...

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Реставрация на дървен волан.

Мнение от kagebista » 23 Дек 2014, 15:44

boris_k написа:
kagebista написа:Гледам Борис ме е цитирал и се чудя за какво! Че бях разбил цени на това какво ми иска тапицер за 2 парчета кожа и какво ми иска дърводелец лютиер да го изгради и лакира ли! Това ли е смешното, което е гласяло обявата!? - че за 350 долара и 500 лева съм видял цени на единствените които са продавани до момента и че с реставрация от Професионалисти се очаква да се получи нов, което такъв на 20 години в "перфектно" състояние няма да бъде. 99% са пропукани и не само такива на БМВ. Годините експлоатация на такъв вид волани не ги пощадяват. С тъп предмет силно да натиснеш по лака и остава бяла черта - тези които имат да пробват ако им стиска.

Смешното е това, че като ти пуснаха тук обявата, си е промени. Защо ли? Тези, които е видяхме в оригиналния и вид, знаем защо. :winky:
Ето затова те "цитирах".

Да, точно дословно искам да ми кажеш какво видя и прочете? Даже ако може точно да ме цитираш ти и другите които сте видели обявата, че явно е имало нещо различно от написаното в предното ми мнение :shock: . И за което аз май не знам :banghead:
Айде моля за в бъдеще да има доводи, а не когато един чул-недочул оака пайзажа, друг разбрал-неразбрал да софлира и той, а трети да казва-недоказва с изказвания клепайки някого без да е наясно.
КРЕТЕН - това съм го правил преди 7 години с лайстни на Е39. Там така процедирах и от светли ги направихме по-тъмни.
:OT: Джантите стават повече, но няма кога да се карат. Гуми и коли не достигат.
Относно търговията - то доста неща остават неоценени и труда кой ти го уважава!
Тази тема ще бъде пример за това, да няма смисъл да се показва труд, да се помага за каквото и да било благодарение на доста образи тук.
А сега може да се сетят конспираторите, защо съм редактирал средното изречение и съм махнал цената му! Че явно щом съм го "съсипал" то виж съм пуснал обява да прееба някой и да го разкарам бърже :mrgreen: И да ми разтягат локуми на база последните мнения от тоя форум, че не струвал вече ама ги устройва да им дам на Х цена едва ли не :mhihi: За колегите тук - колкото повече го съсипвам тоя волан, толкова повече ще му расте цената!
По малко злъч и повече усмивки дървени подаръци по елхата елхата :driving:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 24 Дек 2014, 9:53

kagebista написа:
boris_k написа:
kagebista написа:Гледам Борис ме е цитирал и се чудя за какво! Че бях разбил цени на това какво ми иска тапицер за 2 парчета кожа и какво ми иска дърводелец лютиер да го изгради и лакира ли! Това ли е смешното, което е гласяло обявата!? - че за 350 долара и 500 лева съм видял цени на единствените които са продавани до момента и че с реставрация от Професионалисти се очаква да се получи нов, което такъв на 20 години в "перфектно" състояние няма да бъде. 99% са пропукани и не само такива на БМВ. Годините експлоатация на такъв вид волани не ги пощадяват. С тъп предмет силно да натиснеш по лака и остава бяла черта - тези които имат да пробват ако им стиска.

Смешното е това, че като ти пуснаха тук обявата, си е промени. Защо ли? Тези, които е видяхме в оригиналния и вид, знаем защо. :winky:
Ето затова те "цитирах".

Да, точно дословно искам да ми кажеш какво видя и прочете? Даже ако може точно да ме цитираш ти и другите които сте видели обявата, че явно е имало нещо различно от написаното в предното ми мнение :shock: . И за което аз май не знам :banghead:
Айде моля за в бъдеще да има доводи, а не когато един чул-недочул оака пайзажа, друг разбрал-неразбрал да софлира и той, а трети да казва-недоказва с изказвания клепайки някого без да е наясно.
КРЕТЕН - това съм го правил преди 7 години с лайстни на Е39. Там така процедирах и от светли ги направихме по-тъмни.
:OT: Джантите стават повече, но няма кога да се карат. Гуми и коли не достигат.
Относно търговията - то доста неща остават неоценени и труда кой ти го уважава!
Тази тема ще бъде пример за това, да няма смисъл да се показва труд, да се помага за каквото и да било благодарение на доста образи тук.
А сега може да се сетят конспираторите, защо съм редактирал средното изречение и съм махнал цената му! Че явно щом съм го "съсипал" то виж съм пуснал обява да прееба някой и да го разкарам бърже :mrgreen: И да ми разтягат локуми на база последните мнения от тоя форум, че не струвал вече ама ги устройва да им дам на Х цена едва ли не :mhihi: За колегите тук - колкото повече го съсипвам тоя волан, толкова повече ще му расте цената!
По малко злъч и повече усмивки дървени подаръци по елхата елхата :driving:

Koлега незнам изобщо защо ги съсипа хубавото воланче!Просто трябваше да махнеш старият лак и дърво..да отидеш при някоя мебелна фирма и да си вземеш 2-3 парчета ФУРНИР и да го сложиш върху старото дърво.Нищо сложно няма правил съм го доооста пъти.Сега ти остава само едно - кит за дърво да оправиш пораженията и да залепиш фурнира и после лак :) Весели празници на всички фенове на марката :ok: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Дек 2014, 0:40

Български форум - питаш нещо, и 100 човека ти обясняват как и защо няма да стане...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 27 Дек 2014, 18:26

Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Яну 2015, 10:02

cod-cdbp написа:Български форум - питаш нещо, и 100 човека ти обясняват как и защо няма да стане...

Български типичен форумен отговор - 300 думи и нищо конкретно по въпроса . Или с две думи като нямаш кво да кажеш по-добре си мълчи.

По темата - бъркате малко реставрацията на лайстните и волана.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: ...

Мнение от ogata » 16 Яну 2015, 21:16

Май реставрацията приключи ? :winky:

Заснемане1.JPG

Заснемане2.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Re: ...

Мнение от kagebista » 17 Яну 2015, 10:10

Да, уведомиха ме приятели още вчера, но уви имам по важни работи да върша вечер отколкото да люпя пуканки пред компютъра и да правя интриги :) И добре стана, та да има време да набъбнат коментарите :lol:
"Реставрацията" приключи и кормилото беше подготвено перфектно за лакиране. Обаче видиш ли воланът се продаде сравнително неотдавна преди да се довърши, защото се оказа че и интерес има покрай темата и ме хванаха на кеф. А в предните нередактирани мнения тук е видно ясно какво мисля и как разбирам нещата :yes: И че ще си правя каквото и както ми е кеф с него :yes:
Вече е в човек, който си е набавил нужното инфо от тук и другата тема на колегата в Е36 раздела/с когото сме коментирали много време кое и как е най удачно да ги направим/ и си е проучил нещата. Още повече че е наясно и е виждал на живо такъв волан, което е много важно и още по важно че видя и моя ;) ! И то без да се налага да си правя труд да убеждавам него или предишните мераклии през цялото това време :mhihi: !То затова и точно тези снимки съм завъртял в нета по мое желание когато е било нужно и без да има скрито покрито. Както и съм преценил като автор да ги изтрия вече! Както и като автор на темата - смятам че отдавна съм я приключил и е трябвало да се заключи.
А относно това как са нещата в горният казус - си направих сутринта излишен труд да напиша коментар в групата. А именно как е в действителност на база лична кореспонценция с автора.
Накрая именно препоръчах на колегата да си купи другия избран от него и за него перфектен волан и се вижда състоянието за цена = отбраната на Спарта. Опитах се да го убедя единствено като си го вземе - да пробва да разчопли с нокът някоя цепната фуга и да види ефекта на секирата - как се лющи лака без усилие :wave:
67727282_4_800x600_bmv-e39-volan-s-mahagon-avtomobili-i-avtochasti_rev002.jpg

Виждам, че ангажираш свободното си вечерно времето с мен доста :winky: та предлагам да се прехвърлиш и да следиш темата за коректни потребители и да търсиш под вола теле там или другата фацебукова преса :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Предишна

Назад към Е38