Дистроник на Е38?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Дистроник на Е38?

Мнение от chervenia » 18 Авг 2015, 17:00

Здравейте колеги,днес ходих да гледам е38 740i(2000г.).Колата има дистроник,но собственика каза ,че го изключил софтуерно,защото когато изпреварва му натиска спирачката.Не ми звучи много смислено.Колата е с М волан ако е от значение,на другите волани копчето за автопилота е различно когато е с дистроник.Ако някой има представа как работи нека обясни.Въпросът ми е също и за S EDC-то.На какъв режим е когато свети и когато не и мога ли на диагностика да видя дали всичко с него е наред,че не ми се виси по сервизите,а днес не усетих някаква разлика(собственика каза,че иска време да напомпа).ВЪПРОС 3:Задните седалки са ел.,но когато вдигнах копчето за подглавниците не работят,трудно ли се отсранява проблема?И въпрос 4:Хидравличният багажник на старата ми е38 730d се вдигаше от дистанционното,но не се пускаше,както и на тази 740-ка,но имам приятел с Е38 730d чийто багажник се и спуска от дистанционното,фабрично ли е така или в тези двете има проблем?Благодаря Ви предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Дистроник на Е38?

Мнение от Giovanni » 18 Авг 2015, 18:29

Не мога да кажа дали има проблем в актив круиз контрола, по вероятно е собственика да не разбира точно как работи и съответно да му пречи от колкото да му помага.
Ето как работи тази система https://www.youtube.com/watch?v=vO5AdLOXeWs
За S EDC - когато свети окачването е на спортен режим и съответно трябва да вози по стегнато и стабилно. Щом не си усетил разлика, вероятно има проблем.
За задните седалки, виж да не е натиснато копчето за забраняване на задните стъкла/седалки на шофьорската врата.
Багажника фабрично само се отваря от дистанционното. За да може и да се затваря трябва да се кодира.

Препоръчително е да се закачи на диагностика.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 18 Авг 2015, 22:19

Трябвало време да напомпа едц... :mhihi: :mhihi: В момента в който някой трьгва да се подиграва с мен с някакви такива льжи...аз си трьгвам и приключвам с този автомобил... ;)

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 19 Авг 2015, 8:30

EDC-то втвърдява за не повече от секунда, та със сигурност има нещо нередно.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 19 Авг 2015, 10:03

Секунда е много време :mhihi: S-EDC превключва адски бързо. Няма какво да помпи, щото не e с въздух и т.н. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Как возеше колата? Много твърдо, или? Ако нещо по S-EDC не работи, колата започва да вози много твърдо.

За Active Cruise Control функцията, тоя като го слушам какъв мошеник е, 100000% нещо не работи! Бил я изключил :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от chervenia » 19 Авг 2015, 17:41

На диагностика в сервиз дали ще даде евентуален проблем в дистроника или S EDC-то?И къде в Пловдив?

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 19 Авг 2015, 22:48

chervenia написа:На диагностика в сервиз дали ще даде евентуален проблем в дистроника или S EDC-то?И къде в Пловдив?

Ти потвьрждаваш максимата,че бьлгарина иска да бьде льган.... От този автомобил може да чакаш още изненади... Дай поне един линк да я видим тази така желана от теб е38...

Потребител
Аватар

Мнение от chervenia » 20 Авг 2015, 8:23

Заради такива язвителни коментари от колеги от форума не бях писал нищо доста време.

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 20 Авг 2015, 11:05

chervenia написа:Заради такива язвителни коментари от колеги от форума не бях писал нищо доста време.

Пич с тия коментари се опитвам да ти помогна....ама знаеш ли , моля те вземи я...и после с удоволствие ще чета новите ти теми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 20 Авг 2015, 14:10

Принципно ако някой от главните датчици/сензори които използва тази система имат проблем, най малкото лампичката на копчето няма да светва когато го натиснеш.
На диагностика също може да се види проблем ако е наличен такъв.

За да си спокоен, най-добре се подсигури с човек който е вещ с този модел и най-вече в екстрите които има, че да може адекватно да я диагностицира и тества.

Ето документ за системата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от chervenia » 20 Авг 2015, 18:43

Благодаря ти колега!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F02 740Li & E34 525IX
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от venek » 08 Сеп 2015, 15:42

Багажника може и да се затваря от дистанционното,просто се задържа копчето за отваряне и багажника се затваря!Няма нужда от кодиране!!!Къде точно ще се кодира че не се сещам!Еййй за пореден път се убеждавам че някои хора само трупат мнения тука!

Назад към Е38