Въпрос за печка и радио 740d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за печка и радио 740d
Здравейте, колеги. Имам следните проблеми с една е38 - ца - 740Д. Проблема с печката е, че работи, но не духа вътре в купето. Пускам я с дистанционното, работи. Настройвам таймера, пак работи. Като вляза в колата обаче разликата е никаква. От клапите не излиза никакъв топъл въздух. Какъв може да е проблема?
С радиото имам ядове от известно време. В началото, както свиреше на някоя станция, спираше всякакъв звук. Пускам СД - то и няма проблем. Рестартирам радиото и пак тръгва. С времето обаче започна да спира все по - често и сега почти не работи. Понякога тръгва за ден - два, но по - скоро не работи със седмици. Какво ми е направило впечатление е, че ако радиото работи, когато мина през някаква неравност, спира. Понякога, когато запаля колата, работи, гася я и паля след 5 мин., вече не работи. Един колега хардуерен инженер свали целия радио модул и го огледа за прецакани спойки, но такива на пръв поглед нямаше. Сложихме го пак, работи ден - два и пак спря. Къде може да е проблема? Не е в саунд системата, защото от СД-то се чува звук. Може ли да е от антената? Не се чува никакво пращене, когато спре обаче.
С радиото имам ядове от известно време. В началото, както свиреше на някоя станция, спираше всякакъв звук. Пускам СД - то и няма проблем. Рестартирам радиото и пак тръгва. С времето обаче започна да спира все по - често и сега почти не работи. Понякога тръгва за ден - два, но по - скоро не работи със седмици. Какво ми е направило впечатление е, че ако радиото работи, когато мина през някаква неравност, спира. Понякога, когато запаля колата, работи, гася я и паля след 5 мин., вече не работи. Един колега хардуерен инженер свали целия радио модул и го огледа за прецакани спойки, но такива на пръв поглед нямаше. Сложихме го пак, работи ден - два и пак спря. Къде може да е проблема? Не е в саунд системата, защото от СД-то се чува звук. Може ли да е от антената? Не се чува никакво пращене, когато спре обаче.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Re: Въпрос за печка и радио 740d
За печката акъл не мога дам,но за радиото съм почти убеден,че е тунер.Вземи от някой тунер,ако имаш възможност да го пробваш за няколко дена.Ако не намериш и си от София ще ти дам от старата ми кола да пробваш разбира се,ако е съвместим с твоята кола
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Това с радиото имам 2 случая сходни на твоя и проблема беше решен след чистене на клеморед. Разбира се възможно е и проблема да е друг и оправянето при мен да е било случайно, но все пак едно чистене не би се отразило зле 

ATR-42/72
speedtool написа:За печката акъл не мога дам,но за радиото съм почти убеден,че е тунер.Вземи от някой тунер,ако имаш възможност да го пробваш за няколко дена.Ако не намериш и си от София ще ти дам от старата ми кола да пробваш разбира се,ако е съвместим с твоята кола
Колега, благодаря за предложението. Ако не се лъжа тунера е това, което сваляхме и гледахме за студени спойки. Нямам от кой да взема подобно нещо.
DLVasilev написа:Това с радиото имам 2 случая сходни на твоя и проблема беше решен след чистене на клеморед. Разбира се възможно е и проблема да е друг и оправянето при мен да е било случайно, но все пак едно чистене не би се отразило зле
Колега, къде се намира този клеморед и как се чисти?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
saigon написа:DLVasilev написа:Това с радиото имам 2 случая сходни на твоя и проблема беше решен след чистене на клеморед. Разбира се възможно е и проблема да е друг и оправянето при мен да е било случайно, но все пак едно чистене не би се отразило зле
Колега, къде се намира този клеморед и как се чисти?
Щом не знаеш къде се намира по-добре не се занимавай с това.
Все пак ако решиш има тема със снимки , ползвай търсачката.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

ATR-42/72
7 мнения
• Страница 1 от 1