монтаж на стклопакет (doppelverglasung)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
монтаж на стклопакет (doppelverglasung)
Здравейте колеги,
от доста време ме интересува информация относно допълнително оборудване на на Е38, а именно с т.нар. стъклопакет на автомобил с обикновенни стъкла. Изчетох всичко в нашия форум, в може би един от най-добрите форуми само за седма серия-немския www.7-er.com има написнао доста, заподмяна на съществуващ и т.н.но така и не можах да намеря изчерпателна информация относно цялостния монтаж (като изключим разбира се подмяната на целите врати ), каква е процедурата, какво е нужно да се подмени (знам със сигурност че машинката на стъклоповдигача е различна) и има ли разлика дали колата донор е фейслифт или не... За инфо моята е Е38 730Д 05.2001.
Ще се радвам някой да сподели опита си.
С поздрав,
Теодор Филипов
от доста време ме интересува информация относно допълнително оборудване на на Е38, а именно с т.нар. стъклопакет на автомобил с обикновенни стъкла. Изчетох всичко в нашия форум, в може би един от най-добрите форуми само за седма серия-немския www.7-er.com има написнао доста, заподмяна на съществуващ и т.н.но така и не можах да намеря изчерпателна информация относно цялостния монтаж (като изключим разбира се подмяната на целите врати ), каква е процедурата, какво е нужно да се подмени (знам със сигурност че машинката на стъклоповдигача е различна) и има ли разлика дали колата донор е фейслифт или не... За инфо моята е Е38 730Д 05.2001.
Ще се радвам някой да сподели опита си.
С поздрав,
Теодор Филипов

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: монтаж на стклопакет (doppelverglasung)
Тедо, нали аз я правих тази галимация на мойта бабичка и смятам, че нещата са почти същите.
-Стъкла
-Оплътнения и гумени водачи на стъклата.
-Механизми
-Лайстни на корите (евентуално, при мен поне беше така)
И да смениш и задното стъкло, а не да се излагаш с половинчати придобивки.
-Стъкла
-Оплътнения и гумени водачи на стъклата.
-Механизми
-Лайстни на корите (евентуално, при мен поне беше така)
И да смениш и задното стъкло, а не да се излагаш с половинчати придобивки.

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
Да но ми се иска да разбера как седят нещата при Е38 за да мога да се подготвя със всички необходими материали. Ето. Сега например разбрах че има странични двоини стъкла с подгре и въпросът ще е как се връзват?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BAWARISCHE написа:Да но ми се иска да разбера как седят нещата при Е38 за да мога да се подготвя със всички необходими материали. Ето. Сега например разбрах че има странични двоини стъкла с подгре и въпросът ще е как се връзват?
Колега, най-добрият вариант за интервенцията е ти да свалиш всичко каквото ти е необходимо от колата донор и така ще си отговориш на всички въпроси, освен това така няма да има липсващи или скъсани или счупени части и до голяма степен ще сведеш нуждата от импровизации към нула.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
BAWARISCHE написа:Да но ми се иска да разбера как седят нещата при Е38 за да мога да се подготвя със всички необходими материали. Ето. Сега например разбрах че има странични двоини стъкла с подгре и въпросът ще е как се връзват?
Колега връзват се към подгрева на задното стъкло,огледалата и тн.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
Да намерил съм разбира се кола, от която да се свалят стъклата, но ще бъда благодарен ако някой го е правил от нула да сподели опита си или да даде телефон (може и на лично) за да му се обадя и да се видим да коментираме как точно става..Защото със сигурност няма да е "plug and play" ..пък след монтажа ще направя надлежно разяснение със снимков материал за хората, които биха искали да монтират такъв

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Колега аз мислих много по твоят въпрос и мисля,че може да има и рязлики във вратите
По-широки прозорци ... би следвало да има и там разлика!Май трябва да е проба грешка 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
chernobila написа:Колега аз мислих много по твоят въпрос и мисля,че може да има и рязлики във вратитеПо-широки прозорци ... би следвало да има и там разлика!Май трябва да е проба грешка
Стига сте писали глупости. Още във второто мнение е написано какво е нужно.

9 мнения
• Страница 1 от 1