монтаж на стклопакет (doppelverglasung)

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

монтаж на стклопакет (doppelverglasung)

Мнение от BAWARISCHE » 04 Яну 2013, 10:17

Здравейте колеги,
от доста време ме интересува информация относно допълнително оборудване на на Е38, а именно с т.нар. стъклопакет на автомобил с обикновенни стъкла. Изчетох всичко в нашия форум, в може би един от най-добрите форуми само за седма серия-немския www.7-er.com има написнао доста, заподмяна на съществуващ и т.н.но така и не можах да намеря изчерпателна информация относно цялостния монтаж (като изключим разбира се подмяната на целите врати ), каква е процедурата, какво е нужно да се подмени (знам със сигурност че машинката на стъклоповдигача е различна) и има ли разлика дали колата донор е фейслифт или не... За инфо моята е Е38 730Д 05.2001.
Ще се радвам някой да сподели опита си.
С поздрав,
Теодор Филипов
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: монтаж на стклопакет (doppelverglasung)

Мнение от cod-cdbp » 04 Яну 2013, 10:37

Тедо, нали аз я правих тази галимация на мойта бабичка и смятам, че нещата са почти същите.
-Стъкла
-Оплътнения и гумени водачи на стъклата.
-Механизми
-Лайстни на корите (евентуално, при мен поне беше така)

И да смениш и задното стъкло, а не да се излагаш с половинчати придобивки. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 05 Яну 2013, 13:43

Да но ми се иска да разбера как седят нещата при Е38 за да мога да се подготвя със всички необходими материали. Ето. Сега например разбрах че има странични двоини стъкла с подгре и въпросът ще е как се връзват?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Яну 2013, 15:13

BAWARISCHE написа:Да но ми се иска да разбера как седят нещата при Е38 за да мога да се подготвя със всички необходими материали. Ето. Сега например разбрах че има странични двоини стъкла с подгре и въпросът ще е как се връзват?

Колега, най-добрият вариант за интервенцията е ти да свалиш всичко каквото ти е необходимо от колата донор и така ще си отговориш на всички въпроси, освен това така няма да има липсващи или скъсани или счупени части и до голяма степен ще сведеш нуждата от импровизации към нула.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 05 Яну 2013, 18:01

BAWARISCHE написа:Да но ми се иска да разбера как седят нещата при Е38 за да мога да се подготвя със всички необходими материали. Ето. Сега например разбрах че има странични двоини стъкла с подгре и въпросът ще е как се връзват?

Колега връзват се към подгрева на задното стъкло,огледалата и тн. :bchug: Единственно немога да си открия едната букса във гадната врата :mrgreen: Ако имаш нужда да гледаш нещо или да огледаш как седят стъклата можеш да разчиташ на мен :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 05 Яну 2013, 18:47

Можеш да си ползваш и собствените механизми.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 08 Яну 2013, 17:54

Да намерил съм разбира се кола, от която да се свалят стъклата, но ще бъда благодарен ако някой го е правил от нула да сподели опита си или да даде телефон (може и на лично) за да му се обадя и да се видим да коментираме как точно става..Защото със сигурност няма да е "plug and play" ..пък след монтажа ще направя надлежно разяснение със снимков материал за хората, които биха искали да монтират такъв
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 08 Яну 2013, 19:38

Колега аз мислих много по твоят въпрос и мисля,че може да има и рязлики във вратите :dunno: По-широки прозорци ... би следвало да има и там разлика!Май трябва да е проба грешка :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 08 Яну 2013, 19:45

chernobila написа:Колега аз мислих много по твоят въпрос и мисля,че може да има и рязлики във вратите :dunno: По-широки прозорци ... би следвало да има и там разлика!Май трябва да е проба грешка :dunno:

Стига сте писали глупости. Още във второто мнение е написано какво е нужно.
Изображение

Назад към Е38