Разход 730d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- spiritoffire
- Потребител
-
- Кара: BMW E38 730d
- Мечтае да кара: Alpina B7
Re: Разход 730d
Относно извънградския разход съм забелязал, че харчи най-малко като я пусна на магистралата на автопилот при 90 до 100 км/ч. Тогава ми показва максимум 7.5л/100км. При 110 км/ч вече го вдига на 8 и нещо. Открай време съм чувал, че най-доброто съотношение на изминато разстояние към използвано гориво е при 90-95 км/ч. Нещо свързано със съпротивлението на въздуха май беше причината за това...
Но големия ми проблем все пак си е градския разход. Понеже сега това лято за първи път ще карам кола с климатик
(досега имах едно старо Ауди 80 дето за такива екстри не е чувало), бих искал да попитам горе-долу с колко вдига разхода климатикът (казвали са ми стойности от 0.5 до 1 литър, ама за други марки коли) и въобще лятно време ще мога ли да го постигна максимум 13л/100 км?
Но големия ми проблем все пак си е градския разход. Понеже сега това лято за първи път ще карам кола с климатик

- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Re: Разход 730d
Климатик вдига различно разхода пак според това градско или извънградско се кара,но в града около литър и малко.А този разход на автопилот 90-100км./ч.,който си дал е висок според мен за тази скорост.Оптималния разход/скорост е около 120-130 на тази кола на автопилот и трябва да е между 7 и 7.5
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2