e38 730d интеркулер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
e38 730d интеркулер
Колеги мн се замислям да сменя интеркулера на моята кола , удачно ли е да сложа по голям и има ли някакъв проблем ?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: e38 730d интеркулер
mecho_puc написа:Колеги мн се замислям да сменя интеркулера на моята кола , удачно ли е да сложа по голям и има ли някакъв проблем ?
Само почисти, друго не пипай

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Ако е спукан ще чуваш съскане от него като натовариш турбото.Нормално е да е омаслен все пак колата не е нова.Почти всички кулери са омаслени кои повече кои по малко това е от връзките между кулета и маркуча или от валцовката между питата и казанчетата.Не му се плаши сваляй го с обезмаслител и става нов.Задължително го остави да изсъхне добре да няма никаква вода останала в него и тогава го слагай.
amgpower написа:Ако е спукан ще чуваш съскане от него като натовариш турбото.Нормално е да е омаслен все пак колата не е нова.Почти всички кулери са омаслени кои повече кои по малко това е от връзките между кулета и маркуча или от валцовката между питата и казанчетата.Не му се плаши сваляй го с обезмаслител и става нов.Задължително го остави да изсъхне добре да няма никаква вода останала в него и тогава го слагай.
Ще го свалям явно

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
При мен на ТДС-ката кулера беше станал на черна буца, и никакво меглио не помогна... На автомивка, с водоструйката стана като нов, но трябва да се внимава и да не се пръска отблизо.
gosho_d написа:При мен на ТДС-ката кулера беше станал на черна буца, и никакво меглио не помогна... На автомивка, с водоструйката стана като нов, но трябва да се внимава и да не се пръска отблизо.
На мен ми се иска и отвътре да го изчистя

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
откачаш леко предната от дясната страна,сваляш десния подкалник и ще го видиш.Много лесно ще се ориентираш натам 

ТДС - Турбо Див Селянин
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Bavarishe написа:откачаш леко предната от дясната страна
Става въпрос за бронята, нали?
Това ли е интеркулера на TDS-a?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
да точно бронята.това е.пълниш го с обезмаслител като го свалиш,малко ги климбуцаш и го оставаш да поседи.почва да извира гняз и след това на мивката с пароструйка вътре вън.оставаш да изсъхне хубаво,слагаш и няма да повярваш 

ТДС - Турбо Див Селянин
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
КОлеги дайте още инфо как се сваля интеркулера на 730д. Разликата след това наистина ли е много осезаема?
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ами, ако има масло във вътрешността на кулера, след измиване вътре се освобождава място за повече въздух, изстудява се по-добре и съответно има ефект, другото нещо е, че от времето, прахта, калта и др такива се запушват отворите от вън и след измиване се получава също ефект на изненада, но не е чак такъв голям 
Мен, обаче ме изненадва факта, че когато има масло в кулера, хората не си правят труда да си ревизират турбото, а маслото идва от там във вид на маслени пари и масло при износено турбо...

Мен, обаче ме изненадва факта, че когато има масло в кулера, хората не си правят труда да си ревизират турбото, а маслото идва от там във вид на маслени пари и масло при износено турбо...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

14 мнения
• Страница 1 от 1