Нов собственик на е38 740и
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Нов собственик на е38 740и
Здравейте колеги, до скоро карах бмв е39 525тдс, от няколко днинсъм горд собственик на е38 740и фейс. В тази връзка искам да ви попитам няколко неща с идеята да ми помогнете.
1- Обслужих колата на 100%, двигателното масло е 5в40 EDGE Castrol. Препоръчвате ли ми го?
2- Какво трябва да знам за премахването на катализаторите и сондите тъй като не я чувам въобще тази кола, имам 4 катализатора 2 резонатора и 2 крайни гърнета...
3- Смених датчика за външна температура и на таблото пише -40?!?! Нов кабел от буксата до датчика или дефект?
4- Да слагам ли ГИ на този двигател има ли някакви неща, които трябва да знам преди монтажа?
5- Свещите и гарнитурите капак клапани могат ли да се сменят от мен или трябва да посетя сервиз ?
6- Как се свалят страничните огледала за да смажа моторчетата ттй като се прибират с голяма агония.
7- Имате ли срещи на е38-ци някъде в София да се запознаем.
Поздрави,
Теодор Янков
1- Обслужих колата на 100%, двигателното масло е 5в40 EDGE Castrol. Препоръчвате ли ми го?
2- Какво трябва да знам за премахването на катализаторите и сондите тъй като не я чувам въобще тази кола, имам 4 катализатора 2 резонатора и 2 крайни гърнета...
3- Смених датчика за външна температура и на таблото пише -40?!?! Нов кабел от буксата до датчика или дефект?
4- Да слагам ли ГИ на този двигател има ли някакви неща, които трябва да знам преди монтажа?
5- Свещите и гарнитурите капак клапани могат ли да се сменят от мен или трябва да посетя сервиз ?
6- Как се свалят страничните огледала за да смажа моторчетата ттй като се прибират с голяма агония.
7- Имате ли срещи на е38-ци някъде в София да се запознаем.
Поздрави,
Теодор Янков
Карам оборотомера да сънува кошмари
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Нов собственик на е38 740и
Здравей,
поздравления за избора
Мога да ти кажа за точка 7 - в четвъртък на OMV Гешов се сбират Е36-ците, но там сме и няколко Е38-ци... можеш поне засега да идваш в четв., пък в бъдеще току виж сме се отделили на собствена сбирка
поздравления за избора

Мога да ти кажа за точка 7 - в четвъртък на OMV Гешов се сбират Е36-ците, но там сме и няколко Е38-ци... можеш поне засега да идваш в четв., пък в бъдеще току виж сме се отделили на собствена сбирка

- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
По точка 3, пробвай това - you need to short the terminals to calibrate the sensor. I had to do the same thing. With the car off, bend a piece of wire into a "u" shape, and short across both terminals. After it is in place, turn the key to the "on" position, while still on, remove the wire and plug in the sensor. Check the display, the temp should then be correct. 

anttonev написа:По точка 3, пробвай това - you need to short the terminals to calibrate the sensor. I had to do the same thing. With the car off, bend a piece of wire into a "u" shape, and short across both terminals. After it is in place, turn the key to the "on" position, while still on, remove the wire and plug in the sensor. Check the display, the temp should then be correct.
Да дам на мост с тел на буксата след което да сложа датчика и да чакам резултат, правилно ли разбрах ?

Карам оборотомера да сънува кошмари
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Да, слагаш моста, даваш на контакт, температурата трябва да отиде на +
и без да гасиш, слагаш новия датчик. 

5 мнения
• Страница 1 от 1