Рестарт на скоростна кутия

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 750 IL

Рестарт на скоростна кутия

Мнение от IL\M » 01 Юни 2013, 15:44

Здравейте колеги,
как да рестартирам скоростната си кутия? (е38 750, ако е от значение)

Благодаря за отговорите предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Рестарт на скоростна кутия

Мнение от zvetiko » 01 Юни 2013, 18:44

IL\M написа:Здравейте колеги,

Прави се препрограмиране на ECU-то на кутията със съответният хардуер и софтуер и ако всичко е успешно, кутията софтуерно става като нова. ;) За Варна мисля, че е най-добре да се обърнеш към mad_presley.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 01 Юни 2013, 20:21

zvetiko написа:
IL\M написа:Здравейте колеги,

Прави се препрограмиране на ECU-то на кутията със съответният хардуер и софтуер и ако всичко е успешно, кутията софтуерно става като нова. ;) За Варна мисля, че е най-добре да се обърнеш към mad_presley.

абе препрограмиращия ЕКУ-та със софт и хард човека пита как да си ресетне кутията димек да и изтрие адаптациите не да и сменя софтуера дънер до кога ще ръсиш простотии ...а по темата или с диагностика и триеш адаптациите или имаше някаква схема с даване на контакт и задържане на педала на газта порови из форума я има някъде ама ... ако имаш проблем с кутията това няма да ти го реши
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 01 Юни 2013, 21:43

Аз го направих с ИНПА за 30 сек....когато си купих колата.Целта ми бе да се обучи по моя стил на каране...е стана :paranoid:
Последна промяна iliew на 08 Сеп 2013, 19:56, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Юни 2013, 9:18

абе препрограмиращия ЕКУ-та със софт и хард човека пита как да си ресетне кутията димек да и изтрие адаптациите не да и сменя софтуера дънер до кога ще ръсиш простотии ...а по темата или с диагностика и триеш адаптациите или имаше някаква схема с даване на контакт и задържане на педала на газта порови из форума я има някъде ама ... ако имаш проблем с кутията това няма да ти го реши

По начина, по който му го описвам ще направи и това. ;) Не съм виновен, че си на ниво чистене и рестартиране с изключване на акумулатора и даване на буксите на късо, натискане на педала на газта и т.н. ;)

А това "дънер" ми звучи малко просто за нивото на форума- така може в махалата със себеподобните ти. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 02 Юни 2013, 9:27

zvetiko написа:

По начина, по който му го описвам ще направи и това. ;) Не съм виновен, че си на ниво чистене и рестартиране с изключване на акумулатора и даване на буксите на късо, натискане на педала на газта и т.н. ;)

ти честно ако те сложа на един глупомер ще му пръснеш скалата ..... форумен терорист измислен някъде да е питал човека как да си смени софтуера на кутията и какво ще рече чисто нов софтуер стария се амортизира ли кво .... губят се байтове ли или качва едни 50 коня новия и вземи малко влез в час че на наизлезли малко по нови диагностики ГТ1 и Прогмана са в пенсия вече смени малко репертоара вкарай малко по нови термини
Барай шишарката Минкеее ....

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 02 Юни 2013, 12:11

чистене и рестартиране с изключване на акумулатора

:?: ми става и по този начин само трябва доста време да постои без ток....после кутията почва да се самообучава наново :yes:
Последна промяна ivan. на 02 Юни 2013, 12:15, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 02 Юни 2013, 12:15

iliew написа:Аз си го правя с ИНПА за 30 сек.... :paranoid:

:yes:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 03 Юни 2013, 22:08

Абе с риск да прозвучи глуповато....ама рестарт на кутията защо се прави,в смисъл някакви грешки ли дава ? :oops:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 03 Юни 2013, 22:29

sambeto написа:Абе с риск да прозвучи глуповато....ама рестарт на кутията защо се прави,в смисъл някакви грешки ли дава ? :oops:

Случва се да се забърка и да влезе в авариен режим.... и тогава ако и няма нищо при ресване се оправя...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 04 Юни 2013, 10:49

Или пък другия вариант като "забози" софта и почва да сменя след 4-5к оборота всички скорости все едно си на типтроник и пак с ресетване се оправя.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Назад към Е38