Шофьорска чистачка за е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Шофьорска чистачка за е38

Мнение от emo_ch » 10 Авг 2012, 23:15

Колеги някой може ли да каже какво да я правя тая шофьорска чистачка на е38 с обратната кука. По-новите чистачки не стават на това рамо. Може ли да се използва рамо от е39 с нормална кука или трябва да си играя да сменям перата на чистачките. Ако някой има някакво решение или идея нека сподели.

Потребител
Аватар
Кара: на бензинови изпарения
Мечтае да кара: без да се замисля за разхода
Детайли за колата: e34 M51D25 Touring, e36 M52B20 Convertible, e34 M50B20 Sedan

Re: Шофьорска чистачка за е38

Мнение от 525tds » 11 Авг 2012, 8:51

Здравей,

Този проблем го има и при е34-ката. Виждал съм колеги да обръщат куката на менгеме. На мен лично сърце не ми дава да го направя :) Мисля, че големите производители на чистачки като Бош и Шампион имат комплекти за модела. Доста по-скъпи са от обикновените чистачки, но може би пак са по-евтини от оригинални на БМВ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 11 Авг 2012, 15:24

Един колега беше срязъл и заварил обратно неговата,но не помня дали не беше на Е39.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 11 Авг 2012, 16:19

mpp82 написа:Един колега беше срязъл и заварил обратно неговата,но не помня дали не беше на Е39.

... това не е много лоша идея.

Аз лично - много внимателно извъртам самата чистачка и става. Купувам си от тези с 1 рамо 55 см май бяха.

Потребител
Аватар
Кара: влака

Мнение от Relsata » 12 Авг 2012, 9:52

Аз смених перата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 12 Авг 2012, 10:00

колеги не че нещо ама карате седмици а се чудите как да икономисате от чистачки ...... преправянки на куките рязане заваряне към 90лв за комплекта на бош чистачките уважавайте си колите какви са тия побългарявания .....
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Авг 2012, 11:24

аз си уважавам колата, уважавам и себе си, ама 90 лв за нещо безсмислено няма да стане :mhihi:
след повече от половин година мога да кажа, че си чисти перфектно, без значение от сезона!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=270261&p=2988153#p2988153
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 12 Авг 2012, 16:50

anzak написа:колеги не че нещо ама карате седмици а се чудите как да икономисате от чистачки ...... преправянки на куките рязане заваряне към 90лв за комплекта на бош чистачките уважавайте си колите какви са тия побългарявания .....

Много правилно и точно казано колега :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 12 Авг 2012, 17:04

mystvd написа:
anzak написа:колеги не че нещо ама карате седмици а се чудите как да икономисате от чистачки ...... преправянки на куките рязане заваряне към 90лв за комплекта на бош чистачките уважавайте си колите какви са тия побългарявания .....

Много правилно и точно казано колега :bchug:

ами да колега ама явно всеки по различен начин си уважава колата чистачки конкретно се купуват веднъж на 2 години поне моите по толкова са карали а комплект чистачки с нормален захват са около 50 лв хубави и се получава една разлика от 40 лв ... ама всеки сам си решава .... аз като си купувам кола гледам първо ще мога ли да я подържам и после я купувам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 12 Авг 2012, 19:38

значи ние не можем да си ги подържаме :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Авг 2012, 13:57

Anzak - не е въпроса дали можем да си купим или не. За мен е по-важно - когато отида да пазарувам нещо, то да присъства в магазина.
Чистачки за 7-ца не се намират току така по магазините, което ме дразни.
Затова аз също сменям перата и карам по 2-3 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 13 Авг 2012, 16:33

и ти си мишок, който не уважава колата си, себе си и само се излагаш!
ааааама ха!
да си купиш лада !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 13 Авг 2012, 16:54

Колата не ми е жена та да я уважавам :). Като караме седмици не означава, че сме ги купили чисто нови от магазина. Тия коли вече вървят под 10 хилки. При това, както казва cod-cdbp, искам като спра на бензиностанцията и се присетя, че ми трябват нови чистачки, да си ги купя веднага, а не да трябва да ходя по специални магазини. А иначе, това с перата май си е най-лекият компромис.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 13 Авг 2012, 20:56

Stanchev написа:и ти си мишок, който не уважава колата си, себе си и само се излагаш!
ааааама ха!
да си купиш лада !

станчев не ми извъртай думите ако ти се чувстваш мишок това е отделен въпрос по темата в повечето магазини за авточасти има чистачки за седмица поне в бургас при колегата незнам как е пък по бензиностанциите ми се струва че ще са малко по скъпи от в магазина пък ако искате да преправяте минете и през накладките може от лада да станат или направо налепете феродо на старите :winky: и когато аз имах първата си седмица (преди 4г) даже и течноста и за чистачки беше оригинална БМВ че и още си ползвам тАКАВА нищо че има и приста по 1лв и пак казвам уважавай си колата за да ти създава по малко проблеми пък ако ви кефи флекса електоржена и имаш БАЙ Ганьо кастъм на най висок клас лимузина на БМВ ...... станаха седмиците по 4-5 хилки и голямото побългаряване започна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Авг 2012, 0:12

Значи престанете с тези заяждания и разберете, че просто ми е писнало с 20 годишна кола да ме гледат като марсианец с космически кораб.
Писнало ми е от този манталитет и подход, писнало ми е да чакам доставки от луната. Ако и за едни смотани чистачки чакам не знам къде ще му излезе края.

И все пак по темата - последния път отидох при един приятел, които има магазин с доста аксесоари и доста голямо разнообразие от чистачки.
Еми вдигнах ръце - първо комплект двата размера чистачки нямаше, заради което си купих два комплекта. Второ с това обърнато рамо естествено едната не пасна, заради което просто си запазих старите чистачки и смених перата, бавно, спокойно, красиво.
Отделно от това - 20 или там колкото годишните чистачки просто са изработени в ПЪТИ по качествено от новите, металните части са доста по-здрави.
Изображение

Следваща

Назад към Е38