725 ТДС не върти,не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
725 ТДС не върти,не пали
Ето че и при мен се случи
Колата си беше много добре до вчера,когато реших да отида да заредя.След като запалих нормално я изгасих на бензиностанцията и заредих и повече не пожела да запали.Чува се само едно щракане когато завъртя ключа,но стартера не завърта.Днес пак е същото,като забелязах,чеслед като дам на контакт дисплейчетата на климатроника мигат няколко пъти и се чува щракане освен откъм двигателя също и от към жабката (звук като щракане на реле).Освен това ми излиза съобщение - impianti iniezione .Замерих и акумулатора - 11.5 В,като до сега не съм имал проблеми с него,а и при положение че въобще не завърта като че ли няма да е той проблема.
Очаквам съвет от ваша страна

Колата си беше много добре до вчера,когато реших да отида да заредя.След като запалих нормално я изгасих на бензиностанцията и заредих и повече не пожела да запали.Чува се само едно щракане когато завъртя ключа,но стартера не завърта.Днес пак е същото,като забелязах,чеслед като дам на контакт дисплейчетата на климатроника мигат няколко пъти и се чува щракане освен откъм двигателя също и от към жабката (звук като щракане на реле).Освен това ми излиза съобщение - impianti iniezione .Замерих и акумулатора - 11.5 В,като до сега не съм имал проблеми с него,а и при положение че въобще не завърта като че ли няма да е той проблема.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: 725 ТДС не върти,не пали
bat_gosho написа:Ето че и при мен се случи![]()
Смени акумулатора 11.5 е малко,провери и зареждането.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Ако ти мига таблото и цъка като въртиш акумолатора е чао
е39 е38 едно и също мигане и чаткане

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
По принцип акумулатора може да се тества за състоянието му, но това, което можеш да направиш е да го заредиш, да видиш състоянието на буксите му- дали са добре стегнати и дали не са корозирали. Може да провериш масата на двигателя, клемите на шалтера на стартера. Може причината да е и в стартера.
zvetiko написа:Може да провериш масата на двигателя
Това е интересно,защото точно преди да ида на бензиностанцията измих с пароструйка колата отдолу...къде се намира тази маса?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
bat_gosho написа:zvetiko написа:Може да провериш масата на двигателя
Това е интересно,защото точно преди да ида на бензиностанцията измих с пароструйка колата отдолу...къде се намира тази маса?
Сваляш, почистваш, обезмасляваш.

Може да видиш и тук какво се е случило, да почистиш и т.н.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Аз пък залагам на издумкал генератор/реле след мивката от там липса на зареждане и до де стигнеш до бензиностанцията акумулатора е бил изцеден.Провери я как зарежда тая кола с зареден или нов акумулатор.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Смени или зареди акумулатора бе човек

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Смени или зареди акумулатора бе човекот паднал акумулатор така се шашка колата!
bat_gosho, от тук трябва да започнеш- и аз съм ти го написал. Зареди акумулатора, почисти и стегни клемите и виж дали ще започне да пали нормално, ако нещата се оправят, няма смисъл да се занимаваш с масата на двигателя и кабелите на стартера.
10 мнения
• Страница 1 от 1