Може ли вашето мнение 728

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Re: Може ли вашето мнение 728

Мнение от 7BREYTON » 19 Юни 2011, 21:07

steel_nick написа:Извинявам се за офтопика!
Смятам, че е добре да загрее до 90 градуса, но е ясно, че почти никой няма да се занимава, освен ако няма remote start (което е голяма благина, особено зимата)
Аз лично гледам да тръгвам след 2рата мин. и после поне 100тина метра на първа, бавно.
Обаче не знам как е при автоматиците, да кажат притежателите! :)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 730d

Мнение от badly_boy » 20 Юни 2011, 12:05

Точно така! Колегата от горното мнение много правилно е извадил този текст! Аз знам че се чака около 20 секунди, за да разхвърля маслото навсякъде след което веднага се потегля. Когато колата работи на празен ход без натоварване на двигателя и на студено започват да се получават малки луфтове (не съм запознат точно) някъде вътре в мотора. В следствие на което започват странни шумове, попричукване и т.н. Идеята е че двигателя е създаден за да бъде натоварван и съответно в такъв режим има най-добро мазане. Общо взето знам че палиш, чакаш 20 секунди, тръгваш и караш до 2500 оборота (за бензинов) и до 2000(за дизелов) докъто загрее напълно. После газ... :lalala: При автоматиците е малко по-различно, но аз си прилагам същия принцип и при тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 29 Окт 2011, 14:09

Здравейте, след много търсене на перфектната, мисля, че дойде време да се преместя вече в е38 форума. От 4 години съм собственик на е39 520и, но от преди това още, 7мата серия ми е слабост. Спрял съм се на 728и, като главна причина за това ще е най-лесният за поддръжка двигател и както очаквам, най-малкия разход от 7**. Колата, както и предната, ще е закупена НЕ от България. Гледах много коли в Германия, Австрия, но се спярх на една в Холандия. Сегашният й собственик е виден член на холандския бмв форум и досега всичко по колата е поддържано на ниво, от фен на марката. Линк към обявата http://auto.marktplaats.nl/bmw/49392448 ... nd=15&fs=1. В понеделник летя да я видя, изпробвам, и живот и здраве, закупя. Нещо да ми препоръчате, за което да внимавам преди покупката. Колата е минала септември холандският преглед (APK), което мисля е като (TUV) за Германия. Всичката електроника по колата работи, няма проблеми с двигателя, трансмисията, документите и е със сменени дискове, накладни, окачване. Както се вижда и от снимките колата е с екстри, които не се срещат във всяка 2ра 7ца. Единсвеното нещо, което определям като минус май ще да е, че е със старите фарове и стопове, но пък аз на 5цата ги смених, та не вярвам да не мога и на 7цата. Има ли нещо по-специално, за което да гледам преди да я взема, какви документи ще са ми нужни за да я регистрирам в Кат? Мисля да я карам на връщане. Всякаква информация би ми била полезна. И дано другата седмица вече да сме колеги и в този подраздел на форума.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 30 Окт 2011, 11:24

Колата е наистина много приятна. Със старите фарове е, защото е преди фейслифта и просто няма други, които да замениш и честно казано, тези са си доста добри на пръв поглед. Иначе за екстрите си прав, че като за 28-ца има доста екстрички. От обявата само не става ясно как е цената на колата? Ако няма някакви фрапантни проблеми мисля че няма да сбъркаш при избора на този автомобил. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от vanko_penkov » 30 Окт 2011, 12:27

колега какво стана с колата взе ли я?ако неси, не се замисляи вече че идват празници ште хваркат пари :D или вече са фракнали :shock: и пак по грацкия :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 30 Окт 2011, 13:02

Утре сутрин летя за Холандия, да се надяваме, че по това време утре ще съм й собственик.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E31
Детайли за колата: 520i 24V автомат

Мнение от fizzy » 18 Ное 2014, 0:38

Доста теми изчетох относно разхода и извода е, че в голям град (Пловдив) 728-ца трябва да дава 16-17 газ, 20 с яко газене на педала? На баща ми му дава 20 с уж нормално каране, а това е след скоро поставен газов инжекцион на БРЦ. Момчетата, които го поставиха казаха, че е нормално първите една, две бутилки да е по-висок разхода, ама за сега няма индикации да намалява... Май ще трябва да се ходи за донастройки ? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Ное 2014, 11:34

16-17 газ звучи добре, в София ми дава 15-16(бензин) с неработещ ванос, а толкова е и по каталог.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Потребител
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E31
Детайли за колата: 520i 24V автомат

Мнение от fizzy » 21 Ное 2014, 18:23

///M Power написа:16-17 газ звучи добре, в София ми дава 15-16(бензин) с неработещ ванос, а толкова е и по каталог.

16-17 си е идеално :D Въпроса е, че дава 20-21 даже...

Предишна

Назад към Е38