Въпрос за НАВИ (4:3) и парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BukTopCaBoB
- Потребител
-
Въпрос за НАВИ (4:3) и парктроник
Колеги , здравейте. От вчера съм собственик на Е38 2,5 тдс , автоматик, 1996 година. Като екстри има кожен ел. салон , малка навигация (отзад в багажника забелязвам модул за радио , за ТВ и за навигация) , телефон, ксенон.Гледам че по предната и задна броня има датчици за парктроник.
1. Въпроса ми е, как да разбера дали работят? Доближавам предницата или задницата до минимално разстояние от стена и никакви звукови сигнали.
2.Другото което искам да попитам е , как да пусна навигацията? Има диск с карта в багажника,но на самия монитор не ми излиза като меню-навигация. Излиза ми за телефона, за борд компютъра, за ТВ и за някакъв код който евентуално мога да въведа (4 цифрен).
3. Пробвах да оставя на дълги светлини и като заключих колата , няма функцията "изпрати ме до нас" (да остават светнати фаровете за няколко секунди).
4. Наложи ми се да сложа нов акумулатор и забелязах ,че дясното огледало вече не се намества автоматично надолу когато включа задна скорост. Преди да махна акумулатора (когато я купих) , си се наместваше надолу като включа задна и се връщаше в начална позиция като дам на директ.
Мерси предварително за отделеното време.
1. Въпроса ми е, как да разбера дали работят? Доближавам предницата или задницата до минимално разстояние от стена и никакви звукови сигнали.
2.Другото което искам да попитам е , как да пусна навигацията? Има диск с карта в багажника,но на самия монитор не ми излиза като меню-навигация. Излиза ми за телефона, за борд компютъра, за ТВ и за някакъв код който евентуално мога да въведа (4 цифрен).
3. Пробвах да оставя на дълги светлини и като заключих колата , няма функцията "изпрати ме до нас" (да остават светнати фаровете за няколко секунди).
4. Наложи ми се да сложа нов акумулатор и забелязах ,че дясното огледало вече не се намества автоматично надолу когато включа задна скорост. Преди да махна акумулатора (когато я купих) , си се наместваше надолу като включа задна и се връщаше в начална позиция като дам на директ.
Мерси предварително за отделеното време.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: Въпрос за НАВИ (4:3) и парктроник
За огледалото: копчето за настройка на позицията на огледалата трябва да е за настройка на шофьорското. Иначе дясното не мърда, ако копчето към него за настройка.
Работи ли ти въобще навигацията?? и дали колата е имала или в последствие е сложена. Провери на този сайт: http://www.bmwarchive.org/vin/bmw-vin-decoder.html
Работи ли ти въобще навигацията?? и дали колата е имала или в последствие е сложена. Провери на този сайт: http://www.bmwarchive.org/vin/bmw-vin-decoder.html
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- BukTopCaBoB
- Потребител
-
Огледалото го пробвах и в двете положения и нестава. От вин кода в сайта ми пише ,че има навигация. Пише и , че има парктроник. Забелязах , че имам и бутон PDC, но като го натисна или задържа няма никаква реакция.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Провери си бушона за PDC-то, то може изобщо да не се активира, щото може да е я изгорял бушон, я нещо друго по ел. системата и затова да не сработва.
- BukTopCaBoB
- Потребител
-
Огледалото стана. Копчето не е било бутнато докрай.ще видя по късно бушона.мерси много
BukTopCaBoB написа:......
....
......
1.Като натиснеш копчето на парктроника какво става? Ако не работи трябва да изпищи със грешка, няма как да не го познаеш.
3."follow me home", не се активира така. Гасиш колата, вадиш ключа и дърпаш лоста за дългите за светкавица(към теб).
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Пилев написа:1.Като натиснеш копчето на парктроника какво става? Ако не работи трябва да изпищи със грешка, няма как да не го познаеш.
Не е задължително... при мен нито работеше, нито пищеше... оказа се, че няма захранване, имаше проблем при бушониерата...
- BukTopCaBoB
- Потребител
-
ще разгледам бушоните малко по късно. А за изпращащите светлини го пробвах и само със светкавица... пак не става. Да попитам и друго: ключа ми е с 3-те копчета. Не работеше като я взех и отключвах с ключа. Сега сложих нови батерии и не работи. Пробвах да го обуча , но не става. Отидох до еладжия и го сложи в една кутийка да провери дали въобще излъчва сигнал (защото няма диодна лампичка на ключа) и на уреда показва , че излъчва сигнал. Има ли нещо общо с бушоните ( а като натисна централното копче на средната конзола за централно заключване и си работи?
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Ако не греша follow me home има май само на по последните модели Е38 . Light modula на по първите не го поддържа.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
7BREYTON написа:Ако не греша follow me home има май само на по последните модели Е38 . Light modula на по първите не го поддържа.
Точно така е колега.Само с ЛЦМ 3 я има тази функция
10 мнения
• Страница 1 от 1