Газов инжекцион за V12

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Газов инжекцион за V12

Мнение от anzak » 29 Ное 2012, 22:39

ами колега то като цяло газаджии кадърни са рядкост и наистина в12 мотор не всеки ще може да газифицира кадърно
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 29 Ное 2012, 23:14

Аз и за това питам и разпитвам дали някой може да ми каже кой,къде и колко ще ми струва да ми сложи газ :yes: Знам за София едни от най-кадърните са Фобос и досега съм им завел поне 4-ма души за газов на поне 6 цилиндрови.... и като чуха V12 и ми затвориха :mrgreen: Днес даже се чудих дали няма да стане с "тъпо газово" - нали все пак съм с алуминиеви колектори?!?!Моля дайте мнение.Поздрави :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Мнение от Georgiev BMW » 30 Ное 2012, 10:04

Добре де аз се чудя защо си купуват хората тези 12 цилиндрови лами като немогат да им смогват на разхода.. Колега ако искаш хем да лети хем да не ти бърка толкова в джоба защо не се орентираш вместо да сменяш с мотор 3.5 бензинов да сложиш този 4.0д пак 8мак. Иначе относно слагането на 12така газ това е най-чубанската работа, лично мнение разбира се!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 30 Ное 2012, 22:14

Georgiev BMW написа:Добре де аз се чудя защо си купуват хората тези 12 цилиндрови лами като немогат да им смогват на разхода.. Колега ако искаш хем да лети хем да не ти бърка толкова в джоба защо не се орентираш вместо да сменяш с мотор 3.5 бензинов да сложиш този 4.0д пак 8мак. Иначе относно слагането на 12така газ това е най-чубанската работа, лично мнение разбира се!

Колега несмятам да ти давам обяснения защо и заколко пари съм си купил колата (защото е38 ми е мечта от адски много време) само ще ти кажа,че съм си я купил заради джантите...иначе търсих 3.5 ама няма такива каквата искам....а относно въпроса за ГАЗ .... всеки сам си избира каква кола да кара и да не забравяме все пак,че това е 15 годишна кола и не е нищо повече от една е46 :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 02 Дек 2012, 12:52

Още един тъп коментар от рода: "BMW на газ не може..." или "Газ на V12 e чобанска работа..." и удрям катанеца на темата!!!

Аман от богаташи, дето могат да отделят по 200лв на ден за бензин и аман от "инженери" с познания за АГУ от преди 30г.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 03 Дек 2012, 3:29

anzak написа:ами колега то като цяло газаджии кадърни са рядкост и наистина в12 мотор не всеки ще може да газифицира кадърно

Или по-скоро са рядкост хората, които искат да платят за да им се свърши кадърно работата!

Принципно както съм писал няма никакъв проблем да се направи колата и си има съответната гаранция! Съвсем друг е въпроса как точно ще я вкарам в гаража :mhihi: .

liloff написа:Колеги, като ги пишете така 2500-3000лв, сещате ли се някой да е правил V12?
Понеже не е никак лесно и няма готови китове ;)

Колега, като никой не е правил ти от къде знаеш колко е трудно? :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 03 Дек 2012, 18:54

С 2 ръце за газта на баварец. Ако се случи нещо със 750-цата пиши колега, че съм се засилил към 740i, 4.4.
По въпроса, ква селния е аджеба да сложиш газ на голямото BMW, на спонсорите мога да кажа, че като идат на бнзиностанцията да сипят 'само бензин естествено' захранват освен силно развития си снобизъм и джоба на една компания, на която и е през к*ра, че мин. раб. заплата стига почти за резервоар и половина. Българина затва е клоун, щото всеки иска да е тежък чорбаджия и да му викат евала, а не гледа, че което върши работа, това е вярното.
Успех с газта, колега. Вече ги правят да вървят повече от на бензин, така че въпроса е само колко е ГИ на 12-така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 04 Дек 2012, 13:35

8-мака е елементарен и въпреки това на някой хора явно им е доста труден. Скоро преправях една х5-ца 4.4, която има газ от 3 години но за сметка на това бяха объркали: свързването на тръбата за високо налягане, свързването на маркучите за ниско налягане и не бяха свързали ламбда сондите! И понеже явно е светела като коледна елха са и сложили един OBD-Fix и е заспала работата :mhihi: .
И такива са повечето автомобили с газ в БГ. За това е и негативното мнение на болшинството за това гориво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 04 Дек 2012, 23:37

Разбрах се с колегата Bass_Mann да се видим в събота и смятам да му се доверя :yes: Вниманието,което ми отделя тук във форума и начина му на изразяване ми вдъхват доверие :bchug: Колеги да не пускам нова тема ще ползвам тази - някой ще ми каже ли дали мога да си купя 16 " джанти и какви гуми за тях да взимам за зимата да си запазя М-ковите.Джантите с какво ЕТ и J трябва да са?Сега съм с 19" М6 оригинални с фланци и много хубаво седи,та искам гумата пак да си е наравно с калника ама да е 16" :mrgreen: Поздрави :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw
Мечтае да кара: Bmw 760li

Мнение от kurleja » 15 Дек 2012, 4:38

Булевард Черни Връх , след Хладилника подминаваш билата , Боссе , има бензиностанция "Еко" точно преди нея В ляво огромен магазин , джанти , гуми, ново , стари всякакви и по колкото искаш има . Аз от там си купих чисто нови мишелинки 20ки много съм доволен и са им прилични цените.
Ако неможе да го намериш 0896278048 аз живея в много голяма близост ще звъннеш и ще те заведа , хем и мойта 750ка ще ти покажа :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 13 Яну 2013, 23:43

Колеги помагайте!Трябва ми газаджия да газифицира 750-ката :banghead: Нещо немога да немря човек :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 13 Яну 2013, 23:46

cherepa83 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=317875 - що не се чуеш с този колега?

виж кво е писал :
На абсолютно всички бензинови двигатели може да се сложи алтернативно гориво! Няма такова нещо, като този мотор не е подходящ, автоматика не е подходящ, двигател с принудително пълнене ( турбо, компресор ) не е подходящ, на 8-мак не става на 12-так въобще и тн! Дори и двигателите с директно впръскване могат да се газифицират, както и дизеловите. Но на последните или трябва да се направи пълна преработка или да работят с микс от горива.

не ми я отваря тази тема и немога да я разгледам :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 14 Яну 2013, 3:03

chernobila написа:Колеги помагайте!Трябва ми газаджия да газифицира 750-ката :banghead: Нещо немога да немря човек :dunno:

Какво стана с човека от по горния пост , който щеше да ти я газифицира ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Яну 2013, 3:22

Значи мога да помогна с насока към правилния човек , слагат се два компютара , става и с 2 изпарителя , добавя е и допълнителна помпа за водата на изпарителите .
Това което не разбират собствениците е че колата ще е малко по слаба на газ по очевадни причини и след газифицирането на колата установяват че имат проблеми за които не са подозирали досега но за всичко е виновна газовата и най вече газаджията така наречен.
Говоря от личен опит ...Затова хората които могат да направят такава кола избягват защото цената е кат она 2 газови уредби и няколко дни работа , настройката е по прецизна , изобщо всичко .

Ако колегата има желание ще го насоча , но не съм сигурен че ще се хванат изпълнителите на това хоро 2ри път.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Яну 2013, 10:52

chernobila написа:
cherepa83 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=317875 - що не се чуеш с този колега?

виж кво е писал :
На абсолютно всички бензинови двигатели може да се сложи алтернативно гориво! Няма такова нещо, като този мотор не е подходящ, автоматика не е подходящ, двигател с принудително пълнене ( турбо, компресор ) не е подходящ, на 8-мак не става на 12-так въобще и тн! Дори и двигателите с директно впръскване могат да се газифицират, както и дизеловите. Но на последните или трябва да се направи пълна преработка или да работят с микс от горива.

не ми я отваря тази тема и немога да я разгледам :dunno:

Колега, пробва ли да говориш с ония хора, за които ти бях споменал. При нестандартни случаи е по-добре да уточниш какво и как трябва да се монтира с инженери и конструктори, а не с монтажници на готови продукти.

ПредишнаСледваща

Назад към Е38