Гъст бял задушлив дим при подаване на контакт / 735i / 2000г

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Гъст бял задушлив дим при подаване на контакт / 735i / 2000г

Мнение от gingerninja » 04 Май 2013, 18:54

Здравейте колеги,

Моля за мнение!

Какво ли й стана на колата не знам... Бензинка е, без газово, 735i.
На дълъг път спрях да зарeдя и тъкмо съм готов да потеглям, давам на контакт и докато сложа колана преди да запаля - гъст бял пушек с мирис на изгоряла пластмаса, бакелит се разнесе изпод капака. Още не бях запалил, отварям капака и видях, че пуши между радиатора и двигателя някъде изотдолу откъм двигателя. Спря да пуши като извадих ключа и все пак реших да запаля - не видях дим, само че след като дадох на заден ми светна за секунда лампата на тракшъна (онази жълтата, когато буксува колата), разтресе се леко и вмигом ми се изписа ENGINE FAILSAFE MODE и TRANS. FAILSAFE MODE. Изгасих колата. Подадох котакт и тези 2 съобщения се връткат едно след друго... Не ще да пали повече. Качих я на камионче и си я прибрах в гаража... Чакам вторника да дойде майстора... Ама не ме свърта на едно място... Затуй Ви пиша... Някой има ли идея какво може да е това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Гъст бял задушлив дим при подаване на контакт / 735i / 2

Мнение от zvetiko » 05 Май 2013, 11:01

gingerninja написа:Здравейте колеги,

Моля за мнение!

Какво ли й стана на колата не знам... Бензинка е, без газово, 735i.
На дълъг път спрях да зарeдя и тъкмо съм готов да потеглям, давам на контакт и докато сложа колана преди да запаля - гъст бял пушек с мирис на изгоряла пластмаса, бакелит се разнесе изпод капака. Още не бях запалил, отварям капака и видях, че пуши между радиатора и двигателя някъде изотдолу откъм двигателя. Спря да пуши като извадих ключа и все пак реших да запаля - не видях дим, само че след като дадох на заден ми светна за секунда лампата на тракшъна (онази жълтата, когато буксува колата), разтресе се леко и вмигом ми се изписа ENGINE FAILSAFE MODE и TRANS. FAILSAFE MODE. Изгасих колата. Подадох котакт и тези 2 съобщения се връткат едно след друго... Не ще да пали повече. Качих я на камионче и си я прибрах в гаража... Чакам вторника да дойде майстора... Ама не ме свърта на едно място... Затуй Ви пиша... Някой има ли идея какво може да е това?

Някъде някой проводник е дала накъсо. Ако имаш късмет ще е единичен външен проводник, ако нямаш, което е по-вероятно от това, което описваш, че се е случило, далият накъсо проводник ще е в кабелен сноп и ще е направил на салата всичко, което е около него. По принцип ако е това или трябва да смениш целият сноп или се преглежда всеки проводник в него и където трябва се изолира или подменя.

Назад към Е38