Щори отзад, възможно ли е?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Щори отзад, възможно ли е?

Мнение от gingerninja » 11 Яну 2013, 2:20

Според вас, пичове, мога ли лесно и без много ядове да оборудвам е38 с оригиналните щори отзад (5 бр. - 2 на задните стъкла, 2 на триъгълните и 1 на големия заден).
Някой правил ли го е? В е-бей са около 300-400 $ всичките щори на старо. Само дето никой не ги продава накуп, а една по една от различни продавачи... но това не е проблем.
Основно се интересувам в колата, която фабрично е без щори дали има гнезда под корите на вратите за монтаж на такива или не... и на задната кора също...
Ако някой го е правил, моля да сподели мнение... :) Ако е възможен такъв монтаж и има мераклии да докажат колко са добри в монтажа на щори, много ще се зарадвам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Re: Щори отзад, възможно ли е?

Мнение от mystvd » 11 Яну 2013, 11:08

gingerninja написа:Според вас, пичове, мога ли лесно и без много ядове да оборудвам е38 с оригиналните щори отзад (5 бр. - 2 на задните стъкла, 2 на триъгълните и 1 на големия заден).
Някой правил ли го е? В е-бей са около 300-400 $ всичките щори на старо. Само дето никой не ги продава накуп, а една по една от различни продавачи... но това не е проблем.
Основно се интересувам в колата, която фабрично е без щори дали има гнезда под корите на вратите за монтаж на такива или не... и на задната кора също...
Ако някой го е правил, моля да сподели мнение... :) Ако е възможен такъв монтаж и има мераклии да докажат колко са добри в монтажа на щори, много ще се зарадвам :)

Колега и аз се интересувам даже ако позволиш да ползвам темата да попитам дали както колата ми няма трети стоп фабрично дали мога да и сложа споделете мнение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 11 Яну 2013, 12:37

Привет колега , това което искаш с оригиналните кори няма как да стане / едните нямат нищо общо с другите / . Сумата която си писал обьрната в левове е прекалено висока , а и интервенцията не си заслужава тьй като крайният ефект няма да е кой знае какьв . Оригинални кори сьс щори не се намират лесно , а на теб ти трябват точно такива , най безболезнения начин , и най евтиния е да си затьмниш стьклата сьс качественно фолио , ще имаш перфектна видимост , а и по добре стои. Ако проявиш интерес пиши ми на ЛС мога да ти кажа какво фолио да си вземеш за да си доволен . :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 11 Яну 2013, 20:21

mystvd написа:
gingerninja написа:Според вас, пичове, мога ли лесно и без много ядове да оборудвам е38 с оригиналните щори отзад (5 бр. - 2 на задните стъкла, 2 на триъгълните и 1 на големия заден).

Колега и аз се интересувам даже ако позволиш да ползвам темата да попитам дали както колата ми няма трети стоп фабрично дали мога да и сложа споделете мнение

Колега третият стоп не ти пречи за интервенцията :yes: ,НО както е написал колегата по-горе трябва да се сменят корите на вратите,което е трудоемко да се направи,тъй като да намериш същият цвят салон с щори като твоят е 20 %!Другият и най-лесен вариянт ако си фен на щорите (лично според мен е милиони пъти по-добре от затъмняването с фолио) е да смениш целият салон с кори,щори и тн.Да не забравяме факта,че ти трябва и копчето за задната щора,инсталацията и задната кора!Има достатъчно БМВ-та начасти,спазари се с някой и ги вземи на разъмна цена и ги смени само :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso_88 » 11 Яну 2013, 23:03

Аз съм с щори (едната от малките триъгълните липсва) и искам да ги махна да фолирам цялата кола.Черни са,ако някой е навит на бартер с солидно доплащане от него да пише на Л.С. да не пълним темата тука...Ако Модераторите преценят да изтрият мнението ми,просто реших че тука ще е полезно......
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gingerninja » 12 Яну 2013, 0:32

Не искам да затъмнявам колата перманентно с фолио.
Искам само лятото да си я засенчвам като ми пече на мен или на някои от пасажерите, а и когато я оставям на слънце паркирана.
Силно затъмнената седмица много често се възприема погрешно от обикновените хора и от голяма част от хейтърите като собственост на мафиот или нарко дилър. Не съм такъв и ясно искам да се разгранича от такива личности. Нерядко хората ми дават път, дори когато съм без предимство... С жест ми сочат да мина аз "големия" или "лошия"... Жалко е. И тъжно.
Салонът ми е сива кожа. Колата е Long... тук вече 20-те % шанс според колегата стават едва 2% може би да открия такъв салон. :)
Ако някой има идеи, нека пише. За бутонът на задната щора не се тревожа, щото има доста писано и не е кой знае колко сложно да се монтира такъв до запалката на задната седалка. Даже има инструкции подробни - как и с какви части и ги има къде ли не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 12 Яну 2013, 19:19

С риск да не е точно по темата, смятам че е38 нямаше да е това което е ако не бяха филми като Bumer. Една от чертите в 'характера' на тази кола е да бъде този на пътя, с когото всички се съобразяват /не бегачка, лъскачка и в тоя ред.../ Затъмнените стъкла означават, че този който е вътре не иска да бъде разпознат, освен че не иска да му пече :D Адмирации за това, че разграничаваш 'мутренското' ни съзнание, от възможността да си купиш голямата лимузина с труд и също толкова успешно да я караш. Не ти ли прилича на аквариум с незатъмнени стъкла обаче колега? :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 12 Яну 2013, 20:01

Има си репутация 7-цата и определено с нея престрояването и левия завой се правят по-лесно отколкото с другата ми кола . Без щори и/или фолио аз не бих карал . Първо заради предпазването на салона от слънцето , второ защото вече всеки 2ри е наслагал от китайския ксенон без лупи и свети навсякъде и по кръстовищата като те осветят отзад и отстрани няколко коли и вътре в колата става ден . Не съм мутра , но не искам да се вижда кой я кара колата и кой се вози . Гледам разни "келеши" с (няма значение кой модел точно да не обидя някой ) карат декември месец с свалени предни прозорци до долу . Аз лятото не свалям прозорците . Не знам какво му харесват на тоя навик да си показват ръцете през прозореца . Моя салон е черен , а пролетта ще направя и тавана отвътре черен и ако не е достатъчно тъмно вътре ще мисля още нещо . Колега ако не намериш щори се замисли поне за по-светло фолио след като не искаш да е на 100 % затъмнена . Има всякакво вече и на 5 % и на 10 % затъмняване стои добре и има UV защита .

Потребител
Аватар

Мнение от gingerninja » 12 Яну 2013, 23:36

Дали няма фолио -хелиоматик - макар и скъпо, да се затъмнява от слънцето и вечер да не личи, че е там?
:) За такова фолио бих се замислил сериозно... Иначе верно е, че салона си заминава от слънцето... което е жалко, щото е като нов все още.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 03 Мар 2013, 14:37

Фолиото на 3М си заслужава според мен ако ще е фолио. Иначе в момента се занимавам с монтажа на щори на задните врати
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 03 Мар 2013, 18:53

Колегите от Е39 са намерили нещо интересно http://tintcom.com/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 04 Мар 2013, 1:34

Добре, щорите са сложени всичко си е според както би трябвало да си е, само нещо не ми се връзват нещата с 2-те метални щипки на кората, които се падат точно на щората. Трябва самата щора ли да захапяти ли има някакъв крепеж допълнителен, които липсва при мене?
Изображение
ATR-42/72

Назад към Е38