ел.багажник

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

ел.багажник

Мнение от shiko » 09 Авг 2010, 18:03

Интересува ме как работи електрическия бакажник/капак/ на тези автомобили.Тези който се отварят ел.,могат ли и да се затварят или това е отделна екстра.Отварянето с дистанционно ли става.А затварянето.Може ли на кола която има само ел. отваряне да се направи и да може да се затваря ел. :)

ентусиаст
Аватар

Re: ел.багажник

Мнение от JOGI » 09 Авг 2010, 21:35

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 730d

Мнение от badly_boy » 10 Авг 2010, 8:41

Доста красноречив отговор :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shiko » 10 Авг 2010, 21:11

това клипче съм го гледал колега :lol: .Но говорех с един собственик на 730 и той ми каза че при него имало само ел. отваряне.Затварянето става механично.Каза че има модели който само отварят ел.,и такива който работят и в двете посоки ел.Та мисълта ми беше дали това е така или на колегата нещо не му работи.Той ми каза че тая екстра я имало само на 750,която има бутон като се отвори багажника и чрез него се затваря багажника. :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 10 Авг 2010, 23:10

... не е само на 750. Аз не съм виждал само да се отваря ел.

tuka накъв пич си го е ретрофитнал
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/436427

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 11 Авг 2010, 12:20

не мисля, че твоя човек е имал предвид такова отваряне

на колите без тая екстра не е ли ел самата ключалката и като се натисне да се врътне и да повдигне леко капака, но без да го отваря?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 11 Авг 2010, 17:34

JOGI написа:не мисля, че твоя човек е имал предвид такова отваряне

на колите без тая екстра не е ли ел самата ключалката и като се натисне да се врътне и да повдигне леко капака, но без да го отваря?

Да точно така прави.

По-любопитно ми е ако няма акумулатор как се отключва, с ключа дали ще се отвори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shiko » 11 Авг 2010, 20:51

Не знам колеги как работи тая система и за това пуснах този въпрос.Щом казвате че трябва да се отваря и затваря без физическата намеса на човек,значи е така.Всичките ли коли които имат тая екстра,имат бутона който е означен с заден капак и чрез него да се затваря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 12 Авг 2010, 0:07

би трябвало да имат ако някой не е монтирал екстрата допълнително и не го е сложил :mhihi: а иначе мисля че съм я отварял моята с ключа(багажника) но после не може да се затвори,в същност капака се затваря но ключалката не го прибира и съответно не прилепва.има още един вариант ако не може да се отвори багажника без ток от акумулатора но за целта трябва да се отори прения капак и да се подаде ток от изводите но проблема е там че май не може да се отвори шофиорската врата без ток така че ако е заключена лоша работа.на мен ми се с лучвало и добре че кората я нямаше от долу и и подадох ток на генератора и я отключих.вариянти винаги има просто човек трябва да ги търси ;)

Аватар

Мнение от pinciflucnik » 19 Сеп 2010, 22:18

Тази екстра с автоматичното отваряне и затваряне на задния капак я имат всички модели на Е38 от фейслифта нагоре. По старите имат само вакуумна помпичка която до затваря капака или повдига при натискане на копчето, но не го отваря :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Сеп 2010, 0:35

pinciflucnik написа:Тази екстра с автоматичното отваряне и затваряне на задния капак я имат всички модели на Е38 от фейслифта нагоре. По старите имат само вакуумна помпичка която до затваря капака или повдига при натискане на копчето, но не го отваря :)

Колега слез на земята и не слушай тия горублянски приказки от 1001 нощ, за вакууми и тн.
единствените вакууми в тия коли обичайно са на регулатора на налягане на горивото :twisted:
Това, което прави магарията с багажника е серво механизъм, а не вакуум помпа :yes:

ПС Сори ама ми е писнало от глупости от дупнишки/горублянски произход... :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 20 Сеп 2010, 8:58

pinciflucnik написа:Тази екстра с автоматичното отваряне и затваряне на задния капак я имат всички модели на Е38 от фейслифта нагоре. По старите имат само вакуумна помпичка която до затваря капака или повдига при натискане на копчето, но не го отваря :)

да ти обясня накратко вакуум има при мерцедес но не и при БМВ и автоматичното отваряне на багажника го има и преди фейслифта на старата ми седмица 97-а го имаше и това е екстра която се поръчва това което само леко открехва багажника при натискане на копчето е едно моторче с ексцентрик което избутва леко капака нагоре го имат всички Е38 а когато капака сам се вдига до напълно отвоерено положение(както беше на моята) там си е серво механизъм както каза колегата подобен на тези при хард топ или гюрук със помпа маслени линии контролен блок и така нататък
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 M Sport
Мечтае да кара: M5

Мнение от mitev_pz » 25 Окт 2010, 11:43

Здравейте колега и аз ще се намеся до потвърдя ,ЧЕ мойта е38-ца нямаше грам ток ,акумолатора беше напълно изтощен и трябваше с ключа да си отварям вратата и багажника .Нищо не ми работеше, до толкова е зависима от ток тази кола.
Но багажника може да си се отваря с ключ.

Потребител
Аватар

Мнение от VBP » 19 Авг 2011, 14:17

shiko написа:това клипче съм го гледал колега :lol: .Но говорех с един собственик на 730 и той ми каза че при него имало само ел. отваряне.Затварянето става механично.Каза че има модели който само отварят ел.,и такива който работят и в двете посоки ел.Та мисълта ми беше дали това е така или на колегата нещо не му работи.Той ми каза че тая екстра я имало само на 750,която има бутон като се отвори багажника и чрез него се затваря багажника. :shock:

Здравей,аз имам 730 и моята също има тази екстра,но тя работи само при отварянето.На ключа на колата имам копче за отваряне на багажника,капака се отключва и повдига с около см,останалата работа върши ел.амортисорче.Затварянето на капака става с друг бутон,който се намира на самия капак,някой по-горе го беше снимал.Едва ли обаче има модели,при които и затварянето става от ключа на колата защото тая екстра е направена да те улесни в случай,че ръцете ти са заете с куфари или др.,след като ги прибереш вече си до колата със свободни ръце и натискаш копчето на капака :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 19 Авг 2011, 22:08

" Едва ли обаче има модели,при които и затварянето става от ключа на колата защото тая екстра е направена да те улесни в случай,че ръцете ти са заете с куфари или др.,след като ги прибереш вече си до колата със свободни ръце и натискаш копчето на капака "

Разбирам ти логиката колега, но има и затваряне.

ето пак линка отгоре:

http://www.youtube.com/watch?v=ByNBiI4n1O4

Просто задържаш бутона и са затваря. За отварянето само го натискаш и пускаш. Това е.

Следваща

Назад към Е38