проблем с парктроника (или по-скоро гонга)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с парктроника (или по-скоро гонга)
Здравейте,
Когато взех колата ми направи впечатление, че парктроника пищи на левите говорители когато засече нещо от ляво и съответно на десните за от дясно. Колата не беше в движение известно време и малко по малко от светене на плафони й падна акумулатора (не знам дали това има нещо общо). Сега пищи само от десните говорители. Другите видове пищенета за чека и тн и с теста на таблото също са само от десните. При вас не е така нали? Някакви идеи?
Когато взех колата ми направи впечатление, че парктроника пищи на левите говорители когато засече нещо от ляво и съответно на десните за от дясно. Колата не беше в движение известно време и малко по малко от светене на плафони й падна акумулатора (не знам дали това има нещо общо). Сега пищи само от десните говорители. Другите видове пищенета за чека и тн и с теста на таблото също са само от десните. При вас не е така нали? Някакви идеи?
Последна промяна Exy на 10 Юни 2013, 19:26, променена общо 1 път
- BOSS7
- Потребител
-
- Кара: BMW 730D E38 facelift
Re: проблем с парктроника
При мен пищи отпред и отзад но не е от говорителите, има си някакви малки говорители а може и да е някаква грешка и като се изчисти да се оправи. Моята кола като и падне акумулатора и е хакана с грешки дори един път гаснеше като дам рязко газ и с изчистване на грешките се оправи. Дано да е това.
Re: проблем с парктроника (или по-скоро гонга)
Едва ли ще имам късмета да се оправи толкова лесно, но така или иначе ще ходя да я закачат за други работи, ако се оправи ще е чудно.
Значи заблудил съм се, и при мен гонга е с отделни пищялки. И сега въпросът ми е 2 ли са или са 4 - по две отпред и отзад? В realoem на схемата с парктроника е показан само един гонг и пише, че е един брой, което е малко странно.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
При Е32, макар че не смятам че е база за сравнение, парктроника има една пищялка отзад в дясно, и гонга отпред в ляво.
Ако гонга не ти сигнализира и за други неща, които се изписват на таблото с право можеш да го смениш.
Ако гонга не ти сигнализира и за други неща, които се изписват на таблото с право можеш да го смениш.

- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, трябва да пищи различно отпред и отзад, а не от ляво и отдясно! А ако има повреден датчик, при включване издава дълго пищене и след това не работи.
Мерси за отговорите! При мен и отпред гонга е вдясно, пищи различно от този отзад да, явно съм останал с грешно впечатление, че показва ляво и дясно и всъщност всичко си работи.
7 мнения
• Страница 1 от 1