725 ТДС не върти,не пали

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

725 ТДС не върти,не пали

Мнение от bat_gosho » 11 Ное 2013, 13:24

Ето че и при мен се случи :mhihi:
Колата си беше много добре до вчера,когато реших да отида да заредя.След като запалих нормално я изгасих на бензиностанцията и заредих и повече не пожела да запали.Чува се само едно щракане когато завъртя ключа,но стартера не завърта.Днес пак е същото,като забелязах,чеслед като дам на контакт дисплейчетата на климатроника мигат няколко пъти и се чува щракане освен откъм двигателя също и от към жабката (звук като щракане на реле).Освен това ми излиза съобщение - impianti iniezione .Замерих и акумулатора - 11.5 В,като до сега не съм имал проблеми с него,а и при положение че въобще не завърта като че ли няма да е той проблема.
Очаквам съвет от ваша страна :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Re: 725 ТДС не върти,не пали

Мнение от GecataBMW-E46 » 11 Ное 2013, 14:30

bat_gosho написа:Ето че и при мен се случи :mhihi:
Колата си беше много добре до вчера,когато реших да отида да заредя.След като запалих нормално я изгасих на бензиностанцията и заредих и повече не пожела да запали.Чува се само едно щракане когато завъртя ключа,но стартера не завърта.Днес пак е същото,като забелязах,чеслед като дам на контакт дисплейчетата на климатроника мигат няколко пъти и се чува щракане освен откъм двигателя също и от към жабката (звук като щракане на реле).Освен това ми излиза съобщение - impianti iniezione .Замерих и акумулатора - 11.5 В,като до сега не съм имал проблеми с него,а и при положение че въобще не завърта като че ли няма да е той проблема.
Очаквам съвет от ваша страна :yes:

Смени акумулатора 11.5 е малко,провери и зареждането.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 11 Ное 2013, 15:05

Ако ти мига таблото и цъка като въртиш акумолатора е чао :yes: е39 е38 едно и също мигане и чаткане
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Ное 2013, 15:32

По принцип акумулатора може да се тества за състоянието му, но това, което можеш да направиш е да го заредиш, да видиш състоянието на буксите му- дали са добре стегнати и дали не са корозирали. Може да провериш масата на двигателя, клемите на шалтера на стартера. Може причината да е и в стартера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat_gosho » 11 Ное 2013, 16:13

zvetiko написа:Може да провериш масата на двигателя

Това е интересно,защото точно преди да ида на бензиностанцията измих с пароструйка колата отдолу...къде се намира тази маса?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 11 Ное 2013, 17:29

bat_gosho написа:
zvetiko написа:Може да провериш масата на двигателя

Това е интересно,защото точно преди да ида на бензиностанцията измих с пароструйка колата отдолу...къде се намира тази маса?

Сваляш, почистваш, обезмасляваш. ;)

Изображение

Може да видиш и тук какво се е случило, да почистиш и т.н.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 11 Ное 2013, 19:28

Аз пък залагам на издумкал генератор/реле след мивката от там липса на зареждане и до де стигнеш до бензиностанцията акумулатора е бил изцеден.Провери я как зарежда тая кола с зареден или нов акумулатор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat_gosho » 11 Ное 2013, 19:29

Доста неща трябва да се свалят,за да се стигне до там май,при мен нещата изглеждат така:

Изображение

Иначе проблемът май се задълбочава.Преди малко като дадох на контакт се включиха фаровете сами.Също така радиото не работи.И докато е на контакт се чува щракане на релета.Филм. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 11 Ное 2013, 23:46

bat_gosho написа:Доста неща трябва да се свалят,за да се стигне до там май,при мен нещата изглеждат така:

Изображение

Иначе проблемът май се задълбочава.Преди малко като дадох на контакт се включиха фаровете сами.Също така радиото не работи.И докато е на контакт се чува щракане на релета.Филм. :confused:

Смени или зареди акумулатора бе човек :D от паднал акумулатор така се шашка колата!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 12 Ное 2013, 9:14

Смени или зареди акумулатора бе човек :D от паднал акумулатор така се шашка колата!

bat_gosho, от тук трябва да започнеш- и аз съм ти го написал. Зареди акумулатора, почисти и стегни клемите и виж дали ще започне да пали нормално, ако нещата се оправят, няма смисъл да се занимаваш с масата на двигателя и кабелите на стартера.

Назад към Е38