Заводски ксенон, дайте акъл
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Заводски ксенон, дайте акъл
Здравейте приятели, от скоро съм собственик на BMW E38 725tds. Почнах едно по едно да отстранявам неизправности, които по традиция са налични за мен. Едно от нещата, които са ми тотално неясни е гасненето на единия фар. Колата изглежда е обурудвана със заводски ксенон, който работи половината от времето. Тръгвам да карам, пускам фаровете и по едно време изписван на таблото, че лявата къса светлина трябва да се провери - спирам, поглеждам - левия фар не свети. Гася и пускам светлините 1-2 пъти от ключа и ксенона пак тръгва. Така почти всеки ден.
Какво мога да направя? Дали така наречените "баласти" не са наред, дали нещо друго? Мога ли да подменя заводските компоненти с нови, китайски такива? При допълнително слагания ксенон се вижда кое къде е, тук въобще не ми е ясно кое накъде отива в инсталацията.
Какво мога да направя? Дали така наречените "баласти" не са наред, дали нещо друго? Мога ли да подменя заводските компоненти с нови, китайски такива? При допълнително слагания ксенон се вижда кое къде е, тук въобще не ми е ясно кое накъде отива в инсталацията.

BMW only!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Заводски ксенон, дайте акъл
Аз залагам на баласта и мисля че се намира под самия фар захванат за него...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Пробвай да размениш крушките като начало, ако спре да гасне левия фар и започне десния си купи оригиналнa(и) крушкa(и) Philips или Osram.
Последна промяна In_Memoriam на 13 Авг 2015, 23:26, променена общо 1 път

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Огледай дали са с така наречените "американски" връзки!! Ако са с такива - махни шлауха и залепи проводника с поялник. При мен е така и имах тоя проблем с купуването на колата! / Арабина даже свали цената на крушката от цената на колата
/

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Благодаря за съветите! Предстои сваляне на предната броня поради други ремонти и тогава ще огледам и фаровете по-обстойно - той се уплаши и последните дни не е гаснал.
Междувременно - пуснах телефона с една Виваком-ска карта, мушната отзад в багажника, но знаете ли защо като установя връзка т.е. отговоря на обаждане, връзката трае 15-20 секунди, през които се чува нормално и след това връзката прекъсва? Все едно съм затворил, но аз не съм изрично. Телефона в колата ли не е наред? Картата е предплатена и няма никакви пари в нея (0 лева и 0 стотинки), но това не би трябвало да е някакво ограничение да се обаждат на нея според мен.
Междувременно - пуснах телефона с една Виваком-ска карта, мушната отзад в багажника, но знаете ли защо като установя връзка т.е. отговоря на обаждане, връзката трае 15-20 секунди, през които се чува нормално и след това връзката прекъсва? Все едно съм затворил, но аз не съм изрично. Телефона в колата ли не е наред? Картата е предплатена и няма никакви пари в нея (0 лева и 0 стотинки), но това не би трябвало да е някакво ограничение да се обаждат на нея според мен.
BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Никакви идеи за прекъсването на връзката след 15-тина секунди на телефона ?
Не знам къде да гледам...

BMW only!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
amd написа:Благодаря за съветите! Предстои сваляне на предната броня поради други ремонти и тогава ще огледам и фаровете по-обстойно - той се уплаши и последните дни не е гаснал.
Колега, пробвай с карта на друг оператор, но да не е предплатена и сподели какво се случва.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Благодаря за съвета, избързах да пиша, без да се сетя да пробам с другите ми карти. Имам Мтел-ска на договор, ще я наместя нея в големия изрязък и да видим какво ще стане 

BMW only!
С М-ТЕЛ карта няма да имаш никакви проблеми (ако наистина телефона е наред). Мисля, че GSM модула работи само на 850/900MHz и картите на някои други оператори не работят, защото тази честота се ползва за "данни" а не за "voice" - т.е. може да ти звъни телефона, но не можеш да проведеш разговор и връзката прекъсва.
Друга причина да ползвам М-ТЕЛ е, че предлагат extra-sim (със същия номер като картата в мобилния ми телефон) срещу 3-4лв на месец. Така е супер удобно и от 6 години нямам проблеми и в E38 и e Е65.
Ето ръководството на телефона (на руски):
http://bmwpower.deanbg.com/bmwpower/doc/E38/gsm/
Друга причина да ползвам М-ТЕЛ е, че предлагат extra-sim (със същия номер като картата в мобилния ми телефон) срещу 3-4лв на месец. Така е супер удобно и от 6 години нямам проблеми и в E38 и e Е65.
Ето ръководството на телефона (на руски):
http://bmwpower.deanbg.com/bmwpower/doc/E38/gsm/
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Сърдечно благодаря, дадохте ми отговор на въпрос за каса бира
С Мтел-ската ми карта телефона работи отлично!
Аз все се измъквам от почерпка, че съм далече във Видин
но ако по стечение на обстоятелствата се срещна с някой от вас, ще почерпя
Ще запомня и да ъпдейтна темата по въпроса с ксенона, когато се захвана с него.

С Мтел-ската ми карта телефона работи отлично!
Аз все се измъквам от почерпка, че съм далече във Видин

BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Да допълня и за ксенона - объркал съм се, преден десен фар беше проблемен. Свалихме капачката с един електричар и видяхме следното :
фасунгата беше нагоряла, а крушката - покафеняла. Сложихме нова крушка и временно се оправи, но след това пак прекъсва. Другата седмица ще сменим и фасунгата и мисля, че ще се оправи. Не знам какво имаше в предвид колегата "с така наречените "американски" връзки", но май ще се окаже прав, че тя е проблем.
Продължавам напред с другите електрически аномалии
фасунгата беше нагоряла, а крушката - покафеняла. Сложихме нова крушка и временно се оправи, но след това пак прекъсва. Другата седмица ще сменим и фасунгата и мисля, че ще се оправи. Не знам какво имаше в предвид колегата "с така наречените "американски" връзки", но май ще се окаже прав, че тя е проблем.

BMW only!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
amd написа:Да допълня и за ксенона - объркал съм се, преден десен фар беше проблемен. Свалихме капачката с един електричар и видяхме следното :
Американска връзка - просто усукване на кабелите

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

12 мнения
• Страница 1 от 1