Тема за сравнение на скорост и обороти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Тема за сравнение на скорост и обороти
Здравейте, тия дни по празниците ми се наложи да пътувам по опразнената магистрала. Поддържах си темпомата на 140 -150. Но ми се струва, че колата работи на високи обороти за тази скорост. По надолу ще кача снимки. Колата е `98 730д. Кутията я сменях наскоро, но е пак от същия модел автомобил - zf 5hp24. не е от в8ак (предполагам). Някой засичал ли си е колата с тази скорост? Да сравня дали всичко е наред или има някаква намеса по моята.
Благодаря предварително!

а ето такъв разход ми дава по борд с темпомат на 140:

Благодаря предварително!

а ето такъв разход ми дава по борд с темпомат на 140:

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: Тема за сравнение на скорост и обороти
При 1000 оборота (на 5-та) колата трябва да се движи с 52 км в час, гледам че малко преди 3000 си на 150 (километража показава с малко по-малко) тоест всичко е ОК.
ПС: Е38-цата е една от малкото коли на които бензиновите и дизеловите мотори са със едни и същи скорости при при едни и същи обороти на последната предавка
ПС2: Разхода не е ли малко висок? 8.9 при 150 , очаквах да видя нещо поне с литър надолу...
ПС: Е38-цата е една от малкото коли на които бензиновите и дизеловите мотори са със едни и същи скорости при при едни и същи обороти на последната предавка

ПС2: Разхода не е ли малко висок? 8.9 при 150 , очаквах да видя нещо поне с литър надолу...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Километражът не показва по-ниска, а по-висока скорост, което е умишено. Пи-добре замери с Гпс скоростта. В движение по магистралата на мен ми показваше 10 км разлика в сравнение с едно е60. И двамата бяхме на темпомат и двете коли на 17 джанти. Така, че първо реална скорост и после обороти, за да ти е точно сравнението.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
aristocrat написа:Километражът не показва по-ниска, а по-висока скорост, което е умишено. Пи-добре замери с Гпс скоростта. В движение по магистралата на мен ми показваше 10 км разлика в сравнение с едно е60. И двамата бяхме на темпомат и двете коли на 17 джанти. Така, че първо реална скорост и после обороти, за да ти е точно сравнението.
Нормално е скоростомера на автомобила да дава отклонение.Пет горе, пет долу кой ги брои.. Все пак са от миналият век, оп миналото хилядолетие, пардон. Не са първа младост

За сравнение, със същата кутия, моята при 3100 оборота е на 170 км. Ех ако и разхода мога да го докарам до 8.9 при тази скорост

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
aristocrat написа:Километражът не показва по-ниска, а по-висока скорост, което е умишено. Пи-добре замери с Гпс скоростта. В движение по магистралата на мен ми показваше 10 км разлика в сравнение с едно е60. И двамата бяхме на темпомат и двете коли на 17 джанти. Така, че първо реална скорост и после обороти, за да ти е точно сравнението.
Точно това исках да кажа

- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Подобно отклонение е нормално... при 40км/ч е горе-долу 4км/ч, при 140км/ч е 6-7км/ч... скоростомера показва по-висока стойност от релната... това говорим с правилните гуми и джанти... извън това уточнение всичко може да се получи 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
При 140-150 лъжеше с около 5кмч. Не помня точно в момента размера на гумите - 235/60 или на 65 R16. Бусов размер са, но това е дадено за 16ки на лепенката на вратата. Някой друг да е засичал обороти при такава скорост? Нека не издребняваме дали е по километраж или по гпс.
Под 60 не мога да я накарам да включи на 5та. Не ще и не ще.
А за разхода не вярвам много на борда, щото за около 600 и малко км, от които 100ина са въртене и светофари в сф, сложих 50литра нафта. Че и остана малко. Пък и колата има нужда от софт, защото в момента не и стига горивото. Тогава ще се подобри и разхода.
///M Power написа:При 1000 оборота (на 5-та) колата трябва да се движи с 52 км в час
Под 60 не мога да я накарам да включи на 5та. Не ще и не ще.
А за разхода не вярвам много на борда, щото за около 600 и малко км, от които 100ина са въртене и светофари в сф, сложих 50литра нафта. Че и остана малко. Пък и колата има нужда от софт, защото в момента не и стига горивото. Тогава ще се подобри и разхода.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Няма нужда да я мъчиш да я караш на 1000 об. на 5-та , както казах просто и виж на 2000об. дали се движи с 104 км/ч,( по километраж трябва да е около 110 )
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, мисля, че нямаш проблеми и всичко е О.К. 

9 мнения
• Страница 1 от 1