Смяна на двигател моля за помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Re: Смяна на двигател моля за помощ
predel написа:Май нещо още трябва да се адаптира
ДСЦ, АБС и т.н.
То не е връзвано

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Нямах търпение да пробвам педала на газта и си го вързах самичък.Ето клипче http://vbox7.com/play:a7ea88e4c4 .Оказа се обаче,че виското си е заминало (незнам от седенето или от студа ама както и да е) и педалът на спирачката е адски твърд.Имам проблем и с показанията на таблото на скоростната кутия.В клипчето от предишният пост се вижда как е изписано 54321 (самите предавки) и друго не ми показва.Просто жичкаджията,който връзваше колата (мой роднина, курифей на жиците и прави Ферари-та Х6 и тн.) е усрал цялата кола.Даже колегата Напстерс ми каза,че е гръмнал бушоните на ДМЕ-то
ама както и да е.Остана да махна всичко,което е връзвал той и да си го вържа както трябва.Някой може ли да ми каже намера на буксата на компа на скоростите (която и да е букса),че нещо немога да си събера мислите и немога да се сетя абривиатурата на самият компютър на скоростите.Благодаря предваарително и весели празници на ВСИЧКИ 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- chernobila
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:EGS - AEGS

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
chernobila написа:cod-cdbp написа:EGS - AEGS
Утре го почвам него,че с новата ми работа нямам грам сила напоследък
А някаква идея защо ми работи километража,а работи на 900 оборота? имам 5ма приятели с 3.5 ама не ТУ и на тях им работи около 600-700 оборота
Дай му време да стопли.
Иначе - имаше немалко причини да работи в този диапазон - коментирано е, потърси.

- chernobila
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:chernobila написа:cod-cdbp написа:EGS - AEGS
Утре го почвам него,че с новата ми работа нямам грам сила напоследък
А някаква идея защо ми работи километража,а работи на 900 оборота? имам 5ма приятели с 3.5 ама не ТУ и на тях им работи около 600-700 оборота
Дай му време да стопли.
Иначе - имаше немалко причини да работи в този диапазон - коментирано е, потърси.
Като го запалих за първи път го оставих да работи 5-6 мин.После съм го палил 1 път като му сменях антифриза и хидравличната течност и работи поне 1 час и половина.Като му сложих педала работи още 2 часа и видях,че започна да минава леко средата температурата и я загасих,че не съм я обезвъздушил както трябва и виското си е заминало,та мисълта ми беше,че беше в работна температура,а не смъкна оборотите.Има един датчик,който е под казана за антифриза на водният маркуч на радиатора.2 пина са и не е вързан .можели да е от него?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
За високите празни обороти може да провериш и регулирането на дроселовата клапа- поради една или друга причина може би стои леко отворена на празни обороти.
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Тука говорим за тъй наречения "умен" дросен.Така че няма какво да регулира.Влиза една букса и той сам си определя положението на клапата за различните режими на работа на мотора.
Провери найстина дросела, че при мен жилото на темпомата блокираше дросела в леко отворено положение. Та и аз се чудих защо вдига оборотите. 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
MuTa4eTo написа:Провери найстина дросела, че при мен жилото на темпомата блокираше дросела в леко отворено положение. Та и аз се чудих защо вдига оборотите.
Неговия мотор няма жило

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Колеги колата е напълно готова
Направо немога да повярвам.Всичко работи ВКЛЮЧИТЕЛНО И АВТОПИЛОТА
Утре ще събера всичко като информация в първият пост да стане пригледна темата.Вече 500-600 км. за 2-3 дни и даде грешка дебитомерът.Остана ми да намеря филтърна кутия да се сложи,че в момента е с K&N конусен филтър и ме дразни как смуче въздуха.Имам и едно питане към по-знаещите - може ли ромбоидният ключ да се обучи към алармата на колата,че много ме дразни с 2 ключа (старият вариянт и ромбоиден) и да си я отключвам и заключвам от новият (ромбоидният) ключ.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
chernobila написа:Колеги колата е напълно готоваНаправо немога да повярвам.Всичко работи ВКЛЮЧИТЕЛНО И АВТОПИЛОТА
Утре ще събера всичко като информация в първият пост да стане пригледна темата.Вече 500-600 км. за 2-3 дни и даде грешка дебитомерът.Остана ми да намеря филтърна кутия да се сложи,че в момента е с K&N конусен филтър и ме дразни как смуче въздуха.Имам и едно питане към по-знаещите - може ли ромбоидният ключ да се обучи към алармата на колата,че много ме дразни с 2 ключа (старият вариянт и ромбоиден) и да си я отключвам и заключвам от новият (ромбоидният) ключ.
Може.На мен ми обучиха ключ за да видят дали става и става.Но не ми се дава 100лв за робм в момента

- chernobila
- младши ентусиаст
-
amgpower написа:chernobila написа:Колеги колата е напълно готоваНаправо немога да повярвам.Всичко работи ВКЛЮЧИТЕЛНО И АВТОПИЛОТА
Може.На мен ми обучиха ключ за да видят дали става и става.Но не ми се дава 100лв за робм в момента
В смисъл моят ромбоиден ключ е от колата,от която купих мотора,скоростите,ЕВС и тн.Просто си купих ключ и го нарязах,сложих вътре платката (чипът за палене е на нея а не е отделен като на старите ключове) и така си седи.Знам само ,че батерията съм я пре**ал и ми трябва нова батерия.Та въпросът ми е дали ще може към старата аларма да се кодира новият (ромбоиден ) ключ или трябва да сменям и алармата,централното и тн.?
п.п.съжалявам за тъпите въпроси,но грам не ми е ясно с тея ключове

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
- chernobila
- младши ентусиаст
-
mpp82 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=334224&p=3671095&hilit=%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87#p3671095 колега виж това ще помогне ли?
Невероятен си