Цени за части и ремонти на Е38
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Re: Цени за части и ремонти на Е38
За мен са "цифра", но има някои хора с повече възможности, аз лично никога няма да дам 250 лв.
това, че имат малък знак и пише БМВ на тях, според мен не значи че са по-хубави, но всеки си знае на него си 

- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
ddinobot написа:Пичове, а двата филтъра на купето които се намират в капака, сменял ли ги е някой ,колко струват и от къде сте ги купували(без да броим Дарукар и Камор, както и другите официални представителства на БМВ)?Същото важи и за филтрите на климатика под таблото-предполагам че всички филтрите са еднакви за независимо от двигателя
От колега от форума миналата година оригинални с активен въглен комплект двата за 80-90лв (не помня точно, защото ми направи пакетна цена за масло, филтри, сп. течност).
Разгледай обявите в секцията на форума - при нужда ще се разровя кой точно беше
Малко Офф-топик, къде се намират тези филтри под таблото на Е38, че такива не съм сменял никога, само тези в предния капак?
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/348259 сваляш двете кори под шофьорското и пасажерското място на таблото, обаче трябва доста да залегнеш за да ги видиш къде са ,с отвертка ги вадиш. Както каза колегата по-горе можеш даже само да махнеш самия текстил и да си го смениш, а не да купуваш цял филтър. 

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Смяна водна помпа-79 лв. и работа 30 лв., за е38 ТДС!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
ddinobot написа:За мен са "цифра", но има някои хора с повече възможности, аз лично никога няма да дам 250 лв.това, че имат малък знак и пише БМВ на тях, според мен не значи че са по-хубави, но всеки си знае на него си
Напълно те подкрепям аз ги намерих по 60лв.за брой със въглена но ми се видя пак скъпо.Може да ви се стори сиромашко или селско но,лично аз моите ги изпрах във леген със топла вода и прах за пране със четка за дрехи.Бяха черни и натъпкани с пепел сега са бели като сняг

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
doom написа:Малко Офф-топик, къде се намират тези филтри под таблото на Е38, че такива не съм сменял никога, само тези в предния капак?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&start=15
Това го правих преди 2 години - остане ли ми време ще ги сваля (малките в купето) да ги "изпера" или ще купя такава материя . Интересно м е колко ще са зацапани за 2 год.
Големите в капака и аз искам да ги сменям. Аз по принцип лятото по 1-2 пъти ги "поддържам" - свалям - тупам ги малко да изпада квото може и ги остявям малко на слънце де квато влага ако има да изчезне.
Но е добре да се сменят - добре е да е макс 4ист въздуха. Активен въглен или от нормалните - ако някои намери къде има на по нормална цена - да пише.
Сега се сетих и друго - малко незнам дали ще стане ... ама колеги ...какво ще кажете за GROUP-BUY .... 5-7-10 човека поръчваме от някъде и вземаме още по добра цена. Тва може и за други неща да стане .... Примерно ако 10 човека купим с активен въглен и ни излезе на цената на такива без ... Няма да има кой знае каква голяма далавера ама знае ли се де ...
Ще се радвам да чуя от по честите посетители ... знаете кои сте

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Така се случи,че от един камион изхвърчаха едни камъчета и ми направиха три малки пукнатини на предното стъкло (около 0,5-1см всяка)
Намерих фирма,по някаква нова технология за възстановяване и воала 3х20 лева и стъклото е като ново за 60 лева.
Направено във Варна
Намерих фирма,по някаква нова технология за възстановяване и воала 3х20 лева и стъклото е като ново за 60 лева.
Направено във Варна

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
7BREYTON написа:doom написа:Малко Офф-топик, къде се намират тези филтри под таблото на Е38, че такива не съм сменял никога, само тези в предния капак?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&start=15
Това го правих преди 2 години - остане ли ми време ще ги сваля (малките в купето) да ги "изпера" или ще купя такава материя . Интересно м е колко ще са зацапани за 2 год.
Големите в капака и аз искам да ги сменям. Аз по принцип лятото по 1-2 пъти ги "поддържам" - свалям - тупам ги малко да изпада квото може и ги остявям малко на слънце де квато влага ако има да изчезне.
Но е добре да се сменят - добре е да е макс 4ист въздуха. Активен въглен или от нормалните - ако някои намери къде има на по нормална цена - да пише.
Сега се сетих и друго - малко незнам дали ще стане ... ама колеги ...какво ще кажете за GROUP-BUY .... 5-7-10 човека поръчваме от някъде и вземаме още по добра цена. Тва може и за други неща да стане .... Примерно ако 10 човека купим с активен въглен и ни излезе на цената на такива без ... Няма да има кой знае каква голяма далавера ама знае ли се де ...
Ще се радвам да чуя от по честите посетители ... знаете кои сте))
Тия отдолу се сменят на няколко години (> 3 или 4 ), моите ги гледах година по късно и бяха наред. Все пак взъдух минива когато въздуха в купето е на рециркулация, иначе прах няма как да ги стигне.
Колкото до тия на капака, направих експеримент и си купих тези, но не съм ги сложил:
http://www.ebay.com/itm/Aircon-Filter-B ... 3a72d3fe85
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Колкото до тия на капака, направих експеримент и си купих тези, но не съм ги сложил:
http://www.ebay.com/itm/Aircon-Filter-B ... 3a72d3fe85
ми пушка ще са ... кво ще им има ... няма да летят в космоса мама им и тъпи филтри.
За тая цена за добре.
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Поразтърсих се из личните съобщения и намерих темата на колегата от който миналата година купувах тези филтри - оригинални на БМВ с активен въглен
viewtopic.php?f=63&t=204882
Само че преди имаше цена в темата - мисля 80лв беше (комплект двата) ! Сега виждам че е махнал цената под филтрите
- някой ако се заинтерсува може да му пише едно лично (че и да сподели после). Дано не са поскъпнали
Аз понеже си взимах и масло от него мин. година пакетната цена ми беше -
Ако не е сменена цената мисля че 80лв за ориг. филтри си е добре... ако не ще се търсят ОЕМ алтернативи
колега @victor2k би ли споделил колко крайна цена с доставка се вързаха двата филтъра от иБей. И дали минават директно или или минават митница, че доколкото си спомням бяха намалили драстично прага на който се плаща мито/ддс от страни не членки на ЕС
viewtopic.php?f=63&t=204882
Само че преди имаше цена в темата - мисля 80лв беше (комплект двата) ! Сега виждам че е махнал цената под филтрите

Аз понеже си взимах и масло от него мин. година пакетната цена ми беше -
8 литра Castrol 5w-40 + оригинален маслен BMW + оригинален купе (2 броя)BMW + въздушен филтър KNECHT/MAHLE = 263.00 лв
Ако не е сменена цената мисля че 80лв за ориг. филтри си е добре... ако не ще се търсят ОЕМ алтернативи
колега @victor2k би ли споделил колко крайна цена с доставка се вързаха двата филтъра от иБей. И дали минават директно или или минават митница, че доколкото си спомням бяха намалили драстично прага на който се плаща мито/ддс от страни не членки на ЕС
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Преди 2-3 дена смених задни накладки марка"FERODO"-цена 99 лева,труд 10 лева

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Смяна пистов и климатичен ремък, ведно с трите ролки- 145лв. за тях и 15 лв.- труд, общо-160 лв.
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- sambeto
- ентусиаст
-
Поради теч на масло се наложи прегледче бързо,оказаха се незатегнати някакви скоби на маркучи и смяна на някакво уплътнение.
Равносметката за всичко е....5 лева
Най евтиния ми ремонт откакто карам кола
Град Варна Е38 730d.
Равносметката за всичко е....5 лева

Най евтиния ми ремонт откакто карам кола

Град Варна Е38 730d.
- sambeto
- ентусиаст
-
Акумулатор Еxide Premium 100 ампера 900 пусков ток 3 години гаранция за 240 лева с ДДС
Кола Е38 730d гр.Варна.
Кола Е38 730d гр.Варна.