ABS, DSC and (!) светлините на таблото светнаха?Къде е пробл
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- badly_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 730d
Re: ABS, DSC and (!) светлините на таблото светнаха?Къде е пробл
Колеги аз имам същия проблем, само че при мен сработва когато си иска. Освен това ми "пада" скоростомора, разходомера, на автомата му става интересно и започва да се държи странно, сервотроника също(зависи на каква скорост ми светнат лампите). Ако светнат при скорост над 80км/ч после като спра и се наложи да паркирам въртенето е трудно и нормално защото е забил на висока скорост. Общо взето става половин кола
При мен проблема е че абс датчика (който е на задно ляво колело) беше за смяна. Подлъгах се и взех нов, но някакъв който струва 100лв. при положение че VDO такъв струва 190-200лв. Сега понеже съм много "хитър" въпросният датчик ще ми излезне 300лв. Така че колеги не правете тънкажи или поне с електрониката
Поздрави и успех на колегата 

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Искренно и от сърце ти от сърце ти пожелавам след като изтриешгршката повече да не ти се появи.
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, в E39 раздела си имаме доста голяма тема по въпроса с проблемите на ABS модула. Ако някой иска да научи повече, нека я прочете внимателно.
И аз съм в числото на потърпевшите - с ту работещо ASC, ту неработещо. Когато вземах колата февруари месец, си беше студено и нямах проблеми. Месец-два след това взе да си святка индикацията и от тогава насам си свети все по-често. Ще ходя на диагностика, пък да видим какво ще покаже.
И аз съм в числото на потърпевшите - с ту работещо ASC, ту неработещо. Когато вземах колата февруари месец, си беше студено и нямах проблеми. Месец-два след това взе да си святка индикацията и от тогава насам си свети все по-често. Ще ходя на диагностика, пък да видим какво ще покаже.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
7BREYTON написа:ABS, DSC and (!) светлините на таблото светнаха?Къде е проблемът колеги.
Моля за съвет. От къде да нападна задачата. Светнаха преди няколко дни и оттогава, когато запаля колата ги няма - карам няколко минути и се появяват и свети така постоянно.
Сензор ли е прецакан на АБСа , не съм сигурен какво се случи. Моля за съвети.
Мерси.
Здравей, колега, от няколко дни следя темата, защото имам същия проблем. Днес я карах на чичо докотор и се оказа заден ляв датчик на DSC- то. Майсторчето каза, че модула по принцип е доста здрав, и проблема е в датчика!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
ELZAGG какви са актуалните цени на тези датчици? ОЕМ номер някои знае ли?
Лесна ли е смяната им. Къде точно се намират? А модулът?
Лесна ли е смяната им. Къде точно се намират? А модулът?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Сняната е лесна, просто имаш да закачиш две букси.
Пробвай първо като почистиш буксите на датчиците, ако са се зацапали може от това да дава грешка.
Преди доста време един колега внесе едно 530i Е39 със светещ АБС и на диагностика му бяха казали преден ляв датчик. Тогава бяха доста пари и се отказа да купува, докато един ден от скука реших да сваля гумата и да почистя буксите на датчика и да ги пръсна с контактен спрей. След триисе метра като натисках рязко спирачката и лампата огасна, от там последва едно черпене
Пробвай първо като почистиш буксите на датчиците, ако са се зацапали може от това да дава грешка.
Преди доста време един колега внесе едно 530i Е39 със светещ АБС и на диагностика му бяха казали преден ляв датчик. Тогава бяха доста пари и се отказа да купува, докато един ден от скука реших да сваля гумата и да почистя буксите на датчика и да ги пръсна с контактен спрей. След триисе метра като натисках рязко спирачката и лампата огасна, от там последва едно черпене

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
Ок. звучи разумно, но къде точно са тези датчици?
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Bavarcho написа:Сняната е лесна, просто имаш да закачиш две букси.
Коллегата е прав, като я вкарам да се прави тази седмица, ще ти кажа дали са го почистили или сменили, защото на диагностиката показва че грешката е в задно ляво колело- датчик. Майсторчето дето я видя е от форума и се казва Никола Дановски, той може подробно да ти каже всичко. Иначе датчика е около 70- 80 лв. Ако искаш ще ти напиша неговия телефон, но по принцип той каза че модулите са здрави, и обратно на повечето мнения, рядко се повреждат. Почти винаги проблема е в датчика. Още нещо, щом като потеглиш, грешката не ти изписва на чека, а се появява при по нататъшна каране, а и при това ти играе и скоростомера, по думите на майстора, това показва че датчика е за смяна, защото ако само е зацапан, ще светне и после няма да гасне!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
.... скоростомера при мен не играе и като светне веднъж след няколко минути след като съм потеглил не изгасва докато не изгася колата
Последно питане - с каква програма се прави диагностиката? ИНПА?
от много време се каня да си купя кабели и софт. Някои мозе ли да ме насочи с малко инфо и от къде да поръчам?
Последно питане - с каква програма се прави диагностиката? ИНПА?
от много време се каня да си купя кабели и софт. Някои мозе ли да ме насочи с малко инфо и от къде да поръчам?
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
мания тая импа,вдигни летвата на GT1,2 .за закупуваме да не те излъжа но май в масови покупки бях мярнал преди време някъв пич снабдяваше
ELZAGG написа:Bavarcho написа:Сняната е лесна, просто имаш да закачиш две букси.
Коллегата е прав, като я вкарам да се прави тази седмица, ще ти кажа дали са го почистили или сменили, защото на диагностиката показва че грешката е в задно ляво колело- датчик. Майсторчето дето я видя е от форума и се казва Никола Дановски, той може подробно да ти каже всичко. Иначе датчика е около 70- 80 лв. Ако искаш ще ти напиша неговия телефон, но по принцип той каза че модулите са здрави, и обратно на повечето мнения, рядко се повреждат. Почти винаги проблема е в датчика. Още нещо, щом като потеглиш, грешката не ти изписва на чека, а се появява при по нататъшна каране, а и при това ти играе и скоростомера, по думите на майстора, това показва че датчика е за смяна, защото ако само е зацапан, ще светне и после няма да гасне!
Рядко се поврежда модула на твоя модел АСЦ щото е от старите,а при следващия модел вече проблема почти винаги е в модула а не в датчик

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Някой от АБС датчиците се ебава - диагностика и ще разбереш кой точно.
Отделно - може и ДСЦ да има проблем...решението е пак диагностика
Отделно - може и ДСЦ да има проблем...решението е пак диагностика

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
Момчета, стана нещо малко странно сякаш. Преди 3 дена си карам и на една от улиците в града
са сложили нов легнал полицай (от гадните, твърдите) и не съм го запомнил оше и понеже карах с 50-60км/ч
и набих спирачки малко. Беше влажно и ABS-а зацепи (въпреки че светеха светлините). След
3-4 км се прибрах (още си светеха) и на другият ден като я запалих, светлините (пак си направи чека) не светнаха повече.
Трети ден вече карам - не са светнали оттогава.
Дано не е някаква самозаблуда.
Незнам дали има логично обяснение и се моля да не светват повече. Диагностика още не съм ходил да правят,
че и събота и днес бях на работа и време все няма. Ще отида скоро де. Поздрави.
са сложили нов легнал полицай (от гадните, твърдите) и не съм го запомнил оше и понеже карах с 50-60км/ч
и набих спирачки малко. Беше влажно и ABS-а зацепи (въпреки че светеха светлините). След
3-4 км се прибрах (още си светеха) и на другият ден като я запалих, светлините (пак си направи чека) не светнаха повече.
Трети ден вече карам - не са светнали оттогава.

Незнам дали има логично обяснение и се моля да не светват повече. Диагностика още не съм ходил да правят,
че и събота и днес бях на работа и време все няма. Ще отида скоро де. Поздрави.
колега аз имах същия проблем миналата зима светваха ми същите лампи първо не светиха постояно после взе да става все по често
докато един хубав и снежен ден патувайки ми поднесе задницата лампите светнаха и всякъкав вид система изключи за щастие не стана по голяма бела
от там направо в сервиза и е оказа клапанче на модула за ABS такаче колега не го подценявай и отивайна ремонт че не се знае в кой неудобен момент ще светнат лампите
докато един хубав и снежен ден патувайки ми поднесе задницата лампите светнаха и всякъкав вид система изключи за щастие не стана по голяма бела
от там направо в сервиза и е оказа клапанче на модула за ABS такаче колега не го подценявай и отивайна ремонт че не се знае в кой неудобен момент ще светнат лампите
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
колега, напълно си прав. Не искам да подценявам каквото и да е.
Хайде дай повече информация за това "клапанче на модула за ABS"
Хайде дай повече информация за това "клапанче на модула за ABS"
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4