Проблем с 728

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e 38

Проблем с 728

Мнение от spraggabenz » 06 Дек 2014, 1:35

Здравейте,имам следния проблем:днес колата ми вдигна 100 градуса в задръстванията .Спрях я изтече течност отдолу (мисля че беше вода или антифриз несъм сигурен).След това изчаках 10 минути долях антифриз и проверих да няма масло в казанчето ,но нямаше. Закарах до нас,но не искаше да вдига повече от 20 километра на газ на бензин нямаше проблем обаче след няколко часа я запалих и като и подам газ до 2000 оборота колата звучи все едно ще умре.Някой да има идея от къде може да е проблема и дали мога да я закарам до сервиз или направо да качвам на платформа??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Re: Проблем с 728

Мнение от speedtool » 06 Дек 2014, 14:14

На газ не е вдигала повече от 20,защото или водата(антифриза) по системата(съответно и по газовата система) е била прекалено "вряща" или защото такава не е имало въобще към изпарителя(редуктора) и самата газова система.Проблема може да е в спукани маркучи на охладителната система на колата,водните маркучи на газта,водна помпа,термостат,спукан радиатор и т.н.При наличието на такива звуци"на умряло" аз те съветвам ДА РЕПАТРИРАШ колата до сервиз,а не да доливаш
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от spraggabenz » 06 Дек 2014, 15:10

Колата в момента е в Ст.град .Някой, ако има познат майстор който може да дойде на място и да не ми махне главата ще съм много благодарен.

Потребител
Аватар

Мнение от spraggabenz » 06 Дек 2014, 15:13

Забравих да добавя,че снощи като я запалих след около 3-4 часа отдолу бяха изтекли 5-6 капки течност ( вода /антифриз) и от 1 месец насам съм долял около 3 литра антифриз.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 06 Дек 2014, 20:23

Залагам на заминала(протекла) водна помпа и/или виско,след което е вдигнала налягане и е пръснала я разширителния съд,я радиатора,а може и някой маркуч(в най-добрия случай).От майстор на място няма смисъл,ако е спукан маркуч или казанче можеш и сам да си ги смениш,но трябва да локализираш теча първо,а другите неща в сервиз да ти ги сменят-друго надали може и самия майстор да оправи на "улицата".Ако ти се рискува доливай и я карай до сервиз,но все пак според мен е най-добре да я репатрираш за да не се налага да правиш глава после
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от spraggabenz » 06 Дек 2014, 20:37

Не знам..много тъжно аз преди час пак я палих и звука беше севсем друг (нормален) гледах масло не е изтекло нищо .цсната на водна почпа около 50-60 лева ли е ?Вискондаже не знам какво е...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 06 Дек 2014, 20:53

Малко по-скъпичка е ама зависи каква и откъде я вземеш.Виско перката е тази,която е зад радиатора и го охлажда
Изображение

Назад към Е38