Смяна на двигател моля за помощ

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Re: Смяна на двигател моля за помощ

Мнение от chernobila » 14 Дек 2013, 11:32

predel написа:Май нещо още трябва да се адаптира ;)
ДСЦ, АБС и т.н.

То не е връзвано :mhihi: Онзиден взех педала за газта и от Краси (Казичане) ми даде букса към него.Остава Милен да каже кога да му я закарам и можеби трябва да сменя цялата ДСЦ и АБС система :dunno: Явно ще стане трансплантацията от 5.4 на 3.5 и вече имам надежди - поне пали колата и работи :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 22 Дек 2013, 22:39

Нямах търпение да пробвам педала на газта и си го вързах самичък.Ето клипче http://vbox7.com/play:a7ea88e4c4 .Оказа се обаче,че виското си е заминало (незнам от седенето или от студа ама както и да е) и педалът на спирачката е адски твърд.Имам проблем и с показанията на таблото на скоростната кутия.В клипчето от предишният пост се вижда как е изписано 54321 (самите предавки) и друго не ми показва.Просто жичкаджията,който връзваше колата (мой роднина, курифей на жиците и прави Ферари-та Х6 и тн.) е усрал цялата кола.Даже колегата Напстерс ми каза,че е гръмнал бушоните на ДМЕ-то :banghead: ама както и да е.Остана да махна всичко,което е връзвал той и да си го вържа както трябва.Някой може ли да ми каже намера на буксата на компа на скоростите (която и да е букса),че нещо немога да си събера мислите и немога да се сетя абривиатурата на самият компютър на скоростите.Благодаря предваарително и весели празници на ВСИЧКИ :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Дек 2013, 23:14

EGS - AEGS 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 22 Дек 2013, 23:43

cod-cdbp написа:EGS - AEGS 8)

:bowdown: Утре го почвам него,че с новата ми работа нямам грам сила напоследък :bowdown: А някаква идея защо ми работи километража,а работи на 900 оборота? имам 5ма приятели с 3.5 ама не ТУ и на тях им работи около 600-700 оборота :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Дек 2013, 23:49

chernobila написа:

:bowdown: Утре го почвам него,че с новата ми работа нямам грам сила напоследък :bowdown: А някаква идея защо ми работи километража,а работи на 900 оборота? имам 5ма приятели с 3.5 ама не ТУ и на тях им работи около 600-700 оборота :dunno:

Дай му време да стопли.
Иначе - имаше немалко причини да работи в този диапазон - коментирано е, потърси.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 23 Дек 2013, 0:05

cod-cdbp написа:
chernobila написа:

Дай му време да стопли.
Иначе - имаше немалко причини да работи в този диапазон - коментирано е, потърси.

Като го запалих за първи път го оставих да работи 5-6 мин.После съм го палил 1 път като му сменях антифриза и хидравличната течност и работи поне 1 час и половина.Като му сложих педала работи още 2 часа и видях,че започна да минава леко средата температурата и я загасих,че не съм я обезвъздушил както трябва и виското си е заминало,та мисълта ми беше,че беше в работна температура,а не смъкна оборотите.Има един датчик,който е под казана за антифриза на водният маркуч на радиатора.2 пина са и не е вързан .можели да е от него?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Дек 2013, 10:21

За високите празни обороти може да провериш и регулирането на дроселовата клапа- поради една или друга причина може би стои леко отворена на празни обороти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 23 Дек 2013, 20:42

Тука говорим за тъй наречения "умен" дросен.Така че няма какво да регулира.Влиза една букса и той сам си определя положението на клапата за различните режими на работа на мотора.

Потребител
Аватар

Мнение от MuTa4eTo » 24 Дек 2013, 0:59

Провери найстина дросела, че при мен жилото на темпомата блокираше дросела в леко отворено положение. Та и аз се чудих защо вдига оборотите. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 24 Дек 2013, 11:35

MuTa4eTo написа:Провери найстина дросела, че при мен жилото на темпомата блокираше дросела в леко отворено положение. Та и аз се чудих защо вдига оборотите. ;)

Неговия мотор няма жило :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 22 Апр 2014, 21:07

Колеги колата е напълно готова :bchug: Направо немога да повярвам.Всичко работи ВКЛЮЧИТЕЛНО И АВТОПИЛОТА :mrgreen: Утре ще събера всичко като информация в първият пост да стане пригледна темата.Вече 500-600 км. за 2-3 дни и даде грешка дебитомерът.Остана ми да намеря филтърна кутия да се сложи,че в момента е с K&N конусен филтър и ме дразни как смуче въздуха.Имам и едно питане към по-знаещите - може ли ромбоидният ключ да се обучи към алармата на колата,че много ме дразни с 2 ключа (старият вариянт и ромбоиден) и да си я отключвам и заключвам от новият (ромбоидният) ключ.
IMAG0450.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 22 Апр 2014, 22:20

chernobila написа:Колеги колата е напълно готова :bchug: Направо немога да повярвам.Всичко работи ВКЛЮЧИТЕЛНО И АВТОПИЛОТА :mrgreen: Утре ще събера всичко като информация в първият пост да стане пригледна темата.Вече 500-600 км. за 2-3 дни и даде грешка дебитомерът.Остана ми да намеря филтърна кутия да се сложи,че в момента е с K&N конусен филтър и ме дразни как смуче въздуха.Имам и едно питане към по-знаещите - може ли ромбоидният ключ да се обучи към алармата на колата,че много ме дразни с 2 ключа (старият вариянт и ромбоиден) и да си я отключвам и заключвам от новият (ромбоидният) ключ.
IMAG0450.jpg

Може.На мен ми обучиха ключ за да видят дали става и става.Но не ми се дава 100лв за робм в момента :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 22 Апр 2014, 22:30

amgpower написа:
chernobila написа:Колеги колата е напълно готова :bchug: Направо немога да повярвам.Всичко работи ВКЛЮЧИТЕЛНО И АВТОПИЛОТА :mrgreen: Утре ще събера всичко като информация в първият пост да стане пригледна темата.Вече 500-600 км. за 2-3 дни и даде грешка дебитомерът.Остана ми да намеря филтърна кутия да се сложи,че в момента е с K&N конусен филтър и ме дразни как смуче въздуха.Имам и едно питане към по-знаещите - може ли ромбоидният ключ да се обучи към алармата на колата,че много ме дразни с 2 ключа (старият вариянт и ромбоиден) и да си я отключвам и заключвам от новият (ромбоидният) ключ.
IMAG0450.jpg

Може.На мен ми обучиха ключ за да видят дали става и става.Но не ми се дава 100лв за робм в момента :)

В смисъл моят ромбоиден ключ е от колата,от която купих мотора,скоростите,ЕВС и тн.Просто си купих ключ и го нарязах,сложих вътре платката (чипът за палене е на нея а не е отделен като на старите ключове) и така си седи.Знам само ,че батерията съм я пре**ал и ми трябва нова батерия.Та въпросът ми е дали ще може към старата аларма да се кодира новият (ромбоиден ) ключ или трябва да сменям и алармата,централното и тн.?

п.п.съжалявам за тъпите въпроси,но грам не ми е ясно с тея ключове :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 23 Апр 2014, 2:48

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 23 Апр 2014, 10:26

mpp82 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=334224&p=3671095&hilit=%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87#p3671095 колега виж това ще помогне ли?

Невероятен си :bowdown: Вече ще спя спокойно :bchug:

Предишна

Назад към Е38