Мнения и препоръки за покупка е38 728

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнения и препоръки за покупка е38 728

Мнение от atanaspavlov2 » 01 Ное 2014, 18:11

Здравейте, искам да си закупя е38 728(набелязъл съм си няколко в мобиле), преди това искам да ми дадете малко адекватни мнения и съвети относно това какво да гледам преди покупката, къде са им най-честите болежки, също така актуална информация за последно извършвани от Вас ремонти и разбира се разхода Ви градско/извънградско, ще съм Ви изключително благодарен.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Мнения и препоръки за покупка е38 728

Мнение от Mollov » 01 Ное 2014, 22:42

Одобрявам ти темата, но занапред не създавай нов акаунт, защото това няма да помогне за по-бързото публикуване на темата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 02 Ное 2014, 17:18

По добре дай линкове за конкретните автомобили. Сигурно има хора които са ги гледали.

Потребител
Аватар

Мнение от atanaspavlov2 » 03 Ное 2014, 0:34

Линковете ще ги дам аз но и други неща ме интересуват като разход и цени на ремонти, които са извършвали хора с 728.

Потребител
Аватар

Мнение от atanaspavlov2 » 03 Ное 2014, 0:36

Тази съм си я набелязал
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7xxk6u

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 06 Ное 2014, 0:19

atanaspavlov2 написа:Линковете ще ги дам аз но и други неща ме интересуват като разход и цени на ремонти, които са извършвали хора с 728.

разход на газ мога да ти кажа с 19 джанти в София ми дава между 17-18 във форума има колеги които казват че техните харчат по-млако, може, но моята дава толкова. бензин по борд комп около 12-13 пише че трябва да е, последните 2 години избядвам да карам на бензин

Като ремонти не е изобщо скъпа или поне на мен не ми е за цялата ходова част ми отидоха около 1000лв. , но имам в предвид абсолютно всичко (амортисъори, накладки, дискове, тампони, носачи, накрайници) не съм сменял само големите тампони на задния мост

дали ще е 725тдс или 750ил чесно казано няма много разлика в цените на ходовата част, по мотора няма какво да те изненада, гарнитура капак клапани(22лв. на виктор рейнц) на 99% ще ти се наложи да смениш и евентуално гарнитурата на стойката на масления филтър ( 9лв. в дару)

За парите си е38-цата предлага комфорт и качество която никоя друга кола неможе да предложи поне според мен

И друго няма много разлика дали колата е произведена 1995-та или 1999-та

atanaspavlov2 написа:Тази съм си я набелязал

за набелязаната от теб, най-малкото е че не е дълга база, а и каква е тази седма серия без ел. салон това е несериозно, за мен една седмица трябва да има минимум ел. салон с подгрев

П.П. за малко да забравя, 728 е най-спънатия кон който сигурно някога е произвеждан особено като я накатериш на 19 джанти :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 11 Ное 2014, 18:52

brankovv написа:
atanaspavlov2 написа:Линковете ще ги дам аз но и други неща ме интересуват като разход и цени на ремонти, които са извършвали хора с 728.

разход на газ мога да ти кажа с 19 джанти в София ми дава между 17-18 във форума има колеги които казват че техните харчат по-млако, може, но моята дава толкова. бензин по борд комп около 12-13 пише че трябва да е, последните 2 години избядвам да карам на бензин

Като ремонти не е изобщо скъпа или поне на мен не ми е за цялата ходова част ми отидоха около 1000лв. , но имам в предвид абсолютно всичко (амортисъори, накладки, дискове, тампони, носачи, накрайници) не съм сменял само големите тампони на задния мост

дали ще е 725тдс или 750ил чесно казано няма много разлика в цените на ходовата част, по мотора няма какво да те изненада, гарнитура капак клапани(22лв. на виктор рейнц) на 99% ще ти се наложи да смениш и евентуално гарнитурата на стойката на масления филтър ( 9лв. в дару)

За парите си е38-цата предлага комфорт и качество която никоя друга кола неможе да предложи поне според мен

И друго няма много разлика дали колата е произведена 1995-та или 1999-та

atanaspavlov2 написа:Тази съм си я набелязал

за набелязаната от теб, най-малкото е че не е дълга база, а и каква е тази седма серия без ел. салон това е несериозно, за мен една седмица трябва да има минимум ел. салон с подгрев

П.П. за малко да забравя, 728 е най-спънатия кон който сигурно някога е произвеждан особено като я накатериш на 19 джанти :mhihi:

Бъркаш се ... 725тдс е по-умрял :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Ное 2014, 19:30

...гарнитура капак клапани(22лв. на виктор рейнц)....

Колега, от къде може да се вземе тази гарнитура на виктор рейнц за 22лв? Когато се сменя гарнитурата на капака на клапаните, задължително се сменят и двете гарнитури на гнездата на свещите, както и 15- те гумени пръстени на винтовете на капака, които освен, че уплътняват, определят и усилието, с което капака притиска гарнитурата към главата, за това трябва задължително да се сменят и те. Така, че дори и сам да си я смени, няма да мине с 22лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 18 Ное 2014, 23:19

zvetiko написа:
...гарнитура капак клапани(22лв. на виктор рейнц)....

Колега, от къде може да се вземе тази гарнитура на виктор рейнц за 22лв? Когато се сменя гарнитурата на капака на клапаните, задължително се сменят и двете гарнитури на гнездата на свещите, както и 15- те гумени пръстени на винтовете на капака, които освен, че уплътняват, определят и усилието, с което капака притиска гарнитурата към главата, за това трябва задължително да се сменят и те. Така, че дори и сам да си я смени, няма да мине с 22лв.

тя идва в комплект с тези за свещите, за пръстените на винтовете, не го знаех , от евро07 е цената ама щом така реагираш може да е с отстъпката :paranoid:

omegaart - карал съм ги и двата, м52 е по-спънат тествано е :D но е факт че ТДС-а е най-скапан като цяло :mhihi:
Изображение
Изображение

Назад към Е38