Майстор окачване...

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Майстор окачване...

Мнение от Mollov » 29 Сеп 2015, 18:29

Реших вече да пиша и тук, след като на няколко места (които се водят сериозни сервизи, без да го казвам на майтап) не успяват да хванат проблема, който имам с окачването на мойта Е38-ца...

Става дума за похлопване отпред в дясно и отзад в дясно... двата задни тампона на напречния носач бяха за смяна, но след смяната им промяна няма... похлопването отзад си остава... всичко друго (според майсторите) е здраво... имам съмнения за задните тампони на амортесьорите...

Що се отнася до предницата, там също не успяват да ми кажат от какво е похлопването... сменени са тампони на стаб. щанга и на големия носач... другото уж е здраво... похлопванията се случват на остри неравности, като малки дупки, "павета" и прочие... тук се съмнявам в самите амортесьори... или също тампоните им...

Кажете къде да отида в София, да погледнат и да кажат какво е и какво още трябва да се смени... :roll: Но да е сервиз, дето наистина разбира от Е38, а не просто да дам пари за "еми всичко е ОК, пич...".

Иначе... ако отида на "тресачка за амортесьори" ще ли се разбере, дали проблема е от амортесьорите им или тампоните им?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Майстор окачване...

Мнение от predel » 29 Сеп 2015, 19:28

Погледни и паразитния хебел на управлението, като се износи втулката похлопва и е чудене :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 29 Сеп 2015, 20:03

Ако отзад седнат 2-ма или 1 ,но с достатъчни килограми ,и хлопането изчезне,то проблема там е в амортисьорите.
Имал съм случай отзад в дясно с разхождащ се акумулатор .
За отпред ........няма сложни работи ,трябва да попадаш на тиквеници само.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 29 Сеп 2015, 20:18

Имах същият проблем, смених амортисьорите и колата заспа.
Колата обаче е Мерцедес W210
:yes:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Сеп 2015, 20:41

Пресиян Василев написа:Имал съм случай отзад в дясно с разхождащ се акумулатор .

Е това ако е.... ще се прибия ритуално... моят акумулатор мисля, че не е фиксиран... НО проблема се появи преди няколко месеца, а колата я имам от 2 години... май не е от него... но ще го погледна... колкото до амортесьорите отзад - уикенда ходих до Сл. Бряг и обратно... на задната седалка имаше един човек, и един отпред до мен... пак си хлопаше...

Отпред за хебела не съм се сетил... като ходя на поредния майстор ще ги накарам да погледнат и това...

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 29 Сеп 2015, 22:08

Провери си амортисьорите за празен ход и не на последно място, това което ти предполагаш "тампони макферсон"

Потребител
Аватар
Кара: BMW 728iA

Мнение от Dimitar1149 » 29 Сеп 2015, 23:48

За "тресачката" -> няма никакъв смисъл да ходиш на тази простотия , миналата година ходих на такова нещо и резултата беше много добър ->нищо им няма на амортисьорите супер са :) Но колата продължаваше да хлопа , а всичко видимо беше супер здраво по предницата , и в крайна сметка се принудих да сваля амортисьорите . След като отделихме пружините стържина на амортисьора сам се прибра в него , два нови закс и всичко заспа по предницата .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 30 Сеп 2015, 6:12

Mollov написа:
Пресиян Василев написа:Имал съм случай отзад в дясно с разхождащ се акумулатор .

Е това ако е.... ще се прибия ритуално... моят акумулатор мисля, че не е фиксиран... НО проблема се появи преди няколко месеца, а колата я имам от 2 години... май не е от него... но ще го погледна... колкото до амортесьорите отзад - уикенда ходих до Сл. Бряг и обратно... на задната седалка имаше един човек, и един отпред до мен... пак си хлопаше...

Отпред за хебела не съм се сетил... като ходя на поредния майстор ще ги накарам да погледнат и това...

Имаме един служебен седалков микробус Hyundai, при изцяло ревизиран окачване остана едно тропане при вертикални движения на окачването (именно, павета и други такива) обаче беше много отчетливо - преди амортисьори и се оправи. Забравих да кажа - за Е38 амортисьорите са скъпи, а някои са и гадни и скъпи. Купувах предни от ebay, ако ти трябва ще разровя да ти намеря линк.

На моята е38-ца имаше скърцане - спукани пружини отзад.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34,E38,E70
Мечтае да кара: Eleanor

Мнение от borovina » 30 Сеп 2015, 8:07

Аз имах същия проблем и никой не успя да го хване от какво е ,след което реших да сваля амортисьорите , за да видя как са нещата там и се оказаха тампони на макферсоните . Бяха повредени преден десен и заден десен . Симптомите бяха същите както ги описва колегата .
Аз залагам ,че проблема е в тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 30 Сеп 2015, 9:54

Atsalov написа:Провери си амортисьорите за празен ход и не на последно място, това което ти предполагаш "тампони макферсон"

Идентичен случай на е60 - оказа се празен ход/мъртъв/ на амортисьорите и е много трудно за диагностициране този проблем .
Амортисьорите не изпуснали , но си похлопват .
Щом и от едната страна е проблема още по-вероятно е това да е проблема . Една марка ли са и предните и задните амортисьори ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 30 Сеп 2015, 12:09

Не съм ги гледал конкретно за марка и модел... с тях си дойде колата, но не съм ги оглеждал при няколкото й качвания на подемник... ма на следващото качване ще се свалят да се гледат...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 30 Сеп 2015, 12:21

Имам подобен проблем, глухо тропане при неравности и качване на бордюр. Сменил съм почти всичко без аморт. и тампона. Мисля тампона да е следващото. Аз моето го чувам само отпред (отзад не мога да се отърва от скърцането) и го прави само когато загрее хубаво ( дълъг път със завои или неравности) или градско с много тръгни-спри.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 30 Сеп 2015, 13:03

Аз скърцането го оправих със смяната на тампоните на долния носач :) Десният тампон беше оригиналния т.е. заводския... :D След 210к километра му беше дошло време да се разбие :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 30 Сеп 2015, 14:41

Mollov написа:Аз скърцането го оправих със смяната на тампоните на долния носач :) Десният тампон беше оригиналния т.е. заводския... :D След 210к километра му беше дошло време да се разбие :D

За номер 2 на схемата ли говориш ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 30 Сеп 2015, 15:01

Ja Wohl!

Колата дигната на подемник, дясната гума видимо се "мърдаше" при напъване с две ръце... лявата беше по-добре, само че там тампона вече беше сменян...

Следваща

Назад към Е38