Някой да знае как се инсталира DSP в е38 ?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Някой да знае как се инсталира DSP в е38 ?

Мнение от brankovv » 01 Фев 2014, 1:36

Намерих си донор с DSP интересува ме някой правил ли го е или има ли представа какво трябва да се смени за да се подкарат колоните на задната кора, имам всичко налично. Някой някакви предположения ? моята кола е с хи фи озвучаването тоест има всички колони без тези на задната кора с големия монитор съм но нямам МК модул че нещо изгоря иначе бях с мк3 - ако има някакво значение, донора няма нави

Та въпроса беше дали ще мога да мина само със смяна на усилвателя и добавяне на кабели към колоните или ще трябва още нещо
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Re: Някой да знае как се инсталира DSP в е38 ?

Мнение от ljubo72 » 02 Фев 2014, 16:35

brankovv написа:Намерих си донор с DSP интересува ме някой правил ли го е или има ли представа какво трябва да се смени за да се подкарат колоните на задната кора, имам всичко налично. Някой някакви предположения ? моята кола е с хи фи озвучаването тоест има всички колони без тези на задната кора с големия монитор съм но нямам МК модул че нещо изгоря иначе бях с мк3 - ако има някакво значение, донора няма нави

Та въпроса беше дали ще мога да мина само със смяна на усилвателя и добавяне на кабели към колоните или ще трябва още нещо

няма да стане така само със смяна,много са разликите,дори колоните навсякъде трябва да подмениш защото са с различен импеданс и т.н и т.н.много е заиграване.я монтираи само буфера и го захрани с хубаво стъпало и си ти,а музиката ти става убииствена.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Фев 2014, 11:58

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 03 Фев 2014, 17:53

ljubo72 аз в момента съм с 10 инчов буфер и да прав си свири доста по-добре от ДСП-то но ми харесва оригиналния вид пък и изчетох доста и може да се направи ъпгрейд на оригиналните колони на кората за да изкара мааалко по-добър звук без да се сменят ампове и т.н. за съжаление се оказа прав - никакъв шанс за лесен суап, цялата хи-фи система трябва да се подмени.

Ivo_Borisov много полезен линк, само не разбрах как е подкарал ДСП-то на навигацията понеже и на мен ще ми се наложи същото нещо, донора ми е без навигация а мойта е със
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Фев 2014, 18:25

Прави се ретрофит с дис предполагам.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 03 Фев 2014, 19:44

Ivo_Borisov написа:Прави се ретрофит с дис предполагам.

да с ДИС се прави но пак казвам,много е заиграване и железни нерви, а аз не успях с нервите и още нещо много ама много малко са хората преминали през този филм.нека един които го е правил от а до я да сподели.Но се съмнявам.Ако имаш времето ,познанията ,помоща на колеги и разбира необходимите нерви то направи го.наи подходящ е варианта с еднаква инсталация от донора на твоята, а при теб не е така.и мен ме отказа това.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Фев 2014, 19:59

До колкото съм чувал/чел мнения на колеги, трудоемко е колкото слагане на навигация ОЕМ. Ама пък и звука е ... :bowdown: Аз също се замислям за такъв ретрофит.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 03 Фев 2014, 23:37

Разглеждах усилвателите днес, разликата е че на моя има само 2 букси а на този с ДСП-то има 3 - предполагам 3-тата е за колоните на заднатакора.
Чудя се дали няма да стане просто да пренаредя буксите

Аз съм с този Изображение

А на ДСП-то е такъв Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 04 Фев 2014, 10:04

Ivo_Borisov написа:До колкото съм чувал/чел мнения на колеги, трудоемко е колкото слагане на навигация ОЕМ. Ама пък и звука е ... :bowdown: Аз също се замислям за такъв ретрофит.

Е какъв е звука, никакъв обем, само много среди и високи, малко ефекти от DSP-процесора и това е, една най-обикновена Е46ца вади много по-хубав звук...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Фев 2014, 10:12

Ами слушал съм на колега и няма нищо общо с обикновената музика в Е39. Може за Е46 да има по добра музика, но на Е39 си е най доброто което може да се чуе. За оем става въпрос. Сега има маниаци които сменят плеъри, колони и изкарват може би по добър звук. Но за всяка кола направена къстъм музика ще е по добра. Не знам, всеки си преценя за себе си :)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 04 Фев 2014, 10:28

Така е, всеки сам си преценя, но за мен резултата не оправдава средствата, да не говорим за труда по монтажа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 04 Фев 2014, 11:35

Понякога е по важна идеята и ентусиазма. ;)
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 04 Фев 2014, 14:57

А голям мерак се гаси с огромни средства... и нищо не може да замени удоволствието от това сам да си направиш всичко... Е, ако има и някой, който да ти прави съпорт е още по-добре ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 04 Фев 2014, 21:01

predel написа:А голям мерак се гаси с огромни средства... и нищо не може да замени удоволствието от това сам да си направиш всичко... Е, ако има и някой, който да ти прави съпорт е още по-добре ;)

Всички знаем че аудио системите на бмв са под всякаква критика, дори в най-новата 7-ца музиката е ужасна (сравнено с представител на друга марка от същото поколение и клас), разбира се ако се подмени всичко ще стане много по-добре, но ми е на сърце оригиналното и за това ми се занимава, няма значение колко ще ми излезе важното е да заработи, в крайна сметка малко са колите с такива екстри искам и моята да е една от тях :)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 19 Яну 2015, 22:58

brankovv написа:
predel написа:

Всички знаем че аудио системите на бмв са под всякаква критика, дори в най-новата 7-ца музиката е ужасна (сравнено с представител на друга марка от същото поколение и клас),

Да те кача на е65 с про лоджик ... и пак да говорим... ;)

Следваща

Назад към Е38