BMW 728i - Рекорден разход на гориво и тромава под 3.5к рпм
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
BMW 728i - Рекорден разход на гориво и тромава под 3.5к рпм
Здравейте , колата е 1998 728и с м52б28 маторя , автомат . Значи градско при що годе нормално каране , със съвсем малко настъпване ми гори кам 30/100 което ми се вижда прекалено ама прекалено много , 8цата с 4.0 в8 ми гореше доста под това и с настъпване . Другия проблем е че е доста тромава по 3.5к оборота. Давам газ кикдаун-а бяга една предавка надолу и отдам насетне почват мъките до 3.5к оборота , обаче мине ли 3.5к рпм всичко се променя тотално и колата изведнъж хуква да бяга. Вярно че е голяма и тежка и тоя 2.8л мотор и идва мъничък ама не ми се струва нормално да гори 30/100 и да е толкова тромава под 3.5к рпм . Иначе сами мотор си работи доста стегнато без никакви паразитни шумове , на около 227 000км е с пълна сервизна история и последна смяна на масло преди 2000км . Още едно нещо което ми направи впечатление е че пуши бяло понякога , ама като се загледах по другите коли из трафика повечето от тях си пушеха бяло . Незнам нормално ли е или не ама ми се струва нормално да прави конденз в това време .

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: BMW 728i - Рекорден разход на гориво и тромава под 3.5к
Не е нормално да ти гори толкова колата, закачете е на диагностика. От прекалено много неща може да е големия разход,няма смисъл да се подменят на сляпо.
Има няколко теми за разхода на гориво на различните Е38ци, споделено е и за 728, най-обобщено трябва да е между 14-18л/100км градско , в зависимост от града в който е караш.
Има няколко теми за разхода на гориво на различните Е38ци, споделено е и за 728, най-обобщено трябва да е между 14-18л/100км градско , в зависимост от града в който е караш.

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Според мен или ще излезе че имаш забавяне на ваноса или проблем в датчика на горно разпределителният вал.На диагностика ще излезе проблема .

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз се съмнявам в ламбда и/или дебитомер.
Успех
Успех

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
cod-cdbp написа:Аз се съмнявам в ламбда и/или дебитомер.
Успех
+1

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
vvaskoo написа:Здравейте , колата е 1998 728и с м52б28 маторя , автомат . Значи градско при що годе нормално каране , със съвсем малко настъпване ми гори кам 30/100 което ми се вижда прекалено ама прекалено много , 8цата с 4.0 в8 ми гореше доста под това и с настъпване . Другия проблем е че е доста тромава по 3.5к оборота. Давам газ кикдаун-а бяга една предавка надолу и отдам насетне почват мъките до 3.5к оборота , обаче мине ли 3.5к рпм всичко се променя тотално и колата изведнъж хуква да бяга. Вярно че е голяма и тежка и тоя 2.8л мотор и идва мъничък ама не ми се струва нормално да гори 30/100 и да е толкова тромава под 3.5к рпм . Иначе сами мотор си работи доста стегнато без никакви паразитни шумове , на около 227 000км е с пълна сервизна история и последна смяна на масло преди 2000км . Още едно нещо което ми направи впечатление е че пуши бяло понякога , ама като се загледах по другите коли из трафика повечето от тях си пушеха бяло . Незнам нормално ли е или не ама ми се струва нормално да прави конденз в това време .
Колега, виж датчика на дроселовата клапа- или нека го проверят с осцилоскоп или пробвай с друг, за който си сигурен, че е в изправност. Както Стоян казва, може и ламбда сондата да е неизправна.
- boris
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:
Колега, виж датчика на дроселовата клапа- или нека го проверят с осцилоскоп
Това, че ти си имал проблем с датчика на дроселовата клапа /1 на 10000/ не означава, че всеки трети човек с проблем в форума го има. Конкретно за този случай, може и да е тромава, но разход от 30/100 няма как да изкара заради него.
И наистина хубаво е че си се запознал с функциите на осцилоскопа, но да се ползва за диагностика на елементите, за който го препоръчваш е същото като да ползваш компютър за игра на тетрис.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
boris_k написа:zvetiko написа:
Това, че ти си имал проблем с датчика на дроселовата клапа /1 на 10000/ не означава, че всеки трети човек с проблем в форума го има. Конкретно за този случай, може и да е тромава, но разход от 30/100 няма как да изкара заради него.
И наистина хубаво е че си се запознал с функциите на осцилоскопа, но да се ползва за диагностика на елементите, за който го препоръчваш е същото като да ползваш компютър за игра на тетрис.

Барай шишарката Минкеее ....
- evtimcho_g60
-
-
залагам на датчика на вала...симптомите,които описваш с оборотите и разхода баш на него напомнят... 

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Мерси за отговорите , тоя уйкенд ще я закарам на диагностика да видим кво ще покаже . Само да питам датчика на вала при м50б28 същия ли е като на м52туб28 че 100% имам няколко такива из нас ?

- boris
- старши ентусиаст
-
На М52/няма М50/б28 датчиците са различни с тези на двойния ванос, той на всеки вал си има датчик 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
vvaskoo написа:Мерси за отговорите , тоя уйкенд ще я закарам на диагностика да видим кво ще покаже . Само да питам датчика на вала при м50б28 същия ли е като на м52туб28 че 100% имам няколко такива из нас ?
Колега мисля,че и аз имам 1-2 броя

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
boris_k написа:zvetiko написа:
Грешиш колега, аз не съм имал проблем с ТПС, други колеги са имали, после са го сменяли с неизправен втора ръка и проблема е оставал, накрая с трети датчик са решавали проблема си.
колегата с проблема ако е ламбда сонда ще ти прави проблем с вървежа като почне да вдига температура и като загрее ..
Колега, колата точно тогава му прави проблем.
Колега, наистина съм запознат с функциите на осцилоскопа, мога да работя с него и да разчитам осцилограми. Сега ще ти обясня нагледно как се прави.
Осцилограма на изправен датчик на ТПС

Осцилограма на повреден датчик на ТПС- грешката в работата му и изкривяването на сигнала се проявява само в определен интервал на отваряне на дроселовата клапа. Разбира се има и доста други случаи.

- boris
- старши ентусиаст
-
Аз му обеснявам, че го ползва за игра на тетрис, той ми обяснява как работи :facepalm: Не се хаби да ми обясняваш на мен, виждам ти познанията, ама като ги гледам ми се струва, че скоро си открил съществуването му
Обяснявай на колегите дет те мислят за потенциал, за мен ти приключи още като намагнетизира шайбата на коляновия вал от бобините, и управлява същите със 400V/примери колкото щеш/
Гледам образованието е важно за теб, та аз съм слаботоков електротехник, машинен инженер с магистратура оръжейно производство.
Това задоволява ли те?

Обяснявай на колегите дет те мислят за потенциал, за мен ти приключи още като намагнетизира шайбата на коляновия вал от бобините, и управлява същите със 400V/примери колкото щеш/

Гледам образованието е важно за теб, та аз съм слаботоков електротехник, машинен инженер с магистратура оръжейно производство.

Това задоволява ли те?

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Чакай и аз да се обадя като горд собственик на 728
.Разхода наистина е прекалено голям и на диагностика би трябвало да излезе. Аз си мисля че грешно зацепени разпределителни валове което ме навява на мисълта ,че някакъв ремонт там е правен дано да е качествен.А що се отнася до конденза , моята също вдига яки парилки от зад по кръстовищата.
И ще ви помоля да не се карате
.

И ще ви помоля да не се карате

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2