Аларма, колата полудя - от слаб акумулатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Аларма, колата полудя - от слаб акумулатор
Момчета, колата полудя днес. Алармата си е заводската. Алармата се пускаше самичка поне 4-5 пъти до момента и акумулаторът се източи супер много. Лампите в купето едва светят на отворена врата и дори не се опитва да завърти да запали, а като дам на контакт и става дискотека в колата...
Колата ту се отключва с дистанционното (ключа), ту не се отключва, като не мога да хвана кога става и кога не. Секцията на дългите остана да ми свети на левия фар и не знам как се спира това чудо... Колата само свири, без да мига (предполагам заради изтощения акумулатор). Единия път като натисна копчето да отключа колата и започна алармата...
Имах един стар акумулатор и викам да пробвма да запаля, ако му е останал малко живот. С щипки пуснах ток за моя акумулатор и купето си светна нормално, навигацията също си светна, но като завъртях да запаля си прецъка само (нямаше достатъчно ток) и направо се пусна алармата.
Единственото успокоително в случая е, че вече няма акумулатор да запали, иначе щях да се притеснявам да не вземе да тръгне сама нанякъде...
Някой идеи някакви?
Колата ту се отключва с дистанционното (ключа), ту не се отключва, като не мога да хвана кога става и кога не. Секцията на дългите остана да ми свети на левия фар и не знам как се спира това чудо... Колата само свири, без да мига (предполагам заради изтощения акумулатор). Единия път като натисна копчето да отключа колата и започна алармата...
Имах един стар акумулатор и викам да пробвма да запаля, ако му е останал малко живот. С щипки пуснах ток за моя акумулатор и купето си светна нормално, навигацията също си светна, но като завъртях да запаля си прецъка само (нямаше достатъчно ток) и направо се пусна алармата.
Единственото успокоително в случая е, че вече няма акумулатор да запали, иначе щях да се притеснявам да не вземе да тръгне сама нанякъде...
Някой идеи някакви?
Последна промяна aristocrat на 20 Апр 2015, 21:05, променена общо 1 път
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Аларма, колата полудя
Зареди си хубаво акумулатора дано не си го уморил прекалено много , отвори предният капак и погледни дали бутона който активира алармата функционира правилно мерни му един уред .Възможно е да не прави хубав контакт
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Мерси, колега. Акумулаторът е в гаранция и вече брах ядове с него, но не го смениха. В интерес на истината доста бързо падна - още на 3-4 пускане на алармата.

Ако това е копчето за алармата, изобщо никъде не е свързано. Дори няма окабеляване до там...направо съм потресен? Оня ден ми сменяха изпарителя, но не вярвам да им трябва окабеляване...
И как досега не е пищяла колата?

Ако това е копчето за алармата, изобщо никъде не е свързано. Дори няма окабеляване до там...направо съм потресен? Оня ден ми сменяха изпарителя, но не вярвам да им трябва окабеляване...

- hacker4eto1
- ентусиаст
-

при повечето бмв-та представлява като това на снимката ето тук проблема е отново в него и при е39 .
https://www.youtube.com/watch?v=Z9AeASU1YMU
П.П с 2 думи оглеждай се за бутон който се натиска от капака

Алармата фабричната при мен (е46) като отворя капака от купето без да вдигам капака а само го откопчавам от вътре след това затворя вратата,заключа с ключа и когато се опитам да вдигна капака алармата се вкл. Понякога този сензор (бутона за капака) прави проблеми и все едно симулира ,че ти е отворен капака а той дефакто не е.Поне това ти е първото за което да видиш

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
aristocrat написа:Мерси, колега. Акумулаторът е в гаранция и вече брах ядове с него, но не го смениха. В интерес на истината доста бързо падна - още на 3-4 пускане на алармата.
Ако това е копчето за алармата, изобщо никъде не е свързано. Дори няма окабеляване до там...направо съм потресен? Оня ден ми сменяха изпарителя, но не вярвам да им трябва окабеляване...![]()
да са вадили клема на акумулатор ,нещо да са нулирали ,може преди това нещо да е кодиран да не го търси тоя бутон... Гадая тук колега и размишлявам.
Моята кола изведнъж умря акумулатора и ето това стана.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=388988
След тези токови аномалии причинени от умрял акумулатор ни дисковете работят ни дисплея на навигацията....

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Отдавна беше това с акумулатора. Падаше постоянно и го върнах на Ауто+. Те го заредили и тествали и казаха, че е ок. След това сигурно 2-3 седмици не съм имал ядове никакви. Не ми е падал акумулаторът. Оня ден оставих колата на едни майстори за смяна на изпарителя на газовото, но ми се сториха свестни момчета и не вярвам да бъзикат други неща, а и няма голям смисъл. Те се занимават с газови, че да ми развалят други компоненти.
Странното е, че преди време на баща ми голфчето (3-ка) го бях паркирал малко по-напред и пак сам си пищеше една вечер на няколко пъти. Започвам да си мисля, че имаме духче пред къщи
Ако си купя кабел и си намеря програма и вържа колата, ще мога ли да видя от какво се е задействала алармата?
Странното е, че преди време на баща ми голфчето (3-ка) го бях паркирал малко по-напред и пак сам си пищеше една вечер на няколко пъти. Започвам да си мисля, че имаме духче пред къщи

Ако си купя кабел и си намеря програма и вържа колата, ще мога ли да видя от какво се е задействала алармата?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
aristocrat написа:Отдавна беше това с акумулатора. Падаше постоянно и го върнах на Ауто+. Те го заредили и тествали и казаха, че е ок. След това сигурно 2-3 седмици не съм имал ядове никакви. Не ми е падал акумулаторът. Оня ден оставих колата на едни майстори за смяна на изпарителя на газовото, но ми се сториха свестни момчета и не вярвам да бъзикат други неща, а и няма голям смисъл. Те се занимават с газови, че да ми развалят други компоненти.
Странното е, че преди време на баща ми голфчето (3-ка) го бях паркирал малко по-напред и пак сам си пищеше една вечер на няколко пъти. Започвам да си мисля, че имаме духче пред къщи![]()
Някъде споменават че от слаб акумулатор пак можела да се вкл. но моята не се е вкл. от слаб акумулатор единственото което ми иде на ум е тоя бутон на капака

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Откакто заредих акумулатора, алармата не се е включвала. Като го поставих, ми направи впечатление, че клемата на минуса изобщо не може да затегне и го отдавам на това, че акумулаторът не се е зареждал пълноценно и е паднал, след което алармата се е задействала. Надявам се и да е от това, а да не започне отново да пищи, но вече мина доста време без аварии...
8 мнения
• Страница 1 от 1