Нов собственик на Е38 740 i

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Нов собственик на Е38 740 i

Мнение от predel » 21 Яну 2015, 12:54

В първия момент затворих и реших да не пиша.... ама какво да правя, като не се сдържах!!
МаЕсторе, НИЕ СМЕ ХОРА, КОИТО ЖИВЕЯТ В Б Ъ Л Г А Р И Я !!! Това означава, че всичко, което се продава тук все още е "жълто" и с надути цени. Моите познати, които живеят е други страни от Европа си купуват частите от там, а тука само ползват труда на родните майстори, понеже е доста по евтино.
За пример: Датчик за АБС на Митцубиши Паджеро - в България /уж оригинал, може и да е/ - 420 лв. в оторизиран представител и най-ниска цена в Бг. 98 лв. незнайно чие производство!!
Същия датчик купен от магазин на Митцубиши в Мюнхен излезе 34 евро!!

Айде пак на пангара да си пишеш мненията!!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 24 Яну 2015, 6:55

waterboy написа:Колега ако нямаш пари за нова поне търси да е от 740 не знам дали няма да стане и от 730/735 имаш и алтернативен вариант за универсални на bosch по 99лв са но колко са читави не знам, аз миналия месец сменях със нова малко по скъпа (около 160лв беше) и за сега съм доволен

Става и от 3.5 М62

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Яну 2015, 12:14

predel написа:В първия момент затворих и реших да не пиша.... ама какво да правя, като не се сдържах!!
МаЕсторе, НИЕ СМЕ ХОРА, КОИТО ЖИВЕЯТ В Б Ъ Л Г А Р И Я !!! Това означава, че всичко, което се продава тук все още е "жълто" и с надути цени. Моите познати, които живеят е други страни от Европа си купуват частите от там, а тука само ползват труда на родните майстори, понеже е доста по евтино.
За пример: Датчик за АБС на Митцубиши Паджеро - в България /уж оригинал, може и да е/ - 420 лв. в оторизиран представител и най-ниска цена в Бг. 98 лв. незнайно чие производство!!
Същия датчик купен от магазин на Митцубиши в Мюнхен излезе 34 евро!!

Айде пак на пангара да си пишеш мненията!!!

Ти очудваш ли се? Тука за 15 годишни фарове с всякакво друго състояние, но не и добро ми искат 700 лв, а един колега от кеслер швейцария си взе за х5-цата комплект за 120 евро. Тази 7-ма серия е била 7-ма серия преди 20 години, а сега е един куп ламарини, които често не изглеждат добре и не всичко по тях работи, та това завишаване на цените оправдано с "Ееее ааа ама това е 7-ма серия..." като го чуя и ми се досира те хората ги хвърлят тия коли, тука още ги мислят за баровски машини :mhihi:
И не само с фаровете, а с всичко е така. Джанти алпина 18-ки в бг-2000 лв, в словакия същите 600 евро с гуми :mhihi: От там си купих щори за задните врати комплект 4 за 10 евро, тука гледам са доста по-скъпи :clap:
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 25 Яну 2015, 8:15

DLVasilev написа:Тази 7-ма серия е била 7-ма серия преди 20 години, а сега е един куп ламарини......те хората ги хвърлят тия коли, тука още ги мислят за баровски машини :mhihi:

В моите очи е38 е много по-баровска и качествена от която и да е следваща седмица, пък дори да е "куп ламарини". И бих се чувствал много по-баровец ако карам нея вместо по-нова и дори чисто нова 7-ца. Това е кола за ценители, не знам кой ги изхвърля на запад - това си е истинска кола, особено с този двигател.

Мнението ти звучи обидно.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 25 Яну 2015, 12:13

Аз също не съм съгласен със колегата няма човек на земята който да ме убеди че Е65 да речем е по-кола от Е38 .
А и факта че все още има качествени екземпляри на цени от 10-20000 евра говори доста за Е38-цата хайде моля който не му харесва поне да не спами във моята тема.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 25 Яну 2015, 12:14

И във този ред на мисли реших и да ви покажа моята красавица.
ImageUploadedByTapatalk1422180853.829939.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 25 Яну 2015, 13:52

Страхотна е, поздравления!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 25 Яну 2015, 14:35

sub_eleven написа:Страхотна е, поздравления!

Благодаря колега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 25 Яну 2015, 17:07

Жорка, добре дошъл във форума!!! :wave: Поздравления за красавицата, а също и за търпенито с което изчака желаната машина! Да те радва и приятно и безаварийно каране!!! :clap:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 25 Яну 2015, 17:44

Благодаря Елза през доста труд минах за да стигна до нея но си заслужаваше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 25 Яну 2015, 17:56

sub_eleven написа:
DLVasilev написа:Тази 7-ма серия е била 7-ма серия преди 20 години, а сега е един куп ламарини......те хората ги хвърлят тия коли, тука още ги мислят за баровски машини :mhihi:

В моите очи е38 е много по-баровска и качествена от която и да е следваща седмица, пък дори да е "куп ламарини". И бих се чувствал много по-баровец ако карам нея вместо по-нова и дори чисто нова 7-ца. Това е кола за ценители, не знам кой ги изхвърля на запад - това си е истинска кола, особено с този двигател.

Мнението ти звучи обидно.

Може и да звучи обидно, но истината не винаги те кара да се усмихнеш ;)
Не карам никой да се съгласява, ама да боготвориш 20 годишна кола е смешно. Ок, кефи те, карай я щом се чувстваш като мутра в баровската кола от миналия век, нямам нищо против. Не твърдя, че Е65 е по-добро, но и не твърдя, че Е38 е едва ли не най-добрата кола на света ;)
Нима обаче ще отречеш, че е остарял модел? Ще отречеш, че сега тепърва почва едно по едно да сдава багажа това и онова по нея щото годинките си казват думата, а тя е тежка и освен това Фабрицио, Ханс и Гюнтер са я направили на манерка от каране и ти сега и се радваш като на нова кола ;)
Дайте да си говориме истински неща, а не да се заблуждаваме. Нямам нищо против модела, напротив това ми е любимото бмв, просто гледам реално на нещата и ги казвам така както са, не налагам на никой мнение и никой не целя да обидя и се извинявам ако някой се е почувствал така :bchug:
ggb написа:Аз също не съм съгласен със колегата няма човек на земята който да ме убеди че Е65 да речем е по-кола от Е38 .
А и факта че все още има качествени екземпляри на цени от 10-20000 евра говори доста за Е38-цата хайде моля който не му харесва поне да не спами във моята тема.

Колега, колата ти изглежда наистина добре и ти пожелавам да си я караш дълго и да те слуша много. Обаче тия екземпляри за по 10-20 000 евра не ми говорят за Е38-цата, а за вманиячените им до безобразие собственици ;) Освен това не вярвам да си дал толкова за нея, така, че не ми ги посочвай въобще като пример защото една "Чайка" или "ЗИЛ" струват повече от 10-20 000 евра а по твоята логика това говори много много ама много лошо за прехвалената 7-ма серия ;)
Сега понеже ме помоли да не спамя се оттеглям и се извинявам още веднъж на обидените :wave:
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 25 Яну 2015, 18:07

Колега няма как да се съглася със тебе както и със драсканиците ти в моята тема но както и да е жив и здрав.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 25 Яну 2015, 18:19

Който не му харесва, да не кара Е38... :yes: Иначе да, всичко си има живот и ресурс, няма нищо вечно....но при наличие на средства и добра поддръжка с нищо не е по-лоша една Е38-ца от Е65 или кой да е нов модел на БМВ :yes: Не е тук мястото да бъдем хейтъри...кое било купчина ламарина и т.н :yes: Иначе колега, честито и със здраве да си я караш, всичко се прави ако имаш добра първоначална база :yes:
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Яну 2015, 14:06

Жоре,темата е твоя ,Но форума е място в което всеки има право да си изрази виждането и мнението,колкото и да не ти харесват понякога!

Тема се заключва с цел да се успокоят ''страстите''.

Предишна

Назад към Е38