ел.багажник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
ел.багажник
Интересува ме как работи електрическия бакажник/капак/ на тези автомобили.Тези който се отварят ел.,могат ли и да се затварят или това е отделна екстра.Отварянето с дистанционно ли става.А затварянето.Може ли на кола която има само ел. отваряне да се направи и да може да се затваря ел. 

- badly_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 730d
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Re: ел.багажник
това клипче съм го гледал колега
.Но говорех с един собственик на 730 и той ми каза че при него имало само ел. отваряне.Затварянето става механично.Каза че има модели който само отварят ел.,и такива който работят и в двете посоки ел.Та мисълта ми беше дали това е така или на колегата нещо не му работи.Той ми каза че тая екстра я имало само на 750,която има бутон като се отвори багажника и чрез него се затваря багажника. 

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
... не е само на 750. Аз не съм виждал само да се отваря ел.
tuka накъв пич си го е ретрофитнал
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/436427

tuka накъв пич си го е ретрофитнал
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/436427

не мисля, че твоя човек е имал предвид такова отваряне
на колите без тая екстра не е ли ел самата ключалката и като се натисне да се врътне и да повдигне леко капака, но без да го отваря?
на колите без тая екстра не е ли ел самата ключалката и като се натисне да се врътне и да повдигне леко капака, но без да го отваря?
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
JOGI написа:не мисля, че твоя човек е имал предвид такова отваряне
Да точно така прави.
По-любопитно ми е ако няма акумулатор как се отключва, с ключа дали ще се отвори
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Не знам колеги как работи тая система и за това пуснах този въпрос.Щом казвате че трябва да се отваря и затваря без физическата намеса на човек,значи е така.Всичките ли коли които имат тая екстра,имат бутона който е означен с заден капак и чрез него да се затваря.
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
би трябвало да имат ако някой не е монтирал екстрата допълнително и не го е сложил
а иначе мисля че съм я отварял моята с ключа(багажника) но после не може да се затвори,в същност капака се затваря но ключалката не го прибира и съответно не прилепва.има още един вариант ако не може да се отвори багажника без ток от акумулатора но за целта трябва да се отори прения капак и да се подаде ток от изводите но проблема е там че май не може да се отвори шофиорската врата без ток така че ако е заключена лоша работа.на мен ми се с лучвало и добре че кората я нямаше от долу и и подадох ток на генератора и я отключих.вариянти винаги има просто човек трябва да ги търси 

- pinciflucnik
-
-
Тази екстра с автоматичното отваряне и затваряне на задния капак я имат всички модели на Е38 от фейслифта нагоре. По старите имат само вакуумна помпичка която до затваря капака или повдига при натискане на копчето, но не го отваря 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
pinciflucnik написа:Тази екстра с автоматичното отваряне и затваряне на задния капак я имат всички модели на Е38 от фейслифта нагоре. По старите имат само вакуумна помпичка която до затваря капака или повдига при натискане на копчето, но не го отваря
Колега слез на земята и не слушай тия горублянски приказки от 1001 нощ, за вакууми и тн.
единствените вакууми в тия коли обичайно са на регулатора на налягане на горивото

Това, което прави магарията с багажника е серво механизъм, а не вакуум помпа

ПС Сори ама ми е писнало от глупости от дупнишки/горублянски произход...

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
pinciflucnik написа:Тази екстра с автоматичното отваряне и затваряне на задния капак я имат всички модели на Е38 от фейслифта нагоре. По старите имат само вакуумна помпичка която до затваря капака или повдига при натискане на копчето, но не го отваря
да ти обясня накратко вакуум има при мерцедес но не и при БМВ и автоматичното отваряне на багажника го има и преди фейслифта на старата ми седмица 97-а го имаше и това е екстра която се поръчва това което само леко открехва багажника при натискане на копчето е едно моторче с ексцентрик което избутва леко капака нагоре го имат всички Е38 а когато капака сам се вдига до напълно отвоерено положение(както беше на моята) там си е серво механизъм както каза колегата подобен на тези при хард топ или гюрук със помпа маслени линии контролен блок и така нататък
Барай шишарката Минкеее ....
- mitev_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 M Sport
- Мечтае да кара: M5
Здравейте колега и аз ще се намеся до потвърдя ,ЧЕ мойта е38-ца нямаше грам ток ,акумолатора беше напълно изтощен и трябваше с ключа да си отварям вратата и багажника .Нищо не ми работеше, до толкова е зависима от ток тази кола.
Но багажника може да си се отваря с ключ.
Но багажника може да си се отваря с ключ.
shiko написа:това клипче съм го гледал колега.Но говорех с един собственик на 730 и той ми каза че при него имало само ел. отваряне.Затварянето става механично.Каза че има модели който само отварят ел.,и такива който работят и в двете посоки ел.Та мисълта ми беше дали това е така или на колегата нещо не му работи.Той ми каза че тая екстра я имало само на 750,която има бутон като се отвори багажника и чрез него се затваря багажника.
Здравей,аз имам 730 и моята също има тази екстра,но тя работи само при отварянето.На ключа на колата имам копче за отваряне на багажника,капака се отключва и повдига с около см,останалата работа върши ел.амортисорче.Затварянето на капака става с друг бутон,който се намира на самия капак,някой по-горе го беше снимал.Едва ли обаче има модели,при които и затварянето става от ключа на колата защото тая екстра е направена да те улесни в случай,че ръцете ти са заете с куфари или др.,след като ги прибереш вече си до колата със свободни ръце и натискаш копчето на капака

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
" Едва ли обаче има модели,при които и затварянето става от ключа на колата защото тая екстра е направена да те улесни в случай,че ръцете ти са заете с куфари или др.,след като ги прибереш вече си до колата със свободни ръце и натискаш копчето на капака "
Разбирам ти логиката колега, но има и затваряне.
ето пак линка отгоре:
http://www.youtube.com/watch?v=ByNBiI4n1O4
Просто задържаш бутона и са затваря. За отварянето само го натискаш и пускаш. Това е.
Разбирам ти логиката колега, но има и затваряне.
ето пак линка отгоре:
http://www.youtube.com/watch?v=ByNBiI4n1O4
Просто задържаш бутона и са затваря. За отварянето само го натискаш и пускаш. Това е.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2