За SW упдейт или за хвърляне е мк2-ката ми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
За SW упдейт или за хвърляне е мк2-ката ми
Здравейте, както е видно от заглавието имам проблем с мк2-ката.
откакто взех колата не приемаше никакви дискове - вкарва го и след 3-4 секунди го вади. и я ползвах само да не ми е грозна картината от тв-тунера.
вчера си поиграх с инпа-та и гледам в менюто за нави-то пишеше нещо от сорта на Software Update Required. Ресетнах и гласовете или софта, не помня точно, с надеждата да сложа този от темата в е39 раздела. Появи се следния екран на монитора:

Записал съм софта, слагам диска и пак, както преди - поема го и след 3-4 секунди го изкарва. Та има ли смисъл да се занимавам да пробвам с други дискове или направо да я потапям в царска вода и да си търся друг навигационен компютър?
откакто взех колата не приемаше никакви дискове - вкарва го и след 3-4 секунди го вади. и я ползвах само да не ми е грозна картината от тв-тунера.
вчера си поиграх с инпа-та и гледам в менюто за нави-то пишеше нещо от сорта на Software Update Required. Ресетнах и гласовете или софта, не помня точно, с надеждата да сложа този от темата в е39 раздела. Появи се следния екран на монитора:

Записал съм софта, слагам диска и пак, както преди - поема го и след 3-4 секунди го изкарва. Та има ли смисъл да се занимавам да пробвам с други дискове или направо да я потапям в царска вода и да си търся друг навигационен компютър?

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: За SW упдейт или за хвърляне е мк2-ката ми
Какъв диск си записал със sw?
- rottweiler
- ентусиаст
-
сони е диска. в лафката откъдето го взех нямаха вербатим.

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Не колега, имах в предвид софтуера по скоро който е записан какъв е, извинявай че не се до уточних в предния въпрос.
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Аз от това, което четох, за Мк2 ъпдейтът е v22. Моята я ъпдейтнах от 14 на 22, като мога да ти пратя файла, ако искаш, поне е проверен, че работи.
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
Недей още и свети маслото
Ако все още не чете дискове, но изкарва готина картина, съм навит да я взема (купя)

Ако все още не чете дискове, но изкарва готина картина, съм навит да я взема (купя)

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Я обяснете навигационният модул какво общо има с картината, че аз нещо не вдявам? Имаш си ТВ модул, навигационен модул, чейнджър и монитор, като аз не виждам връзка между картината и навигационния модул...?
В най-лошия случай си купуваш Мк3 или Мк4 и заместваш само модула, мониторът си го имаш...?
В най-лошия случай си купуваш Мк3 или Мк4 и заместваш само модула, мониторът си го имаш...?
- rottweiler
- ентусиаст
-
gosho_d написа:Недей още и свети маслото![]()
все още не съм я отписал напълно. ще премине през опит за оправяне
aristocrat написа:...
Ще опитам както написа с другия софт. Дано да се получи.

А по въпроса за картината и навито. Монитора може да визуализира сигнал и от навито и от тв модула. Като навито е с предимство, ако колата е оборудвана и с двете. Ако си свалиш навито, а оставиш тв модула ще имаш същата функционалност, но без ГПС менюто и с много гадна картина на големи квадратни пиксели. примерна картинка от нета (единствената която намерих само на тв модул)

Ако разкараш тв модула и останеш само с нави ще си имаш същата картина както когато си и с двете - по-приятна за окото.

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Ясно, мерси за разяснението. Дано да се оправиш с в22.
От този сайт гледах стъпките и оттам изтеглих навигацията и се информирах за в22.
http://www.bimmernav.com/software.htm
От този сайт гледах стъпките и оттам изтеглих навигацията и се информирах за в22.
http://www.bimmernav.com/software.htm
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
aristocrat написа:Я обяснете навигационният модул какво общо има с картината, че аз нещо не вдявам? Имаш си ТВ модул, навигационен модул, чейнджър и монитор, като аз не виждам връзка между картината и навигационния модул...?
когато в системата фогурита ТВ модул и МК картината идва от МК компютъра
когато остане само ТВ модула тогава картината се променя директно и менюто става като през safe mode на ПЦ и пак оперираш от монитора но е доста грозна гледка.
от тук идва и проблем с това, че не всеки ТВ модул е програмиран например да изкара 16:9 картина, а почти всичко до 2000 година е 4:3
има хобридни.. има и такива за 16:9
честно казано ако не се ползва ТВ функцията за камера или нещо поднобно, по добре е да се махне тв тунера и просто синята букса от ТВ модула да се забоде директно в МК2.3.4
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Аз си мисля дали да не си купя една евтина китайска камерка да си гледам назад... Мисля, че имам и тв модул, но не знам от какво зависи дали ще си паснат с камерката :д
- rottweiler
- ентусиаст
-
вече съм за друг нави модул. не стана с нито един софт, нито v29, нито v25, нито v22. все така си плюе диска.
отворих я, за да видя как е вътре окото, но беше ок. но е бил мокрен компа, защото имаше следи от много окисление по единия капак отвътре.
не бях внимателен при разглабянето, защото така и така не работеше и вече мк2ката е на парчета.
отворих я, за да видя как е вътре окото, но беше ок. но е бил мокрен компа, защото имаше следи от много окисление по единия капак отвътре.
не бях внимателен при разглабянето, защото така и така не работеше и вече мк2ката е на парчета.

13 мнения
• Страница 1 от 1