Дебитомер и диагностика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- sivkotarak
- кандидат ентусиаст
-
Дебитомер и диагностика
Честита Коледа, колеги!
Имам един проблем с новия дебитомер, поръчан е от ибей по номер, работеше за около седмица чудесно, при което оборотите почнаха пак да пощуряват, колата при спиране не ще да изключи от скорост, с две думи - ужасно държание. Така, при изваждане на буксата двигателя си заработи перфектно, на студен старт си пали и държи правилните обороти, загрява, пада си на 500, всичко както си трябва. Понеже четох, че дебитомерите трябвало да се настроят с ЕКУ-то в някои случаи и, предполагам, моя е един от тия случаи, та къде да отида за тая настройка на дебитомера, че все пак не искам вече да си джиткам без дебитомер...? Препоръчайте ми и къде да отида за отключване на екстричките. Намирам се в София, а колата е 735i от 1998-ма. Тенк ю!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Имам един проблем с новия дебитомер, поръчан е от ибей по номер, работеше за около седмица чудесно, при което оборотите почнаха пак да пощуряват, колата при спиране не ще да изключи от скорост, с две думи - ужасно държание. Така, при изваждане на буксата двигателя си заработи перфектно, на студен старт си пали и държи правилните обороти, загрява, пада си на 500, всичко както си трябва. Понеже четох, че дебитомерите трябвало да се настроят с ЕКУ-то в някои случаи и, предполагам, моя е един от тия случаи, та къде да отида за тая настройка на дебитомера, че все пак не искам вече да си джиткам без дебитомер...? Препоръчайте ми и къде да отида за отключване на екстричките. Намирам се в София, а колата е 735i от 1998-ма. Тенк ю!

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Дебитомер и диагностика
Настройка може да се прави само ма механичните дебитомери(примерно на М20,м40,м42 и т.н.), но не и тези с нагреваеми елементи като твоя. То даже и на механичните не е препоръчително да се бара ако трябва да сме точни.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
По скоро трябва да се види какво излиза на диагностиката ,да не ги да имаш проблем с някой вакум или някой температурен датчик

Или просто си попаднал на менте дебитомер от Ebay, няма да си нито първият нито последният. 

Прави каквото ТРЯБВА, пък да става каквото ЩЕ!!!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- sivkotarak
- кандидат ентусиаст
-
Ок, аз ще поръчам и ще пробвам с оригиналния Бош, но проблема е, че ако не е грешката в него, аз ще съм със 720 лева назад. Ще я закарам още веднъж (вече съм ходил два пъти при "разбирачи") на диагностика както ме посъветва колегата, просто търся някой, който знае какво прави и какво вижда, от който сте доволни - досега два пъти ходя за по магистралните 50 хартийки и друг отговор освен "екстра си е колата карай без него" не получих!
Колегата видях, че ми е предложил да отида при него, оставил ми е и номер и когато изкарам колата от боя - ще отида при него-първата седмица на януари ще е.
Поздрави!
Колегата видях, че ми е предложил да отида при него, оставил ми е и номер и когато изкарам колата от боя - ще отида при него-първата седмица на януари ще е.
Поздрави!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Търсиш от някой за проба, слагаш караш ако всичко е наред сменяш. При дебитомера е малко по трудно да се диагностицира освен ако не се е скапал тотално(нищо не отчита) или този, който гледа измерените стойности да има опит с този двигател и да знае при какви обороти колко въздух би трябвало да отчита. Аз такъв диагностик за м52 не съм видял още дето са каде по масови пък какво остава за в8. И какви са тия цени не знам, явно не търсиш където трябва. Провери при колегата laviatan мисля ,че ще ти направи предложение на което не можеш да откажеш.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- sivkotarak
- кандидат ентусиаст
-
Цената е именно от него, с отстъпката му. Иначе в търсенето си са достигали до 4-цифрени суми от някои места. Именно затова купих от ибей, уж по номер, уж от реномиран дилър на бмв части. Е в крайна сметка ще ги дам. Благодарности на колегите, които ми писаха на лични, ще ви звънят телефоните скоро. Нека да я изкарам от боя и да минат празниците.
Поздрави!
Поздрави!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Цената ти в Дару за краен клиент е:
Номенклатурен номер : 13621433566
Описание : ДЕБИТОМЕР
Ед.цена (с ДДС) : 670.34 BGN
Има наличност
В ebay има и оригинални на по-ниска цена.
Номенклатурен номер : 13621433566
Описание : ДЕБИТОМЕР
Ед.цена (с ДДС) : 670.34 BGN
Има наличност
В ebay има и оригинални на по-ниска цена.

- sivkotarak
- кандидат ентусиаст
-
Нещо се разминават нещата значи, ще отида пак до Дару с тази информация, на мен ми искаха 800+, но беше преди време и не пазя номерата на частта. Благодаря, колега!
10 мнения
• Страница 1 от 1