни неща и нищо сериозно до момента са хвръкнали още 4000лв.За подкрепа може да разгледаш и това viewtopic.php?f=123&t=288638

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 20 Дек 2012, 22:52

anzak, прав си донякъде, но е38 остаряха, още повече тези преди фейс-а. Поддръжката и няма нищо общо с Опел или Фиат, но не е чак толкова нетърпима. За мен това, че е38, ако струва 8000 лв е гаранция за добро състояние са глупости. Старото поколение коли, не само BMW са много по-корави в общ план. А това, че има маняци, дето като им проскърца волана я обявяват за дарак е за тяхна сметка. Колата трябва да е здрава технически, да не тропа, да не хлопа. Другото са превземки.
До колежката. Дизела по принцип е по-капризен /трошлив/ за поддръжка. Бензинова на газ е много яка схема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 20 Дек 2012, 23:23

АлиссилА написа:Здравейте.Много искам 7-ца ,. има мн яки в Мобиле ама примерно страшната 98г 5000лв или 2000г-8000лв-9000лв...а аз нямам толкова пари и видях ,че има една 1995г. за 3500лв ного е яка в смисъл винаги като съм си представяла моята съм я виждала черна ,затъмнена и тая е точно така черна ,тъмни стъкла,черни джанти и няма драскотинка ,отвътре също е запазена в смисъл хубав кожен салон без скъсано изтъркано и тн...таблото и е стария вариант парното е с врътки а не с коп4ета няма тв екрани и тн.Проблема е ,че аз неразбирам и виждам смао външния вид,който е добър нали ви казвам доста е запазена....но незнам дали 3500лв не е мн евтино?Иначе е февруари 1995-дизел(аз неискам бензин щото няма как ,трябва ми нещо икономично)на 250000км е ...автоматик..и това е което знам.Кажете ми какъв е разхода на такав кола,икономична ли е ...по трошливи ли са дизелярките?Някой иска ли да дойде с мен като ходя да я гледам?Горе доло колко струват филтри и смяна на масло за такава кола...?Колко горе доло са едни зимни гуми за такава кола?СКъпи ли са и частите накладки дискове и разни такива?Въобще скъпа ли е подръжката?До сега не съм имала БМВ.

външният вид говори много за Е38, ако во истина няма забележки и е бензин - купувай смело на 3500, тези коли са поддържани както трябва и само километрите им тежат, т.е. и евентуално - куп неща по окачването трябва да се сменят, което стъпва на 4500 макс. И колата става като нова ))
нека да не се заблуждаваме за цената на е38 на 500000км, реална е - имам снимки на поне 5бр. е65, които са на 9-10 хиляди лева в Европа, или чист подарък за влак с ъс 7-8 коли
Колкото до цената на частите - като на всяко друго бмв след 1995г ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 20 Дек 2012, 23:47

за 3500 читава седмица или за продавача въпроса трябва да е на живот и смърт или да е крадена или да е някой десняк поне по мое мнение което предполагам доста колеги споделят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 21 Дек 2012, 0:07

tngeorgiev написа:
АлиссилА написа:Здравейте.Много искам 7-ца ,. има мн яки в Мобиле ама примерно страшната 98г 5000лв или 2000г-8000лв-9000лв...а аз нямам толкова пари и видях ,че има една 1995г. за 3500лв ного е яка в смисъл винаги като съм си представяла моята съм я виждала черна ,затъмнена и тая е точно така черна ,тъмни стъкла,черни джанти и няма драскотинка ,отвътре също е запазена в смисъл хубав кожен салон без скъсано изтъркано и тн...таблото и е стария вариант парното е с врътки а не с коп4ета няма тв екрани и тн.Проблема е ,че аз неразбирам и виждам смао външния вид,който е добър нали ви казвам доста е запазена....но незнам дали 3500лв не е мн евтино?Иначе е февруари 1995-дизел(аз неискам бензин щото няма как ,трябва ми нещо икономично)на 250000км е ...автоматик..и това е което знам.Кажете ми какъв е разхода на такав кола,икономична ли е ...по трошливи ли са дизелярките?Някой иска ли да дойде с мен като ходя да я гледам?Горе доло колко струват филтри и смяна на масло за такава кола...?Колко горе доло са едни зимни гуми за такава кола?СКъпи ли са и частите накладки дискове и разни такива?Въобще скъпа ли е подръжката?До сега не съм имала БМВ.

външният вид говори много за Е38, ако во истина няма забележки и е бензин - купувай смело на 3500, тези коли са поддържани както трябва и само километрите им тежат, т.е. и евентуално - куп неща по окачването трябва да се сменят, което стъпва на 4500 макс. И колата става като нова ))
нека да не се заблуждаваме за цената на е38 на 500000км, реална е - имам снимки на поне 5бр. е65, които са на 9-10 хиляди лева в Европа, или чист подарък за влак с ъс 7-8 коли
Колкото до цената на частите - като на всяко друго бмв след 1995г ))

Евала пич явно си в час с нещата :bchug: Всеки пише в темата "Цени за части и ремонти" някакви безбожни цени...или понеже ползвам големи отстъпки и ми излизат евтино нещата така си мисля де ама дали е е38 или е46 по окачване и мотор (говорим за периферията не за самият агрегат) няма ГОЛЯМА РАЗЛИКА в цените на частите :mrgreen: И много хора забравят факта,че тези коли са на по над 10 години....стари,но УНИКАЛНИ - събрали всичко,от което има нужда един шофьор в автомобила си!Поздрави :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: 728i

Мнение от eleganc3 » 21 Дек 2012, 10:05

anzak написа:
eleganc3 написа:728 Бензин / Газ , от Германия ми я докараха .Беше леко чукната (капак и фар) цената 1500 евро , доста време я чаках.Без да я оглеждам без нищо колата дойде на 197 000 км ,салона свети просто без забележка не беше пушено одраскано и т.н .Колеги колата ми стъпи 5000 лева и да ви кажа много съм доволен , всички екстри като за модел 728 нави и т.н .

колега едва ли ще ти е със всички екстри колата за модела ама това не е болка за умиране относно колежката пиша ти понеже съм сменил над 15 бмв-ата от 3-а 5-а 7-а серия Х5 специално е38 съм имал 4 такива 2тдс 728 и 740 и от опит ти казвам е38 не е кола която да е мислена да е с евтина подръжка по подразбиране че за годините си е най вискок клас лимузина на БМВ и много те съветвам изчакай още посъбери си пари и си купи кола на нормална и на цена над нормалната от евтини коли файда няма убедил съм се колата винаги си идва на цената че и я подминава някой път

Както съм написал екстрите са като за модел 728 всички , защото съм виждал 728 с врътки (примерно на парното) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 21 Дек 2012, 11:49

Здравей бъдеща /може би/ колежке! :D
Аз съм единствената жена в раздела на Е38-ците, вече трета година, :angel: и те съветвам, ако можеш да вложиш 3-4 хил.лева + покупната цена, купувай смело!!!
Относно изказванията на някои колеги за дизела- моето мнение е че мотора е доста здрав! Според мен, е измишльотина за прегряване на колата и основните ремонти на дизелите, това може да се случи на всяка кола, ако не се потдържа и се кара като за последно! :ranting: Още нещо, Е38 е красавица, изискваща ежемесечна потдръжка и ако не можеш да си го позволиш, не си го причинявай- на себе си и на колата!!! Преживях това твое колебание преди три години, и в първите месеци реших, че не си струва да се влага толкова в тази кола, но те уверявам, че с течение на времето, тя ти се отплаща десеторно за вложения труд и емоции!!! Удоволствие и гордост е да караш Е38, пък макар и ТДС!!! :yes: Успех с покупката ти пожелавам, но о колегите са прави, огледай чуждите сайтове за продажби и си вземи една! :yes:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 21 Дек 2012, 16:51

eleganc3 написа:
anzak написа:

Както съм написал екстрите са като за модел 728 всички , защото съм виждал 728 с врътки (примерно на парното) .

ти си написал всички екстри за модел 728 и едва ли колата ти има екстри като отопляем волан печка с дистанционно климатроник с отделен дисплей за задните седалки масаж на седалките ЕДЦ нивомат и още и още :) това всичко са екстри които при поръчка се вграждат във всеки модел включително 728

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 22 Дек 2012, 2:23

НЕ , недей да я купуваш ... Недей да ставаш поредния който влиза в личния ми киртерий - "чудя се как да сипя бензин , но карам 7ца" ( предполагам разбра за какво говоря )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 22 Дек 2012, 3:05

AngelG написа:НЕ , недей да я купуваш ... Недей да ставаш поредния който влиза в личния ми киртерий - "чудя се как да сипя бензин , но карам 7ца" ( предполагам разбра за какво говоря )

E голям праз... ако има такова желание да я кара тая кола дори само събота и неделя, да я кара бе, тва си е нейна работа. Но щом трябва да тегли кредит за да я вземе... няма никакъв смисъл.
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 22 Дек 2012, 4:32

kokala написа:
AngelG написа:НЕ , недей да я купуваш ... Недей да ставаш поредния който влиза в личния ми киртерий - "чудя се как да сипя бензин , но карам 7ца" ( предполагам разбра за какво говоря )

E голям праз... ако има такова желание да я кара тая кола дори само събота и неделя, да я кара бе, тва си е нейна работа. Но щом трябва да тегли кредит за да я вземе... няма никакъв смисъл.

ами "праз-а" е голям да , много е смешно отстрани когато някой кара автомобил , който не може да подържа и не му ходи на годините / стандарта

( това е генерално , не само в конкретния случай )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 22 Дек 2012, 8:43

Това за подхождането и, на годините ми стана вече доста интересно и на мен.Вече почнахме да определяме и съдим на хората критериите и мераците.Аз лично не виждам разлика в поддръжката на 36 и на 38 само дето магазирените се правят на шушумигари и умножават цената по две ако им мине номера.

ПредишнаСледваща

Назад към Е38