Въпросче за фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Въпросче за фарове
Добра вечер на всички!
Ситуацията е следната:
късите светят великолепно(фабричния ксенон няма грешка), но дълги няма никакви тая кола. На дъртия пасат светлините са по-читави от на 7-цата
На пръв поглед бие на очи пожълтялото велико пластмасово творение на немските инженери, което би трябвало да разпръсква светлината по определен начин. Опитах с машинно полиране и нищо не се получи, пак седи жълто. Рефлектора е в добро състояние, а крушките са си такива каквито трябва да бъдат. Единия въпрос ми е дали има стъклено такова (например от Е36 става ли) или да търся нови фарове?
Другия ми въпрос е свързан с второто пребоядисване за тази година заради бояджията който не само ръцете, а и разни други органи и израстъци си остави, но това е друга тема. Та като я карам пак за боя обмислям и опцията с фейслифтовите фарове- по-добри ли са, заслужава ли си и т.н.
Другото което ме вълнува също е да приемем, че видях човек в този форум, който продаваше такива за 550 лв, а нови струват 500. Депо са, ама пък някак си ми е по-кеф да дам 500 лв за нови такива, отколкото за 15-20 годишни дето не се знае колко светят и т.н. Карал съм и други коли с депо и не са за подценяване. Та дали да не взема едни нови и да се реши проблема
Кое според вас е най-удачно като вариант?
Eто и за какво иде реч

Ситуацията е следната:
късите светят великолепно(фабричния ксенон няма грешка), но дълги няма никакви тая кола. На дъртия пасат светлините са по-читави от на 7-цата

На пръв поглед бие на очи пожълтялото велико пластмасово творение на немските инженери, което би трябвало да разпръсква светлината по определен начин. Опитах с машинно полиране и нищо не се получи, пак седи жълто. Рефлектора е в добро състояние, а крушките са си такива каквито трябва да бъдат. Единия въпрос ми е дали има стъклено такова (например от Е36 става ли) или да търся нови фарове?
Другия ми въпрос е свързан с второто пребоядисване за тази година заради бояджията който не само ръцете, а и разни други органи и израстъци си остави, но това е друга тема. Та като я карам пак за боя обмислям и опцията с фейслифтовите фарове- по-добри ли са, заслужава ли си и т.н.
Другото което ме вълнува също е да приемем, че видях човек в този форум, който продаваше такива за 550 лв, а нови струват 500. Депо са, ама пък някак си ми е по-кеф да дам 500 лв за нови такива, отколкото за 15-20 годишни дето не се знае колко светят и т.н. Карал съм и други коли с депо и не са за подценяване. Та дали да не взема едни нови и да се реши проблема
Кое според вас е най-удачно като вариант?
Eто и за какво иде реч

ATR-42/72
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Въпросче за фарове
Ми чиче, за смяна са си ...
Или рециклиране ако искаш ... Видя как свети моето Депо
Или рециклиране ако искаш ... Видя как свети моето Депо

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Аз много добре го знам депото как свети. Немското си е немско, ама новото си е ново и 15 годишен фар няма как да свети колкото нов, ако и да е тайвански. От тая гледна точка вместо да дам 500 лв за стари фарове да ги дам за нови. Има и друго - на новата боя старите фарове след многократни полирания все още седят като взети на заем 

ATR-42/72
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ти не 500, ми и малко отгоре си приготви за такива за ОЕМ ксенон ...
И що си си затрил фацата да та иВъ ?
Не се ли предлагат стъкла, че да не си ги взел на заем
И що си си затрил фацата да та иВъ ?

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
ивчо написа:Ти не 500, ми и малко отгоре си приготви за такива за ОЕМ ксенон ...
И що си си затрил фацата да та иВъ ?![]()
Няма нужда за повече толкова са

ATR-42/72
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Реално пожълтяват пластмасовите рефлектори, а не стъклата, няма ли начин да се сменят само те? 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
е аз за тях говорех. Пробвах и да ги търкам нищо пак си седят жълти. Аз м-у другото си намерих фейсови на цена като за втора ръка на 15 години, а не като за нови 

ATR-42/72
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Колега Е38цата е колата с едни от най-хубавите светлини-къси/дълги.Не знам защо при теб така е станало и моите бяха в тоя вид и светеха на "ден",но ме дразнеше и ми ги полираха(ей тия жълтите пластмасариики във фара).Има и един друг лесен и бърз вариант-отваряш фара и ги махаш ако мислиш,че от тях ти е проблем-колата ти е тъмен цвят така,че вероятно ще изглежда много добре без тях.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
speedtool написа:Колега Е38цата е колата с едни от най-хубавите светлини-къси/дълги.Не знам защо при теб така е станало и моите бяха в тоя вид и светеха на "ден",но ме дразнеше и ми ги полираха(ей тия жълтите пластмасариики във фара).Има и един друг лесен и бърз вариант-отваряш фара и ги махаш ако мислиш,че от тях ти е проблем-колата ти е тъмен цвят така,че вероятно ще изглежда много добре без тях.
И това го мислех, но не съм пробвал. За къси светлини няма грешка-свети безупречно, но дългите ги няма изобщо светят един към друг и ниско долу. Освен това светят слабо. Не знам дали не подлежат и на реглаж.
Нищо де ще видим новите фарове как светят. тамън ще сменя сменения в италия тайвански калник отляво с оригинален

ATR-42/72
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
viewtopic.php?f=123&t=275071&p=3412419&hilit=%D1%84%D0%B0%D1%80#p3412419 това дано помогне
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
В стрелча ли ги правиха? Те сегашните рефлектори не са никак зле, но знам ли

ATR-42/72
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
В Асеновград.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Здравейте колеги! И аз имам същия проблем - късите са добре, но дългите ги няма никакви. Така изглеждат при мен:
Ходих да регулират фаровете, но дългите са си все така зле. Струва ми се, че светят високо, но не знам дали това не се дължи на това, че са слаби. Гледам, че има само една врътка за регулиране, т.е. ако са регулирани правилно късите, би трябвало и дългите да са добре
Някой може ли да каже как се оправя това?
Ходих да регулират фаровете, но дългите са си все така зле. Струва ми се, че светят високо, но не знам дали това не се дължи на това, че са слаби. Гледам, че има само една врътка за регулиране, т.е. ако са регулирани правилно късите, би трябвало и дългите да са добре

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
emo_ch написа:Здравейте колеги! И аз имам същия проблем - късите са добре, но дългите ги няма никакви. Така изглеждат при мен:
Аз пробвах с какви ли не реглажи и пак нямам дълги
Накрая ще сменя стъклата и ще нашия и на дългите един ксенон и да се знае

ATR-42/72
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2