сервотроник ,моля за мнение

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: сервотроник ,моля за мнение

Мнение от vladobate » 14 Юни 2012, 21:07

Gangsta Man написа:
deank написа:Май няма да е от маслото. Днес покарах колата и сервото го няма никакво... Т.е. има го едва-едва - сигурно това е 'сервизния режим' в който влиза, когато се натрупа грешка или нещо друго по електрониката не е наред. Откакто съм я купил волана се върти трудно, но сега с една ръка не мога да го завъртя, а съм си силничък :) Това стана 1 ден след смяна на зимните с летни гуми.

Утре ще мина през сервиз и ще пиша какво е станало.

Колега смени ли маслото на хидравликата ? :)

И аз мисля да го сменя, но сега като четем се чудя от кое да налея.Аз съм с хидравличните амове.

И искам да попитам......на моя Бумер волана се върти с една ръка но не е много лесно, но не е и много трудно. Всички ли 7-ци са така ?

Или трябва да разглобя сервото ?

Туку що погледнах на моята капачка и отгоре пише масло CHF 11.s

щом така пише това слагаш , имаш ли хидравличен нивомат , ако да това е отговора на въпроса. Обикновено с метален съд ако е се слага зеленото CHF .

Потребител
Аватар
Кара: Е 38 750 IL

Мнение от Gangsta Man » 15 Юни 2012, 2:22

Да колега с хидравличен нивомат съм.

Тея дни ще го сменя и ще пиша за резултата макар, че съм сигурен на 99%, че волана няма да почне да се върти по лесно.

Поздрави :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 15 Юни 2012, 18:21

Gangsta Man написа:Да колега с хидравличен нивомат съм.

Тея дни ще го сменя и ще пиша за резултата макар, че съм сигурен на 99%, че волана няма да почне да се върти по лесно.

И аз си мисля че смяната на маслото няма да умекоти волана.Провери си лагерите горе на макферсоните или само за проба отиди на автомивка на самообслужване и напръскай яко от долу под калника над гумите(предните) :D където са макферсоните.виж да нямаш скъсани маншони по кормилните болтове и да са заръждясали?След като е опръскаш яко с водата направи едно кръгче и пиши ;) !

Потребител
Аватар
Кара: Е 38 750 IL

Мнение от Gangsta Man » 16 Юни 2012, 1:35

[/quote]

И аз си мисля че смяната на маслото няма да умекоти волана.Провери си лагерите горе на макферсоните или само за проба отиди на автомивка на самообслужване и напръскай яко от долу под калника над гумите(предните) :D където са макферсоните.виж да нямаш скъсани маншони по кормилните болтове и да са заръждясали?След като е опръскаш яко с водата направи едно кръгче и пиши ;) ![/quote]

Колега това беше първото нещо което направих, но всичко си е окей.........всеки маншон, скобичка си е на мястото и няма никаква ръжда, щото е италианка.
Имам също така и S klasa от старите мечоци, но там дори и с 20-ки джанти хидравликата се върти с малкия пръст буквално.

Утре сутринта ще налея новото масло и ще огледам пак за всеки случай :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Юни 2012, 9:18

За колегите със сервотроник за проверка махате буксата от кормилната кутия и подавате съответно + и - , ако се върти волана леко знаете къде е причината и обратно. Изпитано.

Предишна

Назад към Е38