Шофьорска чистачка за е38
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Шофьорска чистачка за е38
Колеги някой може ли да каже какво да я правя тая шофьорска чистачка на е38 с обратната кука. По-новите чистачки не стават на това рамо. Може ли да се използва рамо от е39 с нормална кука или трябва да си играя да сменям перата на чистачките. Ако някой има някакво решение или идея нека сподели.
- 525tds
- Потребител
-
- Кара: на бензинови изпарения
- Мечтае да кара: без да се замисля за разхода
- Детайли за колата: e34 M51D25 Touring, e36 M52B20 Convertible, e34 M50B20 Sedan
Re: Шофьорска чистачка за е38
Здравей,
Този проблем го има и при е34-ката. Виждал съм колеги да обръщат куката на менгеме. На мен лично сърце не ми дава да го направя
Мисля, че големите производители на чистачки като Бош и Шампион имат комплекти за модела. Доста по-скъпи са от обикновените чистачки, но може би пак са по-евтини от оригинални на БМВ.
Този проблем го има и при е34-ката. Виждал съм колеги да обръщат куката на менгеме. На мен лично сърце не ми дава да го направя

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Един колега беше срязъл и заварил обратно неговата,но не помня дали не беше на Е39.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
mpp82 написа:Един колега беше срязъл и заварил обратно неговата,но не помня дали не беше на Е39.
... това не е много лоша идея.
Аз лично - много внимателно извъртам самата чистачка и става. Купувам си от тези с 1 рамо 55 см май бяха.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колеги не че нещо ама карате седмици а се чудите как да икономисате от чистачки ...... преправянки на куките рязане заваряне към 90лв за комплекта на бош чистачките уважавайте си колите какви са тия побългарявания .....
Барай шишарката Минкеее ....
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз си уважавам колата, уважавам и себе си, ама 90 лв за нещо безсмислено няма да стане 
след повече от половин година мога да кажа, че си чисти перфектно, без значение от сезона!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=270261&p=2988153#p2988153

след повече от половин година мога да кажа, че си чисти перфектно, без значение от сезона!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=270261&p=2988153#p2988153

- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
anzak написа:колеги не че нещо ама карате седмици а се чудите как да икономисате от чистачки ...... преправянки на куките рязане заваряне към 90лв за комплекта на бош чистачките уважавайте си колите какви са тия побългарявания .....
Много правилно и точно казано колега

- anzak
- старши ентусиаст
-
mystvd написа:anzak написа:колеги не че нещо ама карате седмици а се чудите как да икономисате от чистачки ...... преправянки на куките рязане заваряне към 90лв за комплекта на бош чистачките уважавайте си колите какви са тия побългарявания .....
Много правилно и точно казано колега
ами да колега ама явно всеки по различен начин си уважава колата чистачки конкретно се купуват веднъж на 2 години поне моите по толкова са карали а комплект чистачки с нормален захват са около 50 лв хубави и се получава една разлика от 40 лв ... ама всеки сам си решава .... аз като си купувам кола гледам първо ще мога ли да я подържам и после я купувам
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Anzak - не е въпроса дали можем да си купим или не. За мен е по-важно - когато отида да пазарувам нещо, то да присъства в магазина.
Чистачки за 7-ца не се намират току така по магазините, което ме дразни.
Затова аз също сменям перата и карам по 2-3 години.
Чистачки за 7-ца не се намират току така по магазините, което ме дразни.
Затова аз също сменям перата и карам по 2-3 години.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
и ти си мишок, който не уважава колата си, себе си и само се излагаш!
ааааама ха!
да си купиш лада !
ааааама ха!
да си купиш лада !

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
anzak написа:колеги не че нещо ама карате седмици а се чудите как да икономисате от чистачки ...... преправянки на куките рязане заваряне към 90лв за комплекта на бош чистачките уважавайте си колите какви са тия побългарявания .....
Колата не ми е жена та да я уважавам

- anzak
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:и ти си мишок, който не уважава колата си, себе си и само се излагаш!
ааааама ха!
да си купиш лада !
станчев не ми извъртай думите ако ти се чувстваш мишок това е отделен въпрос по темата в повечето магазини за авточасти има чистачки за седмица поне в бургас при колегата незнам как е пък по бензиностанциите ми се струва че ще са малко по скъпи от в магазина пък ако искате да преправяте минете и през накладките може от лада да станат или направо налепете феродо на старите

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Значи престанете с тези заяждания и разберете, че просто ми е писнало с 20 годишна кола да ме гледат като марсианец с космически кораб.
Писнало ми е от този манталитет и подход, писнало ми е да чакам доставки от луната. Ако и за едни смотани чистачки чакам не знам къде ще му излезе края.
И все пак по темата - последния път отидох при един приятел, които има магазин с доста аксесоари и доста голямо разнообразие от чистачки.
Еми вдигнах ръце - първо комплект двата размера чистачки нямаше, заради което си купих два комплекта. Второ с това обърнато рамо естествено едната не пасна, заради което просто си запазих старите чистачки и смених перата, бавно, спокойно, красиво.
Отделно от това - 20 или там колкото годишните чистачки просто са изработени в ПЪТИ по качествено от новите, металните части са доста по-здрави.
Писнало ми е от този манталитет и подход, писнало ми е да чакам доставки от луната. Ако и за едни смотани чистачки чакам не знам къде ще му излезе края.
И все пак по темата - последния път отидох при един приятел, които има магазин с доста аксесоари и доста голямо разнообразие от чистачки.
Еми вдигнах ръце - първо комплект двата размера чистачки нямаше, заради което си купих два комплекта. Второ с това обърнато рамо естествено едната не пасна, заради което просто си запазих старите чистачки и смених перата, бавно, спокойно, красиво.
Отделно от това - 20 или там колкото годишните чистачки просто са изработени в ПЪТИ по качествено от новите, металните части са доста по-здрави.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2