Е38 Зима-кеф-снимки

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Е38 Зима-кеф-снимки

Мнение от Пресиян Василев » 18 Дек 2010, 21:40

RORO написа:Възхищавам ти се още от първата тема която пусна. в която се похвали за покупката на колата верно си е велик автомобил и няма как да не му се кефиш.Много често съм те цитирал сред приятели как на 54г. се радваш като малко дете,ама и то си е така ,само този който не е карал тази кола не знае за какво иде реч както се казва.На мен самият ми е писнало да карам с тия маршрутки вече шест години (почти) в София на ден по 200 +км.и когато жената ме накара да ходим до някъде с колата започваха караниците но, от както си взех 38-та ми се кара като на малко дете.Големият ми син вчера взе книжка и му подарих 30-та и сега сме вече двама на които им се кара :). Винаги в ума ми изплува фразата от рекламата на БМВ:"Удоволствието да шофираш".

На абсолютно сьщото мнение сьм.Не го познавам лично колегата,но си е истински фен на марката.Аз сьщо се радвам за това че тои че чувства приятно в 7-ка.
За сьжаление ,по ред причини не успях да взема 7-ца ,та мьничко му завиждам . :bchug:
П.С. anzak братле колегата кита е готин ,остави му радоста от шофиране
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 19 Дек 2010, 9:01

Благодаря на всички за пожеланията и съветите.Пожелавам Ви от сърце,всеки да може да кара марката и модела,който най-много му допада.Жалко,че на мен ми се случва едва сега,но кво да прайш....живот.Когато бях на 20,...карах ЗАЗ 968А,но сега като се замисля,май и на него му се кефих толкова :lol: А бе важното е да ти е готино и да не се вземаш на сериозно.Ха ся,НАЗДРАВЕ на всички и весели празници. :bchug: Дано се видим по съборите :confused:
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Дек 2010, 14:14

Жив и здрав колега ! :yes: И аз я сънувам понякога ( колицата ) ама май имам още да раста , надявам се на ширина че си имам достатъчно :mhihi: . Та много ти е гот пу да не я фащат уроки . И-и-й акт гледам тая природа и кат викаш наздраве направо ми става жадно ... :mhihi: . Успех и безаварийни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 19 Дек 2010, 14:34

:clap: браво на колегата за смелостта по тоя заснежен път, сигурно е голям кеф...!!!!! Пожелавам безаварийно каране на много километри и весело изкарване на празниците :D :yes:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 19 Дек 2010, 20:07

Готино. Колегата е образ и половина :)))
Аз началото на седмицата минавах Котелския проход и имаше сняг, ама нямаше време за снимки.
Иначе се държа прилично колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Мнение от Krasi-1.500000km. » 19 Дек 2010, 21:59

:P Наздраве и от мен клега, много хубави снимки си направил. :P Глям кеф е да караш по такъв път и особено ако изключиш системите за блокаж нали все пак е бмв.Аз също я раздвижих моита до витоша. :P Весели празници на всички. :bchug: :P

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530i,BMW 320i Touring

Мнение от MaRsMaN » 05 Яну 2011, 10:44

Супер снимки колега :) наистина е много голямо удоволствие да караш в такова време и особено ако си си пуснал някоя хубава музика :)
Наздраве!!! и още готини снимки да слагаш :lalala:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 740i e38/ KAWASAKI ZX10R

Мнение от srad1 » 01 Май 2011, 16:35

Колега гледам ,че си доволен от колата която ти продадох . Аз сега карам отново 7-серия само че 4.4 бензин.Пуснал си я видях в мобиле какво ще взимаш после.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 01 Май 2011, 19:58

Как какво,..???Ми, пак твойта :lol: :bchug:
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

Потребител
Аватар

Мнение от kapanec_72 » 01 Май 2011, 21:06

kita написа:Как какво,..???Ми, пак твойта :lol: :bchug:

:yes: върл фен на марката :bchug:
0897058321

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 01 Май 2011, 21:08

:bowdown: :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 04 Май 2011, 15:09

kita написа:Как какво,..???Ми, пак твойта :lol: :bchug:

:bowdown: eee набута го сега човека , да се кахъри какво да купува, ти направо си му подаде оферта + тема за размисъл :)
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 22 Дек 2011, 23:04

Как си карате колите зимата (стептрониците). Нещо по- специално при потегляне, изкачване и спиране? С ръчката на 5цата не съм има проблем, ама тук няма съединител:Д Давайте съвети, че утре трябва да тръгвам в 6, а не спира да вали
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 22 Дек 2011, 23:46

Това е нещото което не му харесвам на автомата а именно, че контрола върху машината на моменти не е 100%.В повечето случеи това се случва при по-бързо намаляване на скороста или при по-стъмно спускане където сутуацията е подобна.Моя съвет е при ситуация където е толкова хлъзгаво,че не може да потеглиш или при стръмен терен когато ASC или DSC-то (не знам коя е притеб) само свети и не може да потеглиш и се наложи да я изключиш да превключиш на механичен режим и да не я форсираш до Мах а горе-долу до срени обороти.Ако изключиш системата и започне да боксува,автомата започва да реди скоростите и когато трябва да спреш в зависимост от това колко гас си и давал и колко време е продължило може и до 4,5-та да стигне ,а това може да се окаже пагубно за кутията.При спускане може да пробваш на спортен режим.Така постоянно ще получаваш обратната тяга на мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 23 Дек 2011, 0:27

Благодаря за съвета, утре я изкарвам и цял ден на пътя. За по- голяма сигурност, утре купувам и вериги. Не вярвам да ме уплаши и тази зима, пък каквото стане, в краен случай вадя 5цата от гаража:)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е38