Тампони двигател tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Тампони двигател tds
sambeto написа:vladobate написа:sambeto написа:Може и да е смешно,ама ще си питам....карам Е38 730d,по какво трябва да позная,че е заминал тампон или тампоните на двигателя?
Признаци нещо,поведение на колата ли,двигателя ли,какво и къде да видя ?
Повишени вибрации най-лесно уловими на прзен ход на място. С гледане на тампона почти не се разбира . Има вариант сигурен ( на твоя двигател не съм пробвал и не знам ) , с крик крокодил повдигаш лекичко двигателя само и гледаш дали отлепя тампона горната част , защото тежестта на двг го наиска и не се разбира ако е скъсана гумата и другото е ако има омазняване ,че са тип хидравлични .
Демек отварям предния капак на колата докато работи на място,и ако шава двигателя повече....се насочвам към тампони на двигателя
Не е баш така по-скоро с дупето на седалката се усещат

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
vladobate написа:sambeto написа:vladobate написа:sambeto написа:Може и да е смешно,ама ще си питам....карам Е38 730d,по какво трябва да позная,че е заминал тампон или тампоните на двигателя?
Признаци нещо,поведение на колата ли,двигателя ли,какво и къде да видя ?
Повишени вибрации най-лесно уловими на прзен ход на място. С гледане на тампона почти не се разбира . Има вариант сигурен ( на твоя двигател не съм пробвал и не знам ) , с крик крокодил повдигаш лекичко двигателя само и гледаш дали отлепя тампона горната част , защото тежестта на двг го наиска и не се разбира ако е скъсана гумата и другото е ако има омазняване ,че са тип хидравлични .
Демек отварям предния капак на колата докато работи на място,и ако шава двигателя повече....се насочвам към тампони на двигателя
Не е баш така по-скоро с дупето на седалката се усещат.
Благодаря ти много за информацията

Последна промяна sambeto на 22 Ное 2012, 22:35, променена общо 1 път
- sambeto
- ентусиаст
-
Такаааа вчера бях на преглед във Варна Карс,повдигнаха колата....и хоп изненада,двигателя просто си лежи на тампоните,ама връзката я няма между тях
И следователно ще се купуват и сменят и двата тампона,въпроса е с какви тампони?
Някой с предложения откъм марки и цени,и откъде да ги купя ?
Имам предложение за Лемфъордер на 118 лева бройка,и Febi за 116 лева бройката,гледам обаче че са с два различни партидни номера....значи би трябвало да има и разлика в двата тампона
Колата е Е38 730d.

И следователно ще се купуват и сменят и двата тампона,въпроса е с какви тампони?
Имам предложение за Лемфъордер на 118 лева бройка,и Febi за 116 лева бройката,гледам обаче че са с два различни партидни номера....значи би трябвало да има и разлика в двата тампона

Колата е Е38 730d.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
corteco, оригиналните са такива. дори мисля, че и lemfordera са пак corteco.

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
sambeto написа:Такаааа вчера бях на преглед във Варна Карс,повдигнаха колата....и хоп изненада,двигателя просто си лежи на тампоните,ама връзката я няма между тях![]()
Имам предложение за Лемфъордер на 118 лева бройка,и Febi за 116 лева бройката,гледам обаче че са с два различни партидни номера....значи би трябвало да има и разлика в двата тампона![]()
Колата е Е38 730d.
Много те моля като ги смениш да пишеш какво усети като разлика! Поздрави!
- sambeto
- ентусиаст
-
kamen4o81 написа:sambeto написа:Такаааа вчера бях на преглед във Варна Карс,повдигнаха колата....и хоп изненада,двигателя просто си лежи на тампоните,ама връзката я няма между тях![]()
Имам предложение за Лемфъордер на 118 лева бройка,и Febi за 116 лева бройката,гледам обаче че са с два различни партидни номера....значи би трябвало да има и разлика в двата тампона![]()
Колата е Е38 730d.
Много те моля като ги смениш да пишеш какво усети като разлика! Поздрави!
Откакто ги видях оня ден скъсани,и си дадох сметка какво мама му стара е поведението на колата със така прецакани тампони.
При палене сутрин колата малко тресе отпред,при гасене особено е още по силно това тресене.Явно двигателя е бил без връзка с тампоните и лятото,понеже като пуснех климатика ми тресеше малко седалката,и най отчетливо се усещаше при спиране на светофар.
Тампоните съм ги поръчал и утре идват,разпитах тук там (благодарности и на Stanchev за мнението),обаче поръчах Лемфъордер оригиналдъ,и утре ще се монтират.
След смяната ще кажа какво се случва

- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
Здравейте колеги, аз също имам "опит" със скъсани тампони на 725тдс, за 5 години за втори път се налага смяна, но това слабо място идва в много от случаите от теч от ГНП - то или както беше и при мен и от дюзата и от ГНП то право върху левия тампон, който се разпадна при смяната, от там и левия тръгна, та така и двата за смяна.Сега няма течове ревизирах ГНП и за сега всичко е ок. 

- sambeto
- ентусиаст
-
Значи днеска смених тампоните на двигателя....колата не мога да я позная в буквалния смисъл,направо съм като гръмнат
Изключително спокойна,мотора работи супер готино сега,много тихо....направо не се чува,на два пъти спирах музиката да видя дали не е угаснал баси
Няма го тресенето и вибрациите при палене и гасене,като цяло щом Врачански пън като мене е така впечатлен значи разликата е ненормална

Изключително спокойна,мотора работи супер готино сега,много тихо....направо не се чува,на два пъти спирах музиката да видя дали не е угаснал баси

Няма го тресенето и вибрациите при палене и гасене,като цяло щом Врачански пън като мене е така впечатлен значи разликата е ненормална

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- sambeto
- ентусиаст
-
Stanchev написа:Айде честито и безаварийно!
Аааа мерси мерси

Колеги предстои ми смяна на тампоните на двигателя (730д) , но с частите не съм много на ти . Някой може ли да ми даде номенклатурните номера на оригиналните тампони в Дару ? Задължително ли е да взема такива или има и афтърмаркети с добро качество ?
- sambeto
- ентусиаст
-
whatdaf написа:Колеги предстои ми смяна на тампоните на двигателя (730д) , но с частите не съм много на ти . Някой може ли да ми даде номенклатурните номера на оригиналните тампони в Дару ? Задължително ли е да взема такива или има и афтърмаркети с добро качество ?
Номенклатурен номер : 22111096512
Описание : ТАМПОН ДВИГАТЕЛ - ДЕСЕН
Ед.цена (с ДДС) : 164.82 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 22116750069
Описание : ТАМПОН ДВИГАТЕЛ - ЛЯВ
Ед.цена (с ДДС) : 164.82 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Мойте дето смених са Lemforder,на тях пише Corteco....карам ги вече година и половина и ядове нямам

- jasamon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E-38 E-36
не знам къде пазарувате .смених ги преди две години и нямам проблем но си закачих и вакумите към тях
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2