Премахване на катализатори м60б40
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Премахване на катализатори м60б40
Има доста теми за махане на кат., но никьде не видях да е обсьждано за този двг. Проблема е че единия ми кат. дрьнчи на ниски обороти, като го ударя с рька пак се чува това дрьнчене. Да очаквам ли натрупване на грешки или няма да имам проблеми? След махането им, ще сложа прави трьби...промени вьв звука ще има ли? Всяко мнение, ще ми е полезно... 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Премахване на катализатори м60б40
Привет , относно слагането на трьби на мястото на катализатора проблем няма , звука се променя минимално , така , че може да ги махнеш . А за грешки , не знам , трябва някой друг да ти пише , за сега си на 50% готов 

- iliew
- ентусиаст
-
krasi2bmw написа:Привет , относно слагането на трьби на мястото на катализатора проблем няма , звука се променя минимално , така , че може да ги махнеш . А за грешки , не знам , трябва някой друг да ти пише , за сега си на 50% готов

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Здравей колега.Това че дрънчи катализатора значи че е празен (издухал си го през гърнетата).Аз на едната моя сложих резонатори и нямаше разлика от заводското звучене.На другата ми е с празни катализатори и леко се усеща звука на мотора.Ти имаш само 2 сонди преди катализаторите.Можеш да сложиш прави тръби няма да наруши работата на сондите.Но гаранция че някой гърнеджия ще ти каже задължително резонатори.Така че имаш варианти много.
- iliew
- ентусиаст
-
amgpower написа:Здравей колега.Това че дрънчи катализатора значи че е празен (издухал си го през гърнетата).Аз на едната моя сложих резонатори и нямаше разлика от заводското звучене.На другата ми е с празни катализатори и леко се усеща звука на мотора.Ти имаш само 2 сонди преди катализаторите.Можеш да сложиш прави тръби няма да наруши работата на сондите.Но гаранция че някой гърнеджия ще ти каже задължително резонатори.Така че имаш варианти много.
Мерси са инфото....иначе..сьс сигурност ще са прави трьби....за сондите бях чел, че щом са 2 преди кат няма да има проблеми, но исках още някой да потвьрди. Ако каже и някой кьде да си дам катализаторите...

- amgpower
- младши ентусиаст
-
Този който ти дрънчи е празен в него няма нищо.Другият дори и да има нещо той не е ценен.Ценни са катализаторите на дизеловите автомобили и особено команреилите.Там кадето ти слагат тръбите може да се пазариш за това което ти е останало от катализаторите да ти сложат тръбите безплатно и работата от тях.Това ти е перфектен вариант 

- iliew
- ентусиаст
-
amgpower написа:Този който ти дрънчи е празен в него няма нищо.Другият дори и да има нещо той не е ценен.Ценни са катализаторите на дизеловите автомобили и особено команреилите.Там кадето ти слагат тръбите може да се пазариш за това което ти е останало от катализаторите да ти сложат тръбите безплатно и работата от тях.Това ти е перфектен вариант
Е ти ме нагласи ,,,,,

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
Привет КАТАЛИЗАТОРИТЕ струват пари , поне 200 лв потьрси кои купува сравни цени и ги даваи да си избиеш ремонта за трьбите 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
И на бензиновите коли си има доста скъпи катализатори, стига да са "керамични", в другия случай биха стрували между 100-120лв двата. Като го погледнеш вътре катализатора, ако питата изглежда завита, то катализаторите са от евтиния вариант/100-120 за двата/.
Щом дрънчи, значи все пак има някой вътре,логично нали?
Колега Илиев, единия вариант, и да свалиш катализаторите, да ги изпразниш и събереш всичко що е вътре в тях, това е ценната съставка
, и да си ги качиш обратно, изпразнени, при твоя двигател, както казаха колегите, няма да имаш проблем със сондите, само звука ще е леко по-дрезгав. Другия вариант е да ги замениш с резонатори, така ще си запазиш по-тихия звук.
Колега Илиев, единия вариант, и да свалиш катализаторите, да ги изпразниш и събереш всичко що е вътре в тях, това е ценната съставка

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Да добавя и трети вариант, може би най-добрият, ако искаш генерацията като характеристики да остане почти като оргиналната- изтърбушеният катализатор се пълни със стоманена вълна от неръждаема стомана.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
boris_k написа:И на бензиновите коли си има доста скъпи катализатори, стига да са "керамични", в другия случай биха стрували между 100-120лв двата. Като го погледнеш вътре катализатора, ако питата изглежда завита, то катализаторите са от евтиния вариант/100-120 за двата/.
Колега Илиев, единия вариант, и да свалиш катализаторите, да ги изпразниш и събереш всичко що е вътре в тях, това е ценната съставка, и да си ги качиш обратно, изпразнени, при твоя двигател, както казаха колегите, няма да имаш проблем със сондите, само звука ще е леко по-дрезгав. Другия вариант е да ги замениш с резонатори, така ще си запазиш по-тихия звук.
Катализатор който е в оригинален вид струва повече пари от изтьрбушен , така че не ги пипай ако искаш да вземеш максималната сума , говорил сьм с хора които ги изкупуват и те така са казвали

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Ти си говорил,а аз всяка седмица връщам. 
По ценни са за прекупвачите на катализатори.

По ценни са за прекупвачите на катализатори.

- iliew
- ентусиаст
-
А и забравих да споделя, че ще гоня малко по силен звук.... нещо подобно... http://www.youtube.com/watch?v=EFgq-WgIgsc Стьпката след махането на катализаторите е смяна на задните гьрнета...
- amgpower
- младши ентусиаст
-
За целта обаче няма да ти стигнат само прави тръби на мястото на катализаторите.Ще трябва и средното гърне да махнеш.Все пак това на клипчето е спортна генерация.А за такъв звук се дават доста пари 

- iliew
- ентусиаст
-
amgpower написа:За целта обаче няма да ти стигнат само прави тръби на мястото на катализаторите.Ще трябва и средното гърне да махнеш.Все пак това на клипчето е спортна генерация.А за такъв звук се дават доста пари
След махането на кат. ще сменя крайните гьрнета, не с някои от илиенци разбира се

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3