Проблем габарити и мигачи

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Проблем габарити и мигачи

Мнение от chernobila » 30 Дек 2014, 20:27

Здравейте колеги,сега като се прибирах от работа ми се появи много неприятен проблем.Колата е 97 750 с двигател М62Б35ТУ 2001г.Като пусна ляв или десен мигач започва да мигат сякаш има изгоряла крушка,а то няма!Пускам авариините светлини и си работят нормално.Спрях да видя какво се случва и забелязах,че габаритите премигват много (като казвам много имам впредвид , че светят като блицове :banghead: ).Само габаритите премигват а другото осветление е ОК (ксенон , интериора и тн.) .Като се случи това се чу гонга за грешка и го изписа на таблото,НО съм с изгорели пиксели и немога да видя какво изписва :banghead: На диагностика ще я пробвам утре сутринта да видя какво ще каже , но отново е лошо ,че нямам нито ДИС нито ИНПА :banghead: .Насочил съм се към лайт модулът и така или иначе искам да го сменя с ЛЦМ3.Лошото е,че утре трябва да ходя в Плевен и незнам дали да тръгвам изобщо с този проблем.Ако някой може да помогне с нещо ще съм задължен.Говорих с колега от форума и той ще ми съдейства с ЛЦМ3.Него знам ,че трябва да се кодира ,нали така?Някой ,който може да го кодира утре следобед (за София става въпрос) ? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем габарити и мигачи

Мнение от chernobila » 30 Дек 2014, 23:07

Стоповете и светлините за задна скорост също премигват.Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 31 Дек 2014, 9:55

Колеги някой ще помогне ли с нещо?Трябва ли ЛЦМ3 модула да се кодира?Сутринта като тръгвах за работа запалих всички възможни светлини.Отзад всичко премигва ,отпред всичко мига без ксенон-а :banghead: Може ли да е някое реле?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 31 Дек 2014, 11:12

Без да съм на 100% сигурен, няма релета... Всичко е електронно от ЛЦМ модула. Да не ти е нещо мокро там? Отвори при модула и виж...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 31 Дек 2014, 12:36

Току що гледах.Сухо та сухо :banghead: Видях,че съм с ЛЦМ2 и след малко отивам да взема ЛЦМ3 ,като четох в американските форуми ,че няма нужда от кодиране ВЕДНАГА.Може да се кара така известно време ама ако някой каже на 100 % ще съм благодарен :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 01 Яну 2015, 13:12

Колеги за много години :bchug: Да сте живи и здрави и много късмет през новата година :ok: Моята мъка продължава .Снощи не ми даде мира този проблем и благодарение на колегата SAJDITE (този човек ме радва вече почти 1 година с отношението към клиентите си - да си жив и здрав Кире :bchug: ) сложихме ЛЦМ 3 модул (да кажа ,че моят модул е ЛЦМ2 ,а не както си мислех ЛЦМ1 :dunno: ) и проблема си остана :banghead: Новото с този ЛЦМ3 модул е,че не ми работят мигачите (а авариините светлини бачкат ) .Явно трябва да се кодира за колата.Теглих една майна на колата и си сложих пак старият ЛЦМ модул . Сега като пътувах обратно за София при изпреварване като пуснах мигач и си светеше нормално.Викам си ще спра да видя как са светлините отзад - всичко ОК :banghead: Тръгвам и пускам мигача - ядец !Мига като обезумял .Пак отбих и вече всичко си беше по старому - пак мигаше като дискотека :banghead: Дайте някаква насока какво да гледам.Отзад на стоповете имам прецакани 2 държача за крушките ,но преди си работеше с тях (евентуално само от стопове на е38 ли стават или и от е39 ? ).Другото ,което се замислям е лоста за мигачите и от там да идва всичко.Ако до утре не разбера къде е проблема ще търся някой жичкаджия да я оправя :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 05 Яну 2015, 13:16

Колата е готова за 30 мин. работа :driving: Търся някой ,който може да ми кодира ЛЦМ3 модула и да ми пусне някоя друга глезотиика.Ако на някой му се занимава с мен да се свърже с мен на лично.Поздрави на всички :bchug: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 06 Яну 2015, 0:05

Лцм-а ли беше виновникът?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 06 Яну 2015, 11:07

rottweiler написа:Лцм-а ли беше виновникът?

Не колега.ЛЦМ-а работи идеално . Имаше смущения и чек-а правеше проблем.Сега всичко е ТОК И ЖИЦА :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 06 Яну 2015, 14:20

Сега разбирачите пак ще ме налазят, но лцм - то се побърква точно така от изгорял диод на плафон от вътрешното осветление или по вратите ако имаш ...
Просто за инфо го пускам, радвам се че си решил проблема и успешна 2015 с по - малко проблеми по звяра ти желая.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 08 Яну 2015, 13:33

chernobila написа: Имаше смущения

В силата ли. :mhihi:

Хубаво е като си решите проблема, да споделите как сте го решили, за да е завършена темата, и да няма втори,трети теми, като нея :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 08 Яну 2015, 17:14

xapubg написа:Сега разбирачите пак ще ме налазят, но лцм - то се побърква точно така от изгорял диод на плафон от вътрешното осветление или по вратите ако имаш ...
Просто за инфо го пускам, радвам се че си решил проблема и успешна 2015 с по - малко проблеми по звяра ти желая.

Това ако го беше написал по-рано щеше да ми спестиш едни 30 лева за ЛЦМ3 :bchug: Ще напиша подробно къде е бил проблемът заедно със снимка ,че в момента нямам телефон с камера :mhihi:

boris_k написа:
chernobila написа: Имаше смущения

В силата ли. :mhihi:

Хубаво е като си решите проблема, да споделите как сте го решили, за да е завършена темата, и да няма втори,трети теми, като нея :)

Ще обясня с едно изречение къде ми е бил проблемът.Знаеш ,че аз не крия каквото съм си правил сам по колата и от което разбирам :ok: :bchug:

Назад към Е38