Не качва над 40км/ч след ремонт ?!

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Не качва над 40км/ч след ремонт ?!

Мнение от b00st » 22 Фев 2012, 11:05

така както го е описал автора тука излиза, че нещо е проблем във връзка с ремонта и въпросния сервиз. нито пък е споменал преди, че му го е правила, така че хората не са виновни. подвеждащо е написано, седят и предлагат с кристални топки зад клавиатурата като немогат да погледнат колата, затва не се правете много на форумни герой и големата раЛта. отделно, че е много глупаво да пуснеш тема с лошо описан проблем докат стария ти дръгел е в сервиза и се разглежда кво му има.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99

Мнение от IceFire » 22 Фев 2012, 11:52

Такам, значи действително от сервиза не са ми правили никакви "поразии" по горивната система - наистина съвсем коректно момчетата за прегледали нещата и са установили проблема, заради който не палеше колата и проблемът е отстранен.

За това с ненадуването на турбото, преди да влезе в сервиза ми го е правила около 5 пъти за 15к километра изминати, като при всеки от случаите се самооправяше след 5-10 км. - затова мислех, че е зимен режим (чел съм, че някой автомати имат и сами влизат в него, ако засекат хлъзгане на гумите). Не съм го твърдял, така мислех. Имах си списък с около 20 неща за правене по колата, който дадох в сервиза, но пак за това не съм казал - защото не го бях отчел като проблем при тази рядкост на случването.

След излизането колата наистина вървеше от сервиза до нас - явно, докато си даде грешката еку-то - но след като я даде спира да върви и не пет пъти за 15 хиляди километра, ами никога вече не върви докато не се изчисти грешката - както установихме в сервиза при втората диагностика.

Наистина (аз също пиша каквото мисля) от начало ми стана странно (но не казвам, че нещо са ми развалили хората!) - просто се зачудих защо точно след ремонта започна еку-то да отчита тази грешка (свързана с дебитомери) и защо в резултат от нея колата започва едвам да върви - нещо, което преди като симптом по този начин никога не го е имало (иначе да съм я завел на сервиз преди да изгасне).

Но обясненията могат да са всякакви. Сигурно като е изгоряла тази подкачваща помпа за високо налягане, е развалила и дебитомера, или и двата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 22 Фев 2012, 17:55

Мисля че причината за редуцираната мощност я написах няколко поста по нагоре, но все пак дебитомер е проблема, по горивната система няма никакви проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99

Мнение от IceFire » 24 Фев 2012, 11:33

Сега, щото темата е моя, да се изкажа все пак.

Единственото, което звучеше странно беше - макар и да е отчитало дадената грешка преди ремонта - защо все пак си вървеше доста добре, а след това се установи проблема и не вървеше.

Но с прогреса на работата по ситуацията ще се разбере какво точно е положението, вероятно случайност и ще напиша тук какво се е случило, за да имаме всички честна и обективна информация за нещата.

Весел петък : )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 25 Фев 2012, 19:37

IceFire написа:Сега, щото темата е моя, да се изкажа все пак.

Единственото, което звучеше странно беше - макар и да е отчитало дадената грешка преди ремонта - защо все пак си вървеше доста добре, а след това се установи проблема и не вървеше.

Но с прогреса на работата по ситуацията ще се разбере какво точно е положението, вероятно случайност и ще напиша тук какво се е случило, за да имаме всички честна и обективна информация за нещата.

Весел петък : )

Колега, много те моля, когато пускаш следващата тема да се постараеш да си зададеш въпроса разбираемо!!!
Накарахте ме да си трия сериозно клавиатурата, а тя никак не е евтина. Ако продължите в същия дух, ще се трият потребители, доста по-лесно е, от колкото да трия две кофи с помия!

Текущия ти проблем явно е решен (с този двигател очаквай и много други), така че темата приключва до тук.

Предишна

Назад към Е38