Трудно ли се инсталират екстри на е38 ?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Трудно ли се инсталират екстри на е38 ?

Мнение от Exy » 10 Юни 2013, 19:35

Надявам се бързо да стигнеш до багажника със сервото, че и на мен ми е интересно това колко лесно може да се пренесе. А за сензора за дъжд ще трябва стъклото да сменяш ако не се лъжа.

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 12 Юни 2013, 17:51

Абе ти все едно незнаеш към кой да се обърнеш за дигиталната клима? :mhihi: Звънни ми един телефон и ще ти обясня някои неща.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 13 Юни 2013, 16:33

Еи такива проекти и ентусиасти са интересни. Аз бих опитал да помогна с информация, имам някои интервенции по интериора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 14 Юни 2013, 21:56

Времето ми скрои лоша шега и не ми позволи да пипна нищо през изминалата седмица, но пък ми остана доста време да ровя из интернет, за моя огромна радост е доста популярно зад океана монтажа на хидравличния багажник и мисля че събрах достатъчно инфо за да го монтирам безпроблемно, почти същото се отнасня и за навигацията, намерих един доста добър гайд за монтажа и в е38 утре ако е добро времето ще започна демонтажа и ще снимам всичко :)

Имам въпрос за волана, сложих М спорт от фейсова, но кабелите нямат нищо общо някой ако може да помогне с някакво инфо ще съм благодарен
Изображение
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 15 Юни 2013, 7:22

brankovv написа:Времето ми скрои лоша шега и не ми позволи да пипна нищо през изминалата седмица, но пък ми остана доста време да ровя из интернет, за моя огромна радост е доста популярно зад океана монтажа на хидравличния багажник и мисля че събрах достатъчно инфо за да го монтирам безпроблемно, почти същото се отнасня и за навигацията, намерих един доста добър гайд за монтажа и в е38 утре ако е добро времето ще започна демонтажа и ще снимам всичко :)

Имам въпрос за волана, сложих М спорт от фейсова, но кабелите нямат нищо общо някой ако може да помогне с някакво инфо ще съм благодарен

Сигурно имаш това предвид http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1658596 показано е какво и как го е направил, но не е обяснил как се връзва окабеляването.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 15 Юни 2013, 8:52

brankovv написа:Времето ми скрои лоша шега и не ми позволи да пипна нищо през изминалата седмица, но пък ми остана доста време да ровя из интернет, за моя огромна радост е доста популярно зад океана монтажа на хидравличния багажник и мисля че събрах достатъчно инфо за да го монтирам безпроблемно, почти същото се отнасня и за навигацията, намерих един доста добър гайд за монтажа и в е38 утре ако е добро времето ще започна демонтажа и ще снимам всичко :)

Дай снимка на двата вида кабели и ще ти кажа кой за какво е.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 30 Авг 2013, 10:56

Като цяло реших да не се занимавам аз щото ми е доста служно с кабелите и да ви кажа радвам се че не бях този който се захвана с това, като дойдоха момчетата и започнаха да разглабят и да дърпат кабели и да прозвъняват инсталаций направо ми причерня, но в общи линийй сме готови останаха им някой дребилий за довършване но като цяло колата придоби абсолютно различен вид

Изображение

И малко от ekстериора

Изображение

Като се отказах да слагаме климатроник защото не виждам смисъл от него иначе екстрите с които разполагам вече са
-прибиращи/самозатъмняващи се огледала
-малка навигация
-М волан от фейсова
-кожа с надуване, чупене, подгрев, масаж, памен
-светещи(фейсови) вътрешни и външни дръжки на вратите
-хидравличен багажник
-телефон
-заготовка за борд комп
-подобрена звукова система ( понеже моята беше без пищялки в задните врати и с по 1 в предните и без усилвател и чейнджър)

Като забележките са
- неработещ телефон поради липса на модул, понеже моя е счупен - търся си нов
- нямам и антена за него понеже донора беше с удър отзад в ляво ( при всички модули)
- чейнджъра ми е помнян
- ГПС модула (това дето се слага диска в него) не вади диска, странен проблем може би защото и той беше поумачкан

Но това са дребни неща които щебъдат отстранени много скоро

Иначе колата почти доби вида който искам, остана за довършване
-слагането на фейсови прагове и лайсни
-16/9 монитор + двд модула
-намирането на счупените неща от по-горе

Вчера си обслужих и автоматика и съм доволен от цената за обслужването, единственото което ме притеснява е че побра само 5 литра масло, дано да не ковне :D

П.П. някой може ли да ми каже при кой да я закарам да ми обслужи и багажника или поне какво масло му се сипва и как се обезвъждушава
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 30 Авг 2013, 11:13

И всичките тия хубавини,и да не сложиш дигиталната клима :dummy: Мързел такъв!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Сеп 2013, 20:50

brankovv написа:.................

Колега , за смяна от обикновенни седалки , към ел. с екстри става ли лесно?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 01 Сеп 2013, 21:47

///M Power написа:

зависи, лесно е ако имаш заготовка за ел. седалки или абсолютно целия комплект кабели, релета и копчета от донора, ако имаш само седалки без инсталация е по-сложно понеже ще трябва да се изгради цялата верига на ново, а това отнема време и най-вече пари . Днес монтирахме ел салон с памет на кола която имаше единствено надуване на седалките тоест имаше заготовка и за ел. седалка, прокараха се единствено кабели за паметта на шофъорската седалка, но аз участвах само в монтажо демонтажната дейност, с кабелите се занимаваха момчетата дето ми правиха мойта кола
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 03 Сеп 2013, 11:29

Аз преминах от седалки с ръчно управление към такива с електрическо преди време и единственото, което трябваше да се направи беше да се вземе реле за ел. седалки. В е38 кабелите и буксите за ел. седалки са монтирани фабрично, независимо от вида седалки, с които колата е поръчана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 03 Сеп 2013, 19:53

brankovv написа:
///M Power написа:

зависи, лесно е ако имаш заготовка за ел. седалки или абсолютно целия комплект кабели, релета и копчета от донора, ако имаш само седалки без инсталация е по-сложно понеже ще трябва да се изгради цялата верига на ново, а това отнема време и най-вече пари . Днес монтирахме ел салон с памет на кола която имаше единствено надуване на седалките тоест имаше заготовка и за ел. седалка, прокараха се единствено кабели за паметта на шофъорската седалка, но аз участвах само в монтажо демонтажната дейност, с кабелите се занимаваха момчетата дето ми правиха мойта кола

Кои момчета ти правиха кабелите?

Потребител
Аватар
Кара: E38 - 730d

Мнение от Ivaylo Stamenov » 03 Сеп 2013, 22:28

В помпата за хидравличния багажник се слага АТФ декстрон 3 и всичко заспива.
На мен в Мкар ми предложиха някакво "специално" 136лв за 100 грама.
Долях от горе споменатото ( точно същото е и на цвят даже) и всичко заспа.

Предишна

Назад към Е38