АБС модул за Е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Детайли за колата: 728i

АБС модул за Е38

Мнение от huliganina2 » 04 Мар 2014, 14:02

38541417_1_800x600.jpg
Колеги АБС модула от Е39 става ли на Е38? моята е 728и,а намерих случайно един от е39 и като го гледам на снимката външно е същия,буксата му и тя май е същата. този на снимката е от Е39
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: АБС модул за Е38

Мнение от predel » 04 Мар 2014, 16:32

Ако е същия номер, става... сменяш само електрониката /черната част/ и после трябва да се обучи... иначе ще ти светят лампите жълто и ще имаш само ABS.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от huliganina2 » 04 Мар 2014, 16:42

Колега аз мислех цялото да го смена,според мен това ще е по-добро решение!? А това обучение как става че не съм много запознат?

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 05 Мар 2014, 9:44

Защо влизаш във филм на Хичкок? Ако откачиш тръбите, ще трябва да обезвъздушаваш спирачната система... Ако е скапана електрониката се сменя тя и си на бял кон. Относно адаптацията на модулите, трябва да го направи човек, който знае какво прави... Става с "дилърска" диагностика или с диагностика на БОШ... Отнема около 2 минути, заедно със закачването на кабелите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 05 Мар 2014, 9:51

А защо въобще ще го сменяш, като го гледам кой е, едва ли проблема е от него...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от huliganina2 » 05 Мар 2014, 10:00

ЗДР колеги. Искам да го сменям целия защото незная точно къде ми е проблема,а на диагностина излиза че не ми работи АБС. Реално колата ми е без спирачки почти. Карам я доста време вече така но като е мокро много пъти ми прави лоши шеги. Като натисна спирачката ми връща крака и колата не спира а си продължава. Сега си поръчах един от Е39 който май е същия и мисля да го смена целия

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 05 Мар 2014, 10:02

huliganina2 написа:ЗДР колеги. Искам да го сменям целия защото незная точно къде ми е проблема,а на диагностина излиза че не ми работи АБС. Реално колата ми е без спирачки почти. Карам я доста време вече така но като е мокро много пъти ми прави лоши шеги. Като натисна спирачката ми връща крака и колата не спира а си продължава. Сега си поръчах един от Е39 който май е същия и мисля да го смена целия

А как са ти вакуумите на колата, работи ли сервото? Да не е от него или от спирачната помпа? И моя АБС беше заминал, когато купих колата, но спирачки си имаше доволно... единствено "влачеше" колела при спиране. Според мен не ти е само там проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 07 Мар 2014, 17:30

Колега, според мен проблема не ти е от АБС-а. Ако помпата не работи, трябва да имаш спирачки. При заминал АБС се усеща едно чукане на педала на спирачката и неприятно влачене, а не липсата на такава изобщо! Връща ти се педала, вероятно защото няма проходимост на течност /спирачна/, и налягането ти връща педала, поне аз си го обяснявам така. Тъй като не работи спирачната система за това и на диагностика ти дава проблем в АБС-а. Доколкото знам някои сервизи имат апарат, който може за премери налягането в помпата на АБС-а.
От цървул, бална пантофка НЕ става!

Потребител
Аватар

Мнение от huliganina2 » 07 Мар 2014, 23:54

Колеги аз малко неточно се изразих като казах че колата ми няма спирачки за което се извинявам! При нормално каране и спиране нямам проблем но при екстремно спиране когато натисна рязко педала системата връща крака ми и колата не спира. Според мен не е механичен проблема а е нещо по електрониката. Днес опитах да сваля тази черната част на блока за която стана въпрос малко по-нагоре но е доста сложна операцията-вътре е пълно с нещо като клапани,платки и лентови кабели. Затова ще предпочета другия вариант май-а именно смяна на целия блок на ABS. Обезвъздушаването не ме притеснява толкова колкото това обучение :confused: Като остана малко свободен ще видя какво мога да направя по въпроса за смяната а до тогава дано намеря някой за обучението :)

Потребител
Аватар

Мнение от huliganina2 » 11 Юли 2014, 10:20

Здравейте колеги. От известно време вече карам с 'новия' АБС. Смених го целия и най-интересното е че всичко тръгна без никакви проблеми,разминах се с едно обезвъздушаване на спирачната система без което естествено не може. Имаше малко играчка но хубавото е че си смених и спирачната течност. От опит мога да кажа че АБС поне за 728 и 525ТДС са взаимозаменяеми и при мен не се наложи обучение. :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от carousi » 20 Дек 2015, 22:43

Предварително се извинявам че повдигаме стара тема но сметнах че е по-добре от колкото да правя нова.Колко излиза едно обучаване на ABS модула?

Потребител
Аватар
Кара: E38 740 iL

Мнение от nickeyar » 30 Дек 2015, 14:01

Здравейте и от мен!

Надявам се не е проблем, да се вмъкна в тази тема, тъй-като и аз имам странен проблем с АБС и Тракшън контрола.

Все по-често започна да ми излиза тази грешка, при която очевидно нямам абс, защото колата сурка яко гумите, а и при по-високи скорости се управлява по-трудно. А с настъпващите снегове/ледове, това много ме притеснява.
При изгасяне и запалване на автомобилът наново, всичко се рестартирва и сработва, но не за дълго и в един момент грешката излиза наново.

Имах абсолютно същият проблем и с предишната кола /Волво/. При нея автопилотът също спираше да работи, тук този проблем го няма, но не това е важното. Тогава трябваше да презапоявам всички спойки по АБС модулът. След това всичко заспа.

Възможно ли е тук това да е същата болежка? Много бих искал да изчистя този проблем.

БЕЗОПАСНОСТТА - НА ПЪРВО МЯСТО!

Поздрави,
Николай

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 15 Яну 2016, 11:47

Имаш за смяна датчик на ABS, колата ти е от ранните, които нямат проблеми с модула.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E38 740 iL

Мнение от nickeyar » 15 Яну 2016, 14:26

Митко Стоянов написа:Имаш за смяна датчик на ABS, колата ти е от ранните, които нямат проблеми с модула.

Оха, това звучи добре. По принцип, на диагностика наистина показва заден десен датчик, но аз пак за най-лошото се бях настроил.

Утре не съм на работа и смятам да отида при Венци, дано има време да го погледне.

Поздрави,
Николай

Назад към Е38